29. joulukuuta 2012

Aputonttuilua

Tämä aputonttu tikutti pukinkonttiin muutamat sukat syksyn mittaan. Osa on jo täällä vilahtanut, osa ei. Nämä harmaat petäjät valmistuivat siskon miehelle ja nyt heillä on samanlaiset sukat, sillä sisko sai samanmoiset ruskeana. Petäjä on aivan ihana malli ja näistä tuli hurjan kauniit, mutta ihmekö tuo kun harmaa on niin harmooninen väri. Mies nappaa nykyään itselleen kaikki valmistuvat miesten sukat, joten nämä olivat ainoat miehelle lahjotut sukat. Ja näitäkin sai piilotella.


Ohje: Petäjä by Eeva Saviranta
Lanka: Gjestal Maija, harmaa 115 g
Puikot: 3 mm
Koko: 43
Ravelryssa: Harmaat petäjät

Elonpoluista en kehtaa sanoa enää mitään paitsi... Nämä valmistuivat ulkomuistista eräs syksyinen viikonloppu, kun lapset sairastivat ja ulos ei ollut asiaa. Leikkien ja niistämisen välissä tikutin sukat viikonlopussa valmiiksi. Ulkomuistista, sillä tuolloin oli muutamat elonpolut tullut tikutettua. En edes kehdannut esitellä näitä, kun niin monet oli jo tässä blogissa nähty... ihana malli, pitäisi taas tehdä yhdet.

 
Ohje: Elonpolkuja by Tiina Kuu
Lanka:Vuorelman Veto, tumma liila 95 g
Puikot: 3 mm
Koko: 40
Ravelryssa: Elonpolkuja V

Sitten ihan perussukat valmiiksi raidoitetusta langasta, joka on joskus Lidl-reissulta tarttunut mukaan. Ihan jees lankana ja raidoitus ihan siedettävä, kun väritkin oli suht neutraalit. Ja jos joku tarkkasilmäinen nyt huomaa kantapäässä mollottavan venyneen silmukan niin kuulkaa niin on ollut neuloja huolimaton, että vasta kuvatessa huomasi, että kerä on vaihtunut eikä lankoja ollut päätelty!


Ohje: ihan perus, 64 s
Lanka: Zettl Sockenwolle Cortina, ruskea raitainen 71 g
Puikot: 2.25 mm
Ravelryssa: perussukat

Ja sitten kun oikein villiksi heittäydyin niin neulasin yhden rivin raidalla sukat ja tein niin villin päätöksen, että resori, kantapäät ja kärjet ovat vastakkaisella värillä! Näiden neulomisen välissä kului hieman aikaa, joten tuo valkokärkinen on löysempää neulosta kuin harmaa. Harmittaa, sillä muuten oisivat ihan kivat. Lahjaksi en kehdannut kenellekään antaa ja kuvatkin epäonnistuivat niin tämän parempaa en tänne saanut.


Ohje: ihan perus, 64 s
Lanka: Katia laine nylon, valkoinen ja harmaa yhteensä 76 g
Puikot: 2.25 mm
Ravelryssa: yhen rivin raitaa

Muutamat sukat on valmistunut joulun jälkeen ja kuvaamatta, mutta niihin sitten myöhemmin.

31 kommenttia:

  1. Onpa ollut aputonttu ahkerana. Ihania sukkia! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No vähän on tuntunut ettei muka mitään ehdi, mut oonhan mä sit kuitenkin jotain tässä syksyn mittaan saanut aikaiseksi, kiitos :D

      Poista
  2. Pitäisiköhän munkin vihdoin tehdä edes yhdet Petäjät? Näyttää nimittäin kivoilta.

    Mun miehelle ei tahdo neuleet kelvata... Otti käyttöön vasta nyt pitkälle lennolle lähtiessään yhdet sukat, jotka oon tehnyt lahjaksi jo kolme tai neljä vuotta sitten. No, parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Neulo ihmeessä, mä ainakin ihastuin :D

      Mun miehelle ei oo myöskään neuleet kelvanneet, mutta oisko tuo tulossa vanhaksi, kun yhtäkkiä on niin vilu, että villasukat tarttis olla koko ajan jalassa :D

      Poista
  3. Kylläpä on ollut ahkera aputonttu, upeita sukkia kaikki. Noita Petäjä-sukkia pitäisikin joskus kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kokeile ihmeessä. Helppo ja kaunis malli.

