10. marraskuuta 2012

Sukilla eteenpäin

Voi että onkin työlästä ehtiä koneelle nykyisin. Niitä sukkia kun on valmistunut niin niitä sitten.
Spring Forwardit olen tehnyt kahdesti aiemmin ja näissä on kyllä kaunis pitsikuvio, joka on helppo, vaikka ei ehkä siltä näytä. Mutta eipä näissä mitään sen ihmeellisempää tällä kertaa.


Ohje: Spring Forward by Linda Welch 
Lanka: Zwerger Garn Opal Uni Solid 4 ply, ruskea 79 g
Puikot: 2½ mm
Ravelryssa: Spring Forward III


Lankana ihanan utuinen suklaanruskea Opal, joka on ihan kivaa neulottavaa, mutta yhdet kun tästä viime jouluksi neuloin niin kovin näyttivät kurjilta jo hetken käytön jälkeen. Saapa nähdä miten näiden käy. 


Mutta meinasi unohtua. Aina on neuloessa mielessä, että mitä työstä sanoo, mutta kun bloggaa näin harvoin niin sitten sitä unohtaa. Mutta niin, päivänä yhtenä tässä syksyllä selasin blogeja ja törmäsin Hepsin blogin kautta minulle uuteen tapaan poimia silmukat kantapään sivusta. Myönnän tässä nyt ihan täysin, että oon aatellut, että sen sivun vaan kuuluu olla sellanen vähän reikäinen ja että se on näin muillakin. Vaan eipä olekaan. Kottby neuvoo niin että minäkin ymmärsin ja kylläpä tuli hieno ja tiivis reuna. Harmi, että tämän lähempää kuvaa ei tullut otettua.

28 kommenttia:

 1. Kauniit sukat. Ihmettelen Opalin nuhjaantumista. Minulla on monet sukat kudottuna siitä ja ne ovat kestäneet ja kestäneet - hyvännköisinä. Kovassakin kulutuksessani eli miehelläni saapassukkina sen, mitä hän nyt villasukkaa laittaa. Ei mitään valittamista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ehkä mulla on ollut jokin huono kerä vaan. Nämä on kuulemma kestäneet ihan hyvin. Opalia on hyvä neuloa, joten hyvä kuulla että kestää niin voin neuloa vielä toistekin.

   Poista
 2. Kauniit sukat kauniin värisestä langasta! Toivottavasti kestävät paremmin kuin edelliset. Minäkin olen tykännyt Opalista.
  Eikös olekin jännä, että ain täältä blogistaniasta löytyy uusia vinkkejä! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaunis :D No mulle tuli tämä vinkki kyllä tarpeen ja muuta en enää käytäkään :D Kiitos linkistä!

   Poista
 3. Yhdyn edellisiin, kovin kauniit sukat. Jotenkin tämä malli on päässyt menemään minulta kokonaan ohi, täytyy laittaa mieleen. Ja kiitos kantapäävinkeistä, pitääkin ottaa uudet opit kättöön seuraavan kerran, sukkia neuloo sillä minunkin kantapään reuna on usein hieman reikäinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :D Yllättävän helppo malli, pitsisukat on joskus niin kaavoitettu että :D Tuo kantapäävinkki on kyllä mainio.

   Poista
 4. Kauniit sukat, ja ihana tuo pieni auringonpilkahdus kuvissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja niin on, saisi tuo aurinko useamminkin pilkahtaa :D

   Poista
 5. Kauniit sukat! Minä olen monesti tuota silmukoiden poimimisohjetta tavannut, mutta aina on tuntunut, etten tajua siitä hölkäsen pöläystä. Pitäisi varmaan kokeilla joskus ihan kudin kädessä, eikä vain mielessä kuvitellen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mä tein sen just niin että puikot käteen ja onneks oli just kantapää tulossa niin pääsi testaamaan ja aika pian se avautui. Mainio vinkki!

   Poista
 6. Kaunis malli ja kauniit sukat! Eräs vanha rouva neuvoi mulle joskus kun tuskastelin asian kanssa että kun neuloo aina kaksi silmukkaa yhteen (nostan etulenkin ja takalenkin seuraavasta silmukasta ja neulon yhteen) ei tuu reikiä ja sen jälkeen ei oo tullut reikiä silmukoiden nostokohtaan =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hmm, tuotakin pitäisi kokeilla puikot kädessä, näin luettuna kuulostaa kovin vaikealta :D Seuraavan kerran kun oon sukkien kantapäässä sitten :D

   Poista
 7. Nätit ovat nämäkin Spring Forwardit. :)
  Mäkin olen oppinut TiiQlta aikas huipun tyylin noukkia silmukat kantalapusta. Aina sitä vaan oppii jotain uutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! No joskus sitä voi uuttakin opetella :D Mut ihan heti en niitä sukkia kärjestä neulo :D

   Poista
 8. Kauniit sukat, minäkin olen muutamat neulonut juuri tuon kuvion takia.

  VastaaPoista
 9. Todella kauniit sukat! Ja hauskaa, että silmukoiden poimiminen toimii. :-)

  VastaaPoista
 10. Kaunis malli ja ihana väri! Toivottavasti myös kestävät käytössä.

  VastaaPoista
 11. Kauniit sukat jälleen! Enpä ole itsekään tuota poimintatapaa aiemmin nähnyt! Mää teen nykyään ihan aina KAIKKIIN sukkiin tiimalasikantapään just sen takia että inhoon tuota silmukoiden nostelua ja niitä reikiä. Pitääpä kokeilla tuota ens kerran, kiitti vinkistä =)

  VastaaPoista
 12. Tosi kauniit! Minäkin olen tehnyt yhdet tällaiset ja malli on toden totta mukavan helppo vaikka lopputulos näyttääkin monimutkaisemmalta :)

  VastaaPoista

kiva kun kommentoit :)