16. elokuuta 2010

Hienostelusukat ja raitamyssy

Neuloin itselleni Regian käsinvärjätystä sukkalangasta herrasmiehen hienostelu sukat. Näistä tuli muuten ihan napit, mutta tuon värin vaihtuminen toisen sukan kantapään kohdalla aiheutti aika jyrkän rajan jalkaosan alkuun. Mutta nämä tuli itselle niin en jaksanut nipottaa. Näitä oli kiva neuloa ja aika lennossa nämä valmistui taas. Ehkä tuosta kyhäilystä on jäänyt vaihde päälle :D 

Regian lankaa oli ihan kiva neuloa ja se ei halkeillut kuten edellinen liilahtava versio, jota viime syksynä neuloin. Sukkien väri on ihan täydellinen, tykkään näistä vihreistä sävyistä. Nyt pitää vaan odottaa syksyä tai ehkä jopa talvea, jotta pääsevät käyttöön, sillä jo kuvatessa tuli kuuma.


Ohje: Gentleman's Fancy Sock, Nancy Bushin kirjasta Knitting Vintage Socks
Puikot: 2½ mm
Lanka: Regia Hand-dye Effect, vihreä 63 g
Koko: 39 

Naapurin tytölle valmistui 1-vuotis lahjaksi myssy. Ihan simppeli 100 silmukkaa ja resoria jonkin verran ja sileää loput. Kun pituutta oli noin 15 senttiä kavensin urakalla ja siihen tuli tuollainen hieman kukkamainen rypytys päälle. Ensin ajattelin koristella tätä virkatulla kukalla, mutta yrityksistä ei tullut onnistuneita, joten luovutin. Yksinkertainen on kaunista.


Ohje: omasta päästä
Lanka: Sandnes Garn Lanett pinkki ja harmaa, jämäkeriä
Puikot: 2½ ja 3 mm 40 cm pyöröt

Ja Neulekirja, se on löytänyt tiensä meillekin. Sain äidiltä pienen vihjailun jälkeen etukäteen synttärilahjaksi. Ihania ohjeita ja todella kauniita kuvia. Ei voi kuin ihailla. Sukkaohjeet kiinnostavat tietenkin ja Höök, se on ihana.

8 kommenttia:

  1. Hienot sukat ja pipo on tosi ihana! Nyt kun on vähän jo syksyä ilmassa niin tekee mieli tehä pipoja ja lapasia muita! =)

    VastaaPoista
  2. Riikka: Kiitos! Ihana kun syksy saapuu! Ja taas on hyvä syy neuloa lisää :D

    VastaaPoista
  3. On kyllä nopsa tahti sulla kutomisissa :) Kauniit sukat ja pipo, ja tuo sukkamalli on hyväksi havaittu täälläkin.

    Ja selailin Neulekirjaa minäkin, ihana kaikenkaikkiaan mutta en raskinut hankkia, vielä..

    VastaaPoista
  4. Outi: Kiitos! Tuo sukkamalli on ihana ja nyt on jo seuraavat puikoilla. Näiden jälkeen kyllä sitten joku muu malli välillä :D

    Neulekirja on kyllä hieno ja kuvilla se myytiin minulle hetkessä.

    VastaaPoista
  5. Suloisen väriset sukat ja kiva pipo! Miekin ostin Neulekirjan viime viikolla ja aloitin heti Lovejoy-takin Liljalle :)

    VastaaPoista
  6. Emma: Kiitos! Tuo Lovejoy on kaunis takki, mutta mä joutuisin ostamaan kyllä jotain merinoa sitä varten, jotta neidän neiti suostuis sitä käyttämään :D

    VastaaPoista
  7. Voi milloinhan minä saan sen uuden neulekirjan hankittua tänne korpeen? Varmaan sitte ku pääsee tonne isolle kirkolle käväseen. Täällä kaikki hehkuttaa sitä eeposta ja ihana se kuulemma onkin.

    VastaaPoista
  8. Maila: Kyllä hyvää kannattaa odottaa, ihana opus! Sukkasatoon houkuttaisi valita jotkin sukat kirjasta.

    VastaaPoista

kiva kun kommentoit :)