4. huhtikuuta 2013

Meida's Socks

Joulukuun alussa olimme lasten kanssa pikaisella päivävisiitillä Tampereella ja matkalla takaisin juna-asemalle, pysähdyimme sopivasti pikaisesti Kerässä. Kun ulkona paukkupakkasessa odottaa neljä lasta ja yksi kärsivällinen äiti, niin oli oltava pikainen. Nopsasti nappasin muutaman kerän merinoa ja sukkalankaa sekä vyyhdin Väinämöistä. Värejä en kauaa ehtinyt vertailla, oli valittava joko harmaa tai keltasävyinen ja niinpä sahrami pääsi pussissa kotiin. Ihanasta silkkipaperista kieltäydyin, sillä ikkunan takana alkoi olla levotonta menoa...


Lanka oli juuri niin ihanaa neulottavaa kuin kaikki ovat kehuneet ja aivan varmasti ostan uudelleen. Värikin tässä on aivan ihana, juuri se mikä lämmittää omaa mieltä tällä hetkellä. Luonnollisesti halusin tehdä langasta jotain todella hienoa ja kun sain käsiini sen Iso-Mummin sukan, ei päätös ollut vaikea. Näitä ei nyt valmiina ole viitsinyt ihan joka paikkaan jalkaan laittaakaan, etteivät vain likastu tai mene vielä rikki. 


Ohje : Meida's Socks by Nancy Bush
kirjasta Favorite Socks
Lanka: Louhittaren Luolan Väinämöinen, sahrami 70 g
Puikot: 2½ mm 
Ravelryssa:  Meida's Socks

Aiemmassa postauksessa mainitsin, että tuo Meidan ohje ja Iso-Mummin sukka ovat täysin samanlaiset, mutta näin ei olekaan. Kun aloitin neulomaan näitä sukkia huomasin, että tuossa Meidan kaaviossa on kaksi silmukkaa enemmän kuin Iso-Mummin versiossa ja sukka neulotaankin 72 silmukalla. Koska se on liikaa jopa minun tukkijaloilleni, pysyttelin tuossa Mummin sukan mallissa eli 64 silmukassa. Kuviosta vain puuttuu yhdet silmukat kaarien molemmin puolin. Ihan vain tiedoksi josko joku muukin nämä joskus neuloo.

Myös kantapää oli tehty erilailla. Mummin sukassa on normaali kantalappu, mutta Meidassa kanta on tehty nostamalla joka toinen kerros eri silmukka eli helmineule tyylisesti. Tein niin nyt myös näihin sukkiin ja vaikka aluksi näytti, että eihän se tuosta erotu niin kyllä se tuosta näkyy. Ihan kiva, tulipa kokeiltua joskus jotain uuttakin.

25 kommenttia:

  1. Kauniit. Ja sahrami... tekee heti mieli päästä lankakauppaan hypistelemään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja Sahrami on aivan ihana! Niin tahtoisin tätä lankaa lisää :D

      Poista
  2. Kauniit sukat taas kerran! :)
    Tuo Väiski on kyllä tosiaan ihanaa lankaa, en vain ole vielä sukkiin raaskinut sitä käyttää...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, taas kerran :) Lanka on kyllä mainio, mä ajattelin kerrankin käyttää heti pois ettei jää aina kaikki ihanuudet vain varastoon :D

      Poista
  3. Mums, miten suloisen syötävät!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi ne on mulla tallessa niin eivät päädy kenenkään lautaselle :D

      Poista
  4. Tämä on kyllä edelleenkin hieno malli. Täytyy ehkä koittaa saada tuo kirja käsiin jostain. Väiski on herkkua lankaa, kauniin värin löysit. Vaikka kauniitahan ne kaikki väiskien värit taitaa olla. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huu. Pakko vielä mainita että lyhyen googlettelun jälkeen selvisi että tuo kirja on osittaisena google booksissa. Sieltähän se ohje löytyi. :)

      Poista
    2. Malli on kyllä mahtava, puikoille vain :) Lanka on mahtava, tuon sahramin värit on niin herkulliset, mutta on toki muutkin :D

      Poista
  5. Kauniit on sukat. Kiva nähdä noita Väinämöisen eri värejä muissakin kuin niissä nettikauppojen kuvissa. Syötävän herkullinen tuo sahramikin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Valinta näiden väinämöisten välillä voi olla vaikeakin, kun ovat kaikki niin upeita, mutta onhan se langan ostaminen ihan hypistelemällä eri juttu kuin kuvista katsomalla.

      Poista
  6. Oi mikä väri, sopii kyllä niin hyvin tuohon malliin (ja varmaan mihin tahansa muuhunkin) :) . Kävin eilen lankakaupassa aikeena ostaa Väinämöistä mutta ei siellä ollut kuin muutama ei yhtään minun väriseni-vyyhti jäljellä, joten haaveeksi jäi tällä kertaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanopa muuta! Taitaa olla väinämöinen niin suosittua, että sitä omaa väriä ei ihan aina ole tarjolla. Mä törmäsin vahingossa oikeaan aikaan oikeaan kauppaan ja olin niin innoissani tästä langasta!

      Poista
  7. Voi miten onkaan kaunis kuvio noissa sukissa, eikä värikään ole ollenkaan hassumpi,.

    VastaaPoista
  8. Hurjan nätit sukat. Ja jotenkin tämä väri sopii malliin ihan täydellisesti... olisikohan seuraavaksi oranssin kauden vuoro? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mä ajattelin ensin, että tuo lanka raidottuu liiaksi ja näyttää ihan kissan turkilta, mutta onneksi päätin neuloa valmiiksi, sillä näistä tuli niin kivat!

      Hmm, oranssi... meillä on jo keittiön vallannut oranssi, joten ehkäpä se hiipii lankakoriinkin :D

      Poista
  9. Ihanat sukat! Blogissani on sinulle haaste :) http://silmukansaalistus.blogspot.fi/2013/04/viiden-haaste.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja kiitos haasteesta! Yritän ehtiä vastata siihen mutta bloggailun aika on niin kovin rajallinen tällä hetkellä...

      Poista
  10. Upeat, sekä kuvio että väiskin väri... Tuo on nimeltään ristiin vahvistettu kantapää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kiitokset infosta, tietysti voisin tarkistaa tuon jostakin kirjasta, mutta sitten sekin aika olisi pois neulomiselta ja bloggaamiselta, joten menen mistä aita on matalin. Pahoittelut :D

      Poista

kiva kun kommentoit :)