4. helmikuuta 2016

Yksi pipo ja tämän blogin tarina

 Törmäsin Kerän facebook-joulukalenterissa kivaan pipomalliin Katian Love Woolista. Tuli kauhea into testata mallia ja hain paikallisesta lankakaupasta samaa lankaa. No kotoa ei sitten löytynytkään koon 12 puikkoja ja innostus laantui. Juniorien jääkiekkomestaruusmatsia katsellessa tarvitsin jotain simppeliä tekemistä ja niinpä neuloin pipon koon 10 puikoilla tasona. Tähän piti tehdä iso tupsu, mutta törmäsin Käsityö-Elisassa tekoturkistupsuun ja niinpä se sai kruunata tämän. Pipo mahtuu kyllä minunkin päähän, mutta tällä kertaa se meni vanhimmalle tyttärelle.Ohje: Katia Love Wool-pipo by Kerä
Lanka: Katia Love Wool, harmaa 100 g
Puikot: 10 mm
Muuta: Tupsu Käsityö-Elisasta
Ravelryssa: Love Wool-pipo

Sain Things to make and do-blogin Maijalta #blogisitarinahaasteen, jossa kerrotaan historiasta oman blogin takana. Kiitos Maija. Mulla nyt kesti hetken tarttua tähän(kin), mutta tässä tulee.

Perustin blogini maaliskuussa 2009. Ideana oli lähinnä kirjata ylös omia neuletöitä kuvien kera. Muiden blogeja olin lueskellut jo jonkin aikaa ja ajatus omasta houkutti. Nimen keksimiseen tuhlautui useampi päivä ja lopulta päädyin tuplateeneuloo nimeen, joka johtaa lempinimestäni, jonka joskus teininä sain.

Bloggaaminen oli alkuaikana jotain kivaa tekemistä kotona pienen lapsen kanssa ollessa. Neulomista tuli tuolloin harrastettua päivittäin paljon, sillä pienelle lapselle neuloo niin nopsaan valmista. Ravelryyn liittyminen toi neulomiseen ihan uuden säväyksen ja lisäsi innostusta moninkertaiseksi. Ravelryn myötä avautui myös aivan uusi lankojen maailma ja erilaisten uusien lankojen hankinnasta tuli lähes harrastus.

Töihin paluu välissä ja sen jälkeen toisen lapsen syntymä eivät vielä muuttaneet bloggaamistahtia huomattavasti. Sen sijaan lasten kasvaminen on vaikuttanut kuten myös iMacin saapuminen taloon. En tule ollenkaan toimeen kyseisen vempaimen kanssa ja niinpä bloggaaminen vaatii joka kerta vanhan kannettavan esiin kaivamisen ja se onkin ohjelmanumero jo itsessään. Olen myös työssäni koneella koko päivän, joten koneella roikkuminen kotona ei iltasella kauheasti innosta.

Kuvia ei ehdi ottaa, kameran akku on tyhjä, muistikortti hukassa, kotona ei olla valoisaan aikaan ja kiireinen kahden lapsen perheen arki vievät nykyään aikaa niin että usein illalla onkin jo oma nukkumaanmenoaika. Koira söi kotitehtävät-tekosyylista on pitkä, mutta niin se bloggaaminen jää usein odottamaan parempaa aikaa. Omat harrastukset eli juoksu ja muu kuntoilu vievät tällä hetkellä lähes kaikki vapaat hetket, jotka ehdin löytämään. Ja kun kuntoilussa on takoa, kuten esim. juuri nyt sairastelun takia, en ensimmäisenä bloggaa vaan mieluummin neulon. Kuvia on kertynyt kansioon jonkin verran, mutta neuleiden tekemisestä on niin kauan, että enää ei muista mitä niistä voisi sanoa.

Ja koska aika on kortilla, mitään uutta ja hienoa ei ole pahemmin tullut neulottua. Ravelryyn eksyn, kun löydän jotain muuta kautta kivan mallin. Ja juuri siitä syystä tulee sentään joskus jotain neulottua. Perussukkia on korissa sohvan vieressä koko ajan kesken, mutta jaksaako niitä sitten blogata. Välillä innostun ja ostan kivaa lankaa, saan valmista ja ehdin bloggaamaankin, mutta sitten se kaikki jotenkin hukkuu ja unohtuu arjen kiireissä.

Lopettamista en ole kuitenkaan ajatellut. Pidän tällä hetkellä vain tällaista hitaampaa tahtia. Ja edelleen, kun joskus eksyn selailemaan blogimaailmaa, löytyy aina jostain jokin malli tai lanka jota on ihan pakko päästä testaamaan. Ja juuri sen takia tämä harrastus on pysynyt matkassa mukana, sillä omilla käsillä tekeminen on vain niin palkitsevaa ja rentouttavaa, että eihän siitä voisi koskaan ajatella luopuvansa.

Haastan mukaan seuraavat blogit:

Säännöt ovat seuraavanlaiset:
 • Haaste on avoin kaikille bloggareille (teema voi olla mikä tahansa). Saat osallistua vasta saatuasi haasteen (ja niitähän voi toki myös pyytää, jos tiedät jonkun saaneen sen)
 • Kirjoita ja julkaise oma tarinasi blogissasi: miten blogisi sai alkunsa, kuinka se on kehittynyt ajan saatossa ja mitkä ovat olleet merkittävimpiä taitekohtia.        
 • Haasta mukaa neljä blogia kirjoittamaan oma tarinansa. Mikäli joku kieltäytyy suorilta käsin, voit haastaa jonkun toisen. 
 • Muista ilmaista tarinasi yhteydessä linkkeineen päivineen, miltä blogilta sait haasteesi ja kenet haastat mukaan.  
 • Mikäli olet Instagramissa, käy halutessasi lisäämässä jonkin kuvasi yhteyteen tagi #blogisitarina. Näin kaikki Instagramissa olevat bloggarit näkevät, kenen kaikkien blogeissa nuo tarinat ovat nähtävillä. #Blogisitarina -haasteen käynnisti: kototeko-blogi

6 kommenttia:

 1. Kiitos haasteesta! Katsotaan, jos jossain välissä saisi aikaiseksi vastata. Niin ja oli mukava lukea oma tarinasi :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos kun ehdit vastata! Koira söi kotitehtävät -selityslista on itselläkin ollut joskus käytössä. :) Toisaalta kaikki varmasti ymmärtää, että toisinaan muu elämä ajaa bloggaamisen ohi. Kiva kuitenkin, että kiireessäkin jaksat sinnitellä mukana!

  VastaaPoista
 3. Mahtavan muhkea pipo! Mie oon seurannu siun blogia lähes alusta saakka, ja vaikka bloggaustahti on harventunut (köhköh sama vika täällä) niin juttuja on kuitenkin kiva lukea ja katsoa kauniita kuvia. Älä vaan lopeta! :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos haasteesta, Maritta! Lupaan tarttua haasteeseen (ennemmin tai myöhemmin). :D

  VastaaPoista
 5. Onpa lohduttavaa kuulla, että muillakin on samatullut syyt vaihtelevaan (=hitaaseen) bloggaustahtiin. Mutta nämä on näitä ruuhkavuosia nyt, tehdään se mitä jaksetaan ja hyvältä tuntuu <3

  VastaaPoista
 6. Onpa lohduttavaa kuulla, että muillakin on samatullut syyt vaihtelevaan (=hitaaseen) bloggaustahtiin. Mutta nämä on näitä ruuhkavuosia nyt, tehdään se mitä jaksetaan ja hyvältä tuntuu <3

  VastaaPoista

kiva kun kommentoit :)