12. helmikuuta 2013

Brambles

Minäpä neulasin myssyn ja parasta on, että se on mulle uusi malli! Mä aina kommentoin muiden myssyjä, että vitsi munkin pitäisi tämä jo tehdä ja jonossa ollut jo jonkin aikaa. No nyt kuulkaa kun alkoi neuletakin teko ahdistaa niin kaivoin lankakoria ja löysin Kathleen myssyn. En sitä oppinut ikinä käyttämään, joten laitoin sen jo viime talvena purkulistalle. Vihdoin raaskin purkaa sen, jotta saisin langan hyötykäyttöön. Testasin sitä varmuudeksi vielä kerran ja tytär sanoi heti että aika hassu pipo sulla. No eipä tarvinnut enää pohtia.


Ohje: Brambles Beret by Amanda Muscha
Lanka: Cascade 220 heathers, mystic purple 92 g
Koko: koossa medium ja pituudessa medium
Puikot: 3½ ja 4 mm
Ravelryssa: Brambles

Eikä edes harmita, sillä mä sain hienon myssyn tilalle. Kuva on itse otettu, sunnuntain mäenlaskujen jälkeen, ei niin edustuskelpoisena. Malli on kuitenkin mahtava, siinä on palmikoita ja helmineuletta ja tästä tuli just kiva omaan käyttöön. Lanka kesti hyvin uudelleen neulomisen, vaikka posotin menemään saman tein ruttuisesta langasta. Tämä pitäisi kastella ja venyttää baskeriksi, mutta mä en taida, koska tykkään tästä ihan näin myssynä.

18 kommenttia:

 1. Se on välillä ihan hyvä, että on suorapuheinen makutuomari. :D Rehellinen mielipide eikä mitään ihan kiva emmätiiä. Mutta tämä on erittäin hieno ja tuo malli on tosi kaunis ja selkeä. Siellä jonossa ollut itselläkin, jonkin aikaa... :P Hyvä, että sait langan hyötykäyttöön!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielummin rehellinen, vaikka aina ei oiskaan samaa mieltä mun kanssa :D Toki vähän kirpaisee kuulla "taasko sä neulot sukat/huivin? Montako niitä sä oikein tarviit?" Malli on kyllä kiva, oli hyvä saada se jonosta pois :D Ja hyvä lanka on todellakin lämmittänyt paremmin nyt päässä kuin siellä lankakorin pohjalla.

   Poista
 2. Onpa hyvä, että sait aikaiseksi purkaa ja tehdä mieluisamman. Kiva myssy tulikin! Itsellä inhokkityöt jäävät vain marinoitumaan jonnekin kaappien perukoille ja pahimmillaan monen kympin langat menevät siten ihan hukkaan. Jotenkin vaan uusi kerä houkuttelee aina enemmän...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oon kyllä iloinen joka kerta kun tuota käytän, että tuli vihdoin purettua. Yleensä ne mullakin lepää kiltista jossain pussukan pohjalla kun ei vaan viitsi purkaa. Uusi kerä on vaan kivampi...

   Poista
 3. Siitähän tuli hieno! Ja väriki on taas niiiin ihana, ihan minun värinen. :o)

  VastaaPoista
 4. Kivannäköinen myssy, hienoa kun jaksoit työstää uuden, niin ei mennyt hyvä lanka haaskuuseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, parempi näin, tuli todellakin hyötökäyttöön :)

   Poista
 5. Tämä on sitten varmaan ensimmäinen noin kymmenestä Bramblesista :D Kaunis violetti ja mainio malli, omanikin on ollut kovassa käytössä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Noooooooh, mä aloitin kyllä toista, mutta se on jäänyt kesken, sillä jotenkin neulominen ei vaan kulje tällä hetkellä. Aloittelen töitä ja jätän ne kesken aloittaakseni uuden... Mutta nyt oon saanut jo muutamia valmiiksi niin josko se seuraava brambleskin saataisiin puikoille :D

   Mutta malli on mainio ja tosi hyvä päässä!

   Poista
 6. Kaunis! Vaikka purkaminen kirpaiseekin, on aina ihanaa, kun saa jonkun turhan neuleen tilalle jonkun käyttöneuleen! Jokohan jäit Brambles-koukkuun? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Harmihan se oli purkaa mutta parempi näin. Aloitin toisen mutta se on edelleen kesken, joten ihan heti en koukuttunut :D Mutta olen ostanut jo kahdet langat uutta bramblesia varten, joten syksyllä saadaan varmasti jatkoa... ;)

   Poista
 7. Hieno, tuollaisen tarvitsisin minäkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, sitten ei muu auta kuin neuloa :D Suosittelen mallia kuten moni muukin.

   Poista

kiva kun kommentoit :)