3. syyskuuta 2010

Andrea's Shawl

Mitä sitä tekisi ilman Ravelrya? Viime vuonna tähän aikaa liityin tuohon neulojien nettiyhteisöön, mutta vasta tammikuussa kurkin tarkemmin mistä on oikein kyse. Nykyään siellä käy päivittäin, huokailee ihania ohjeita ja ihmettelee miten näppärää kaikki on. Tuon jos tekisi, onko mulla lankaa siihen, näyttää olevan, tuosta tulostan ohjeen ja avot kaivan esiin langan ja puikot. Minulla ainakin on tehtävien töiden määrä kertaantunut ties moniko kertaiseksi. Mutta että tälläisiäkin sieltä sitten löytää. Ihanaakin ihanampi Andrea's Shawl.


Ohje: Andrea's Shawl by Kirsten Kapur
Koko: M
Lanka: Sandnes Garn Sisu 76 g ja Novita Luxus Alpaca 26 g
Puikot: 4 mm 80 pitsi-Addit


Tämän kun löysi Ravelrysta niin hetken aikaa vaan huokaili kuvia ja sitten klik ja ohje oli ostettu. Siis tämä on aivan ihana! Viime viikolla tuli sitten hetki jolloin päätin tämän neuloa ja langat valikoituivat melkein itsestään. Sisua neuloin ensimmäistä kertaa ja varmasti neulon toistekin, mukava lanka. Alpacan valitsin tuohon hieman pehmeyttä tuomaan ja se sopi kyllä mainiosti.

Vaikka huivi on kaunis, niin myönnän kyllä nielaisseeni kahdesti, kun huomasin vasta ohjetta lukiessani, että tämä sitten neulotaan alaselästä niskaa kohden. Ensin tehtiin tuo pitsireuna, sitten kuviota ja viimeiseksi tuo raidoitus ja vielä hieman pitsireunaa. Tuntui ylitsepääsemättömältä, mutta eipä siinä lopulta montaa päivää mennytkään. Aiemmin olisin ehkä luovuttanut, mutta kyhin seurauksena minuun on muuttanut pieni sisukas neuloja sisälle, joka komentaa tekemään tämän valmiiksi ja vasta sitten saa aloittaa muuta. Tai no samaan aikaan oli kyllä kolme muuta huivia kesken, että en nyt ihan työstä työhön neuloja ole vieläkään, mutta valmista tulee kuitenkin tasaiseen tahtiin. Uutta tässä huivissa minulle oli Picot Bind Off, josta syntyy tuo nyppyinen yläreuna.


Tuo huivin yläreuna hieman mietityttää. Tämähän on siis neulottava totta kai uudelleen. Yläreunan keskiosa nousee ylemmäksi kuin muu reuna, mikä johtuu kavennuksista. Uskaltaisiko sitä kokeilla kaventaa reunoissa aluksi vain esim. joka neljäs kerros  ja sitten vasta vaihtaa joka toiseen kerrokseen? Vaikuttaa liian helpolta ratkaisulta. Pingotin tuon yläreunan nyt suoraksi ja se venytti kyllä aikalailla tuota raitaosuutta, silmukat eivät näytä enää niin kauniilta ja eivät ole ns. kohdillaan. Ja seuraalla kerralla teen ehkä isomman koon tai sitten isommilla puikoilla, vaikka ei tämäkään pingotuksen jälkeen ihan mitätön ollut, mutta huivissahan nyt aina voi olla hieman kokoa lisää.


Tämä oli niin ihana etten postiin meinannut pystyä laittamaan, mutta sinne se meni keskiviikkona. Toivottavasti lämmittää saajaansa ja on mieluinen. Myöhäiset synttärionnittelut Maria!

14 kommenttia:

  1. Se on kaunis ja värit on just täydelliset. :) Mä hukun Ravelryn ansiosta ohjeisiin jotka on joskus pakko neuloa, tuo on yksi niistä.

    VastaaPoista
  2. Kaunis on! En lakkaa ihmettelemästä, miten nopea neuloja olet...

    VastaaPoista
  3. Kaunis huivi! Liityin myös Ravelryyn hetki sitten ja on tuo aika maailma! Olen tietysti myös hurahtanut niinsanotusti ihaniin pitsihuiveihin...mutta..mutta..ohjeet aiheuttavat välillä päänvaivaa. Miten ihmeessä tuollaiset kolmionmalliset huivit voidaan aloittaa vain muutamalla silmukalla niskasta (jotkut ohjeet siis)vaikka se puoli on levein? Sen toki ymmärrän, että kärjestä aloitettaessa on muutama silmukka käytössä ja sitten työ levenee lisäysten kautta, mutta että niskasta alaspäin aloitettaessa...?En siis ole kovin kehittynyt näissä ohjeissa - osaatko vinkata, pitsihuivien taitaja :)?!

    VastaaPoista
  4. Hieno huivi ja kauniit värit!

    VastaaPoista
  5. Kaunis huivi! Ihanan raikkaat värit!

    VastaaPoista
  6. No aivan mahtava! Itsellänikin kesti jonkun aikaa ennen kuin liityin Ravelryyn ja vielä pitempään, ennen