12. lokakuuta 2014

Nurmilintu

 Kiitos ihanasta palautteesta Isabella-sukkien kanssa! Alkujännityksestä on päästy ja ihan ylpeänä lehdestä on saanut kertoa yhdelle jos toisellekin tuttavalle.

Mutta asiaan, näitä on nähty monessa blogissa ja niin on kaunis malli, että pakkohan se oli saada itsekin neuloa. Ainaoikeaa ja pitsikuviota väliin, mikäs sen helpompaa. Varastosta löysin vuosia sitten ostetun Nauravan lampaan vyyhdin, joka on sekoitus villaa ja bambua. Se on odottanut erikoisprojektia ja tähän sen nyt vihdoin käytin.

Nurmilintu on tavattoman kaunis malli ja huivi toimii muotonakin hyvin. Ohje on helppo, joten suosittelen lämpimästi. Lankaa minulla oli tosiaan tuo yksi vyyhti. Ihan se ei riittänyt, viimeinen pitsikuvio jäi kaksi kerrosta vajaaksi, sillä halusin huiviin tuon nyppyläreunan, joten käytin loppulangan siihen. Höyryttelin tätä armotta silitysraudalla, sillä aikaa ja paikkaa ei tuntunut pingotukselle löytyvän. Ihan hyvin aukesi huivi näinkin tällä kertaa.Ohje: Nurmilintu by Heidi Alander
Lanka: Nauravan lampaan Bambugi, 100 g
Puikot: 4 mm
Ravelryssa: Nurmilintu


Nostin kerroksen ensimmäisen silmukan neulomatta, kuten aina huiveissa, mutta nyt jostain syystä reuna on tässä huivissa hieman kireä eikä jousta. Saattaa johtua toisessa reunassa tehtävistä kavennuksista ja toisessa sitten siitä, että silmukka lisätään molemmilla puolilla työtä. Ehkä? Muut eivät ole tästä huiviensa yhteydessä maininneet, joten ehkä tein tuon nyt jotenkin väärin? Mutta ehdottomasti teen kyllä tämän huivin vielä uudelleen.

14 kommenttia:

 1. Kaunis Nurmilintu ja ihanan aurinkoiset kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiina! Välillä sitä ehtii nappaamaan pari aurinkoistakin kuvaa viikonloppuna, onneksi :)

   Poista
 2. Kauniit värit huivissa. Mä aloitin tuota huivia, en nostanut ensimmäistä silmukkaa (yleensä kyllä niin teen) ja reuna kiristi aikalailla, enemmän vielä kiristi se lisäysreuna. Tiedä sit mistä johtunee??? Purin kyllä huivin heti alkuunsa, kun tuntui ettei siitä tulekaan mieleistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riikka! No mulla kävin samoin ja purin ja sitten nostelin ekat silmukat ja vaikka se vielä kiristi niin ei niin paljon. Ennen ei ole ongelmaa tämän kanssa ollut niin päättelisin, että johtuisi noista lisäyksistä ja kavennuksista. Tiedä sitten. Kaunis huivi tästä tulee, joten ehkä yrität uudemman kerran?

   Poista
 3. Kaunis Nurmilintu ja ihanan persikkainen väri.
  Mulla on muuten jo Isabellat puikoilla ja niistä tulee ihanat! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna! Väri ei ole ihan ominta niin lahjakoriin läksi tämä, vaikka kaunis onkin. Isabelloistasi tuli kyllä niin kauniin harmaat :)

   Poista
 4. Hurjan nätti! Malli on kyllä niin kiva neulottava... Saatan joskus tehdä vielä kolmannenkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mä tykkäsin myös tämän neulomisesta. Nopsaan valmistui ja ainaoikea on niin helppoa neulottavaa :)

   Poista

kiva kun kommentoit :)