9. lokakuuta 2011

Lankaa!

Sain kuin sainkin synttärilahjaksi lankalahjakortteja ja oli suorastaan outoa astella lankakauppaan tavoitteena ostaa ihan lankaa. Kaikki ne langat saa kyllä pään helposti sekaisin, onneksi oli kädessä lappu, jossa luki loppusumma valmiiksi. Muuten olisi saattanut mopo karata ja pahasti.


Lopulta ostin järkevästi puoli kiloa merinoa hyötyneuleita varten, pipoja ja kaulureita. Ostin kyllä myös kaksi vyyhtiä Katian Tupaa, joka on ihanaa silkin ja merinon sekoitusta. Tuostakin syntynee jotain vauvalle. Lahjakorttien loppusumma ylittyi 90 sentillä, mutta armahdan itseni siitä, kun olin jo lähes yhdeksän kuukautta ollut ilman lankaostoksia.


Käly lahjoi lankaharrastajaa samettijalalla. Luulin näitä hajusteiksi, mutta parempi olisi kuulemma käyttää värjäykseen. Ikinä en ole lankaa värännyt ja vielä en ole ehtinyt samettijalankaan ohjeisiin tutustua. Muiden värjäykset on niin ihania, että suuria odotuksia omista taidoista ei ole. Varastosta löytyisi pari vyyhtiä valkoista pirkkalankaa, joka ilmeisesti sopisi tarkoitukseen. Luulen kuitenkin, että en ihan heti ryhdy kattilaa sekoittamaan, tällä hetkellä ei vain jaksa. Värjäystä on kuitenkin jännä kokeilla, saapa nähdä mitä tuosta tulee :)

Itseäni lahjoin vielä Jujun kuukaudenkirjalla Sekaisin langoista, joka vaikuttaa ihan kelpo inspiraatiokirjalta. Saattaa olla, että nyt on ihan pakko kokeilla niitä isoäidinneiliöitä, ihan ensimmäistä kertaa.


6 kommenttia:

 1. Ihana asia tuo lahjakortti lankakauppaan - mitenkähän vihjailisi siitä näin ennen joulua;) Ja kauniita lankoja valitsitkin. Minkähän väristä noilla sienillä syntyy? Oispa tuota värjäystäkin kiva joskus kokeilla...

  VastaaPoista
 2. Uutta lankaa ei voita kyllä mikään. Eikä ainakaan lahjakortilla lunastettua :) . Sienet ja värjäys herättivät myös minun mielenkiintoni. Tuollaista olisi kiva kokeilla jonkun asiansa osaavan hellässä huomassa.

  VastaaPoista
 3. Kivitasku: Näitä lahjakortteja saisi kyllä tulla useammin :D Ihanaa ostaa lankaa ihan luvalla ;D En ole yhtään tutustunut noiden sienien maailmaan mutta luulen että jotain luonnollista väriä.

  Heidi: Ei kyllä voita mikään. Minäkin haluaisin kokeilla värjäystä jonkun viisaamman huomassa, mutta luulen että kokeilen rohkeasti vielä näiden kanssa jossain vaiheessa :D Olisi vain kiva kun olisi vaikka sukkalankaa valkoisena niin voisi sitten tehdä itse värjättyjä sukkia :D

  VastaaPoista
 4. Herkkulankoja, etenkin tuo Katia Tupa vaikuttaa mielenkiintoiselta (silkkiä ja villaa..)! Ja jään odottelemaan, millaisia värjäyksiä saat aikaiseksi :)

  VastaaPoista
 5. Kivoja lankoja, aika urheasti oletkin lakkoillut!

  VastaaPoista
 6. Outi: Tuo Tupa kyllä houkuttaa, mutta en osaa päättää mitäs siitä neuloisi. Värjäyksiä saa odotella jonkin aikaa, sen verran verkkaista on meno tällä hetkellä :D

  Emma: Ihan oon itsekin yllättynyt että näin hyvin on mennyt. Enpä olisi koskaan uskonut ja enää on pari kuukautta jäljellä tasa vuodesta :D Ehkä sitä sitten tammikuussa sekoaa täysin :D

  VastaaPoista

kiva kun kommentoit :)