20. syyskuuta 2011

Bella & lisää raitaa

Neulekerhomme vanhenee näin syksyisin jokaisen jäsenen osalta ja täksi syksyksi päätin neuloa lapaset. Nyt kun osaan jotenkuten. Näiden nimi on Bella ja alkuperänsä ovat saaneet niistä suosituista vampyyrileffoista. En ole lukenut kirjoja ja leffoistakin nähnyt vain yhden, mutta lapaset voinee silti neuloa.Ohje: Bella's Mittens by Marielle Henault
Lanka: Drops Karisma turkoosi 90g
Puikot: 4 mm
Mutta minullapa oli ohjetta ohuempi lanka ja puikot ja silmukkamäärän säätäminen ei tainnut ihan osua nappiin. Tai no ei näissä mitään vikaakaan varsinaisesti ole. Paitsi että toinen on isompi kuten kuvastakin huomaa, tosin ero nyt ei ole ihan noin suuri kuin kuvasta voisi päätellä. 

Ja omasta kädestä on muuten hirmu vaikeaa ottaa kuvia tai sitten mulla on liian lyhyet kädet enkä pääse tarpeeksi kauas, jotta käsi pysyisi kuvassa, mutta jotta näkisin myös samalla mistä kamera kuvan ottaa. Niin no mutta onpa edes jotain sinnepäin. Silmukkamäärä oli 49 ja en tehnyt varren kavennuksia lainkaan. Palmikot kiersin 8 krs välein ja kärkikavennukset taas jotain sinnepäin. Ei nyt ihan mutta melkein. 


Tuo eriparisuus harmitti niin että toiselle ystävälle tein sitten vaan ihan peruslapaset. Raidoilla, mutta muuten ihan mallia perus. Piti tehdä molemmille samanlaiset, mutta tuli sitten erilaiset kuitenkin.


Lanka: 7 veljestä harmaa ja vadelma 
Puikot: 3½ mm
Koko: naisten

8 kommenttia:

 1. Ihanat bellat :) Ohje ollut jonossa jo pitkään, sopivaa lankaa ei tahdo löytyä...

  VastaaPoista
 2. Kauniit ovat molemmat lapaset. Bellat viehättää värillään ja nuo toiset taas raidoillaan. Hyvät lahjat siis!

  VastaaPoista
 3. Emma: Kiitos :D Mullakin on tämä odottanut ties miten kauan, mutta lanka se on ollut ongelma täälläkin. Turhan paksua tarvitaan lapasiin, mutta oispahan lämpimät :)

  Tiina: Kiitos, toivotaan että tytötkin tykkäsivät ja tulevat käyttöön :D

  VastaaPoista
 4. Ja mullakin odottaa Bellat jonossa...
  kauniin värin olet omiisi valinnut:)

  VastaaPoista
 5. Kivoja lapasia molemmat, kohta niitä varmasti tarvitaankin!

  VastaaPoista
 6. Tosi kiva väriyhdistelmä tuo harmaa ja vadelma! :)

  VastaaPoista
 7. Kauniita lapasia. Ihanat värit molemmissa =)

  VastaaPoista
 8. Hienoja lapasia! Ja hieno kuva etenkin tuo viimeinen!

  VastaaPoista

kiva kun kommentoit :)