15. elokuuta 2011

Jämälankojen kokous

Jämälangat huutelee kuulkaa täälläkin. Naapurin pikkuneiti täytti vuosia ja ajattelin piristää lahjaa pipolla. Mietintämyssy päässä kolusin läpi jämälankakoria. Jämälangat ovat olleet kovin suulaina viime aikoina, tahtovat puikoille. Nappasin saman vahvuisia mukaan ja asetuin sohvalle suunnittelemaan. Sukkalankaa ja merinoa ja pientä pohtimista silmukkamäärästä. Raitaa tasaiseen tahtiin ja kas se oli niin söpö pipo, että annoin sen tyttärelle.


Ohje: 128 s omasta päästä
Langat: Sandnes Garnin Lanett, harmaa 3 g ja pinkki 3g
Drops Baby Merino, vaaleanpunainen 3 g
Opal Uni Solid, harmaa 8 g
Filcolana Arwetta Classic 4 g
Puikot: 2½ mm resoriin ja 3 mm loppu pipoon


 Ohut, kevyt ja kiva pipo syksylle. Tytär tykkäsi. Kaveriksi tein lapaset. Olen kunnostautunut lapasten kanssa viime aikoina. Alkaa jo sujua tämä pieni koko, seuraavaksi pitänee neuloa ihan itsellekin. Tämä lapasten lanka on sitten ihan vuosikerta jämää. Tämä on asunut korissa arviolta vuodesta 96... Niin ja on kuulemma pehmoista kertoi tytär. "Joten voisko ne jo kastella ja laittaa kuivumaan ja kuvata, että mä saisin ne käyttöön?" Alkaa tämä blogiharrastus häiritsemään jo käyttöönottoa, joten ei kasteltu vaan kuvattiin vaan. Ehkä sen nyt niin väliä lapasissa...? :D Tosin käyttöönottoa saanee odottaa vielä tovin, kun ilmat ei nyt vielä lapasia vaatine... Ennen tein peukalon tuohon toiseen reunaan, silleen erilailla, nyt onnistuu jo kiilakin. Vähänkö oon ylpeänä.


Lanka: 7 veljestä lila 34 g
Puikot: 3 mm
Koko: 110 cm


Palataan niihin naapurin tytön tamineisiin sitten seuraavaksi...

8 kommenttia:

 1. Hää, ne huutelee sullekin! Olen kyllä vähän kade, että sun jämät on noin ihqja. :) Hyvännäköset asusteet.

  VastaaPoista
 2. Hahhaa, miullakin on kyllä vaikeuksia lahjoittaa neuleita perheen ulkopuolelle, mikäli niistä tulee erityisen onnistuneita :D Tosi kivat raidat!

  VastaaPoista
 3. Tosi kaunis raidoitus. Minkähän takia mun jämälankalaarissa ei löydy yhtä harmonisia värejä.

  VastaaPoista
 4. On kyllä söpö. Ei yhtään "jämäinen" :) . Täällä jämälangat ovat melko hiljaa mutta rumalangat vaatisivat käyttöönottoa. Ehkä kudon sukkasadon puitteissa jotkut ihan karseat :D .

  VastaaPoista
 5. Tiina: No kyllä ja usein :D Mun jämät mitään ihquja oo, sattumalta löysin näin kivat :D

  Emma: No kyllä välillä harmittaa ja nyt sitten pidin kotona nämä ;D Ei kai siinä mitään kun niistä toisistakin ihan tykättiin :D

  Minna: Kiitos! On siellä varmaan, pitää kaivella enempi :D

  Heidi: Kiitos :D Mä oon yrittänyt pistää pois mun rumalankoja että tulis kivampiakin neulottua :) Tämäkään jämäprojekti ei kauheasti lankaa syönyt niin niitä on niiiiiin paljon vielä jäljellä...

  VastaaPoista
 6. Tosi kauniit värit tuli pipoon! Määkin haluan tollasen..;) Vielä hetki harunia ja sitten pääsee tekeen lapasta ja myssyä syksylle. =)

  VastaaPoista
 7. Aivan supersöpö pipo! En olis itsekään tollaista raaskinnut antaa pois :) Todella söpöstys!

  VastaaPoista
 8. riikka: värit on kyllä onnistuneet omastakin mielestä. Haruni valmiiksi ja pääset tikuttamaan syystamineita :D

  Hepuli: Kiitos :D Joskus sitä saa olla vähän itsekäs... ;D

  VastaaPoista

kiva kun kommentoit :)