29. heinäkuuta 2012

Pitkin hampain neulottua

Tässä vaiheessa heinäkuuta on hyvä kyseenalaistaa oliko kovinkaan järkevää valita useampaa lapsen villatakkia kyh-neuleeksi. No ei. Jostain syystä taas kerran kaikista hienoista suunnitelmista huolimatta unohdin tiskirätit ja muut pienet ja näppärät työt, jotka takaisi mielenrauhan jossain vaiheessa kyhiä. 


Ohje: Little Ivanhoe by Lena Gjerald
Lanka: King Cole Merino Blend 4 Ply, tummanharmaa 150 g
Puikot: 2.75 mm ja 3.25 mm
Muuta: 7 nappia
Ravelryssa:  Little Ivanhoe/Kyh#14


Valitsin malliksi Little Ivanhoe-takin ja vielä kahdesti. Molemmat ovat onneksi jo valmiit ja tämä siis näistä ensimmäinen. Malli näyttää kuvissa kivalta, mutta mulla oli äärettömän vaikeaa pysyä mukana missä rivillä kuviossa menin. Saatikka seuraavana päivänä kun olisi pitänyt jatkaa. Onnekseni valitsin myös puikoiksi summamutikalla 2.75 mm ja 3.25 mm suorat puikot. Eihän mulla ollut hihoihin sitten sopivia sukkapuikkoja, joten jouduin posottamaan muutenkin ankeata takkia sitten tasona ja sain neuloa, toki vain 20 cm, hihojen saumoja. On se rankkaa.

Takki on kuitenkin valmis ja näyttää oikein kivalta ja lienee saajalleen sopiva. Tämä siis menee lahjaksi kohta yksivuotiaalle veijarille. Ohjeesta poiketen tein yhden mallikerran kuviota enempi vartaloon ja hihoihin. Näin jälkikäteen hihat ovat ehkä hieman kapoiset, vaikka tuo neule kyllä venyy kivasti. Lisäisin siis muutaman silmukan hihoihin, jos tekisin tämän uudelleen.

7 kommenttia:

 1. Onpa kaunis takki, napit on just mainion väriset piristeet tuohon harmaaseen.
  Ja hei, olisit antanut ne saumat mun ommeltavaksi! ;)

  VastaaPoista
 2. Siepäs oot kunnianhimoisia projekteja valinnut :D Hyvältä näyttää!

  VastaaPoista
 3. Kaunis se kyllä on. Sinä se olet aina niin aikaansaava =)

  VastaaPoista
 4. Kaunis klassisen harmaa villatakki. Vihreät napit on tosi kivat :)

  VastaaPoista
 5. Hieno on takki.

  Ihan hävettää kun minäkin nurisen KYH -väsymystäni, ja listalta löytyy kuitenkin paljon juurikin noita pikatöitä. Sinun puikoilta kun tipahtelee vaatimattomasti takki ja huivi toisensa perään... :)

  VastaaPoista
 6. Tiina: Kiitos, olis varmaan tarvinnut laittaa :) Toki tuon verran nyt ompelee saumoja vielä joten kuten :D

  Emma: No sanos muuta. Pieniä töitä vaan tänä(kin) vuonna...

  riikka: Kiitos :) Parhaani yritän ja sit hermoilen näiden kanssa :D

  Sanna: Kiitos :D

  Maikki: Kiitos :D höh tarvii mitään hävetä. Mua hävettää että aina sanon tekeväni pieniä ja sit huomaan että mulla on ihan mahdottomia töitä kesken enkä osaa edes luovuttaa. Ja onhan sullakin vaikka kuinka isoja töitä ollut, ei sitä hetkessä säädetä sellasia sukkia ja tossuja :D

  VastaaPoista

kiva kun kommentoit :)