      Poista
  4. Kauniita sukkia! Minulla on vielä sekä Petäjät että Elonpolut neulomatta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, voi että äkkiä molemmat puikoille on sen verran ihania molemmat :D Mä taas vitkuttelen mun merenkulkijoiden kanssa, ne kun ei vaan ota edetäkseen. Aina neulon mielummin jotain muuta...

      Poista
  5. Upeita sukkia. Petäjä-mallia pitäisi minunkin kokeilla.

    VastaaPoista
  6. Elonpolku alkoi kiinnostamaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kannattaa kiinnostaakin, se on helppo ja kaunis palmikkosukka :)

      Poista
  7. Ihania sukkia! Elonpolku ja Petäjä ovat malleina kyllä mielettömän nättejä. Pitää ehkä itsekin testata ko. malleja. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! On kyllä, mä oon tykästynyt täysin :)

      Poista
  8. Hienoja sukkia! Petäjät miellyttävät jälleen kerran silmääni, olisikohan otettava jo itsekin puikoille... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ota nyt ihmeessä sinäkin, sillä sen verran on kiva malli :) ja sen saa kyllä helposti neulottua ohuesta tai paksummasta muuttamalla silmukkamäärää. Ja mä oon tuon kantapäänkin vielä neulonut tuolla kuviolla, kun oon tykästynyt kuviolliseen kantaan :D

      Poista
  9. tosi nättejä sukkia oot tehnyt! itellä meinaa olla aina ongelmia löytää miehille sopivia sukkamalleja, tässäpä hyvä vinkki. ahkera olet ollut! =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :D Nämä on kyllä mun mielestä just hyvät miehelle mut sopii kuitenkin sit myös naiselle :D Mä kovasti yritän olla, välistä tuntuu ettei mitään ehdi mut sit onkin jotain valmista.

      Poista
  10. Nätejä sukkia. Tuota Petäjä- mallia moni on kehunut, pitäisi tutustua ko. malliin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, niinhän sitä moni näyttää kehuvan, tutustu ihmeessä sinäkin :D

      Poista
  11. Hienoja ovat, ja sukat on aina tarpeellinen lahja! Meilläkin yhdet kesällä kudotut Petäjät kuoriutuivat paketista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kiitos, sukat on kyllä ainakin mun mielestä mahdottoman kiva lahja. Tiedä sitten mitä saaja aattelee :D

      Poista
  12. Ihania sukkia! Pitäisi itsekin jaksaa miehelle tikuttaa sukkia, jotain muutakin kuin mahdollisimman paksusta langasta mahdollisimman nopeasti... Nuo Petäjät on kyllä kivat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kyllä nyt kannattaa tikuttaa, kun kohta on se pikkuinen viemässä neuleaikaa :D Petäjät on kyllä helppo malli, jonka saa hieman paksummastakin suht nopsaan.

      Poista
  13. Kertoo jotain toistuneista neuleista, jos ei niitä kehtaa blogissa esitellä. :D Ihan mahdoton sukanneuloja siellä ruudun toisella puolella. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kyllä se jotain kertoo :D Mut hei mä teen sentään aina erivärisiä... En tiiä mahdottomasta, onhan niitä mahdottomampiakin, mutta toistoissa saatan jonkinlaista kunniaa jo niittää... :D

      Poista
  14. On siinä sitten kauniita sukkia! Voi mahdoton kun jotenkin saisi jatkossa itselle enemmän sitä neulomisaikaa jostain otettua, toivon todella, niin hyvä mieli tulee toistenkin valmistuneita katsoessa, että saati sitten jos itse saisi jotain valmiiksi asti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mutta kiitos! No mulla on kyllä neuleaika taas iltapainoitteista, kun pienempi liikkuu jo niin villisti, että ei äiti eikä puikot saa olla enää rauhassa. Ja illalla jos tahtoo blogia päivittää ja lukea muiden blogeja niin sitten ei neulota kuin vähän siinä samalla. Ravelrya en ole ehtinyt pahemmin selata hetkeen ja siihen ei riitä enää edes ilta... Toivottavasti sullakin nyt tulisi valmista niin saat niistä lisää neulevirtaa :D

      Poista
  15. Oi miten upeita sukkia! Nuo ensimmäiset on mun lempparit, taidanpas huomenna heti alottaa omat :)
    Kiitos siis ideasta!

    VastaaPoista

kiva kun kommentoit :)