15. kesäkuuta 2012

Huivihattu

KYH ei ole edennyt mitenkään kehuttavasti. Aloituksia on koossa 13 ja valmiita on 4. Yhdet junasukat, yksi tiskirätti ja kaksi huivihattua. Muut työt etenevät kovin hitaanlaisesti ja taas olen kaksi päivää jäljessä. Ajattelin neulovani kaulureita yms. valmiiksi, jotta ei sitten syksyllä tarvitse vääntää kiireellä, mutta nytpä ei sitten nappaakaan. Hyötyneuleet taitavat tänäkin vuonna jäädä neulomatta.


Ohje: Huivihattu by by Tiina Huhtaniemi
Lanka: Zettl Nina Cotton/Wool Sock yhteensä molempiin 55 g
Puikot: 2½ ja 3½ mm
Ravelryssa: KYH# 12 ja 13 


Mutta jotain hyödyllistä on sentään tullut neulottua. Aurinko paahtaa ja lämpöä riittää. Vanhempi neiti halusi huivin hiuksilleen ja löysin siihen ohjeen, joten sellainen piti laittaa heti puikoille. Ohjeen mukainen malli on ehkä hieman iso, joten otin ohuen puuvillasukkalangan ja ohuet puikot. Tietysti huivihatusta tuli liian pieni mutta sopii kyllä nuoremmalle. Lupasin yrittää uudelleen ja otin ohjeen mukaiset puikot mutta pidin ohuemman langan. Sopiva tuli.

Tätä lankaa olen ostanut joskus Jätti Rätistä ja maksanut niistä hurjat euro per kerä. Tälle hullutukselle ja kokeilulle ei paha hinta tullut. Ja kovin ovat hyödyllisiä. Tarvetta olisi kuulemma muunkin väriselle. Onneksi mulla on näitä puuvillasukkalankoja enempikin varastossa...

7 kommenttia:

 1. Hauskan näköinen pari teillä :-)

  Hyvässä vauhdissahan olet KYHissä. Mulla on vain kuusi aloitusta, joista kolme valmista. Ajattelin viikonloppuna aloitella töitä oikein urakalla.

  VastaaPoista
 2. Kivat huivit! Älä hättäile, miullakin on vasta 12 aloitusta...

  Onkohan tuo lanka samaa kun Lidlin puuvillasukkalanka? Ihan sama väritys, tuosta ei voi erehtyä :D

  VastaaPoista
 3. Kylläpä nuorimmainen kasvanut, vastahan hän syntyi! Suloiset tytöt ja näpsäkät huivit :).

  Minulla on vähän samanlaista ongelmaa tuon KYHin kanssa, ei tee mieli aloittaa niitä hyödyllisiä juttuja. On tullut näperrettyä sitten kaikkea vähän humpuukia...

  VastaaPoista
 4. Onpas hauskat huivihattuset. Ja nuoremmalla mahtavat ilmeet! :D

  VastaaPoista
 5. Tosi kivan ja näppärän näköiset huivihatut! Niin ja hyötyneuleet ovat minusta ihan yliarvostettuja :D . Hauskempaa on tehdä juuri sitä mikä puikoille hyppää ihan itsestään. Hullutuksestahan Kyhäilyssä on kyse :) .

  VastaaPoista
 6. Hienot huivihatut saivat tyttäresi. Mulla myös yhtenä kyhhäilynä huivihattu tytölle ihanasta oranssista langasta. Tsemppiä kyhhäilyyn!

  VastaaPoista
 7. Ellimelli: kiitos :D aika pari ovat kyllä :D

  Emma: kiitos :D juu on tuo se sama lanka. Ostettu vaan eri paikasta :D

  Maikki: kiitos :D No niin on kasvanut ja nyt jo harjoitellaan seisomistakin :D

  Neulisti: kiitos :D Ilmeikäs tapaus tosiaan :D

  Heidi: kiitos :D Just nyt tekis mieli heittää loput kyhit romukoppaan ja ottaa ihan itselle puikoille jotain :D se vasta oiskin mulle hullua...

  Näppi: kiitos :D

  VastaaPoista

kiva kun kommentoit :)