14. maaliskuuta 2013

Isoäidinneliö

Sukkien lomaa vähän muutakin. Tämä työ on valmistunut jo tammikuussa, mutta sain lahjottua sen vasta nyt. Joskus on tullut ehkä mainittua, että olen niitä, jotka ei kauheasti virkkaa. Tahtoisin toki, mutta se on niin hirveän hankalaa. Tai jotain. No, kaikki aina sanoo, että niitä isoäidinneliötä virkkaa helposti ja hetkessä. Tammikuussa sain idean, että nyt sitä sopii yrittää niitä neliötäkin. Ja just sopivasti tuli hyvästä ystävästä helmikuussa äiti, niin oli siis tarve sellaiselle pienelle vauva/vaunupeitollekin. Eikä sitten välitetä noista kupruilevista reunoista kuvissa. Pingottaako/kasteleeko joku näitä peittoja?Ravelryssa törmäsin Purosta tehtyihin peittoihin ja osa oli tehty kivasti yhteen pötköön, sen enempää pätkimättä ja värejä vaihtamatta, joten minä kanssa. Pienien ruutujen yhdistäminen vähän kammotti, joten tämä oli oikein mainio sovellus. Peiton tekoon tuli yllättäen ihan hirmuinen innostus ja valmistakin tuli parissa päivässä. Ite oon todella tyytyväinen ja tietenkin tein sit toisenkin. Heh. Tähän väliin tunnustus, että mä linkitin ravelryssa eri ohjeeseen kuin mitä oikeasti käytin, sillä mun käyttämää Sekaisin langoista-kirjaa ei löydy ravelrysta. Ohje on suht sama, kuten varmaan kaikissa isoäidinneliö-ohjeessa, joten ei kauhean paha juttu.


Ohje: Isoäidinneliö, ohjeistus Sekaisin langoista-kirjasta
Lanka: Novita Puro, 4 kerää ruskaa, 1 kerä ruskoa ja 1 kerä retroa 
yhteensä 300 g
Koukku: 5 mm


Mun piti virkata peitto täysin omasta varastosta, mutta mun varastossa oli neljän ruskan värisen kerän jälkeen vain omasta mielestä tyttömäisiä värejä sisältäviä keriä. Ja kun pikkuinen sattuu olemaan poika, niin pinkki tuntui vähän ei-sopivalta. Niin mä sitten cittarireissulla eksyin viattomasti alekorin luo ja sattumalta löysin yhden kerän ruskoa ja retroa, jotka sopi tuohon mainiosti jatkoksi. Ja kun ne kerta tuli heti käyttöön niin eihän se nyt oo paha. Edes kuvia en ehtinyt ottaa ravelryn stashiin! Niin nopeaa menekkiä en oo aiemmin saanutkaan aikaiseksi.

11 kommenttia:

 1. Ohhoh, melkoselta urakalta tuo näyttää - ja sie teit kahessa päivässä! Puroa olen testanu joskus silloin ko se tuli ekan kerran markkinoille ja ihan mukavaltahan se tuntu. Ei vain jostain syystä ole tullu ostettua toiste. Mutta hienot on värit peitossa!

  VastaaPoista
 2. Tosi kaunis peitto!
  Ja että parissa päivässä valmista? Huhhuh. :D Taisit tosiaan innostua!

  VastaaPoista
 3. Huh, miten tuollaisen saa tehtyä kahdessa päivässä! Vautsi, ja tosi hieno on!

  VastaaPoista
 4. No siepäs alotitkin sitten vähän suuremmalla neliöllä :D Hieno on!

  VastaaPoista
 5. Kaunis peitto. Mulla on samanlainen jämälangoista tekeillä...aika äkkiä se sit valmistui kun aloitit.

  VastaaPoista
 6. Vau! Hieno peitto. Ehkä munkin pitäisi tehdä vastaava, ehkä Norosta? Sitä pyörii pari kerää laatikoissa.

  VastaaPoista
 7. Kaunis peitto! Hauska ajatus tehdä vaan yksi iso neliö, säästyy päättelemiseltä ja kun lopputulos on noin kiva niin miksi tehdä pikkuneliöitä!

  VastaaPoista
 8. Todella nätti!! Varastan tämän idean :) Puroa on laatikossa useampikin kerä ihan tyhjänpanttina..

  VastaaPoista
 9. Isosta neliöstä tuli tosi kaunis! Jäi tosiaan pikkuneliöiden päättelyt ja yhteenliittämiset pois :-)

  Mukavaa uuden viikon alkua sinulle!

  VastaaPoista

kiva kun kommentoit :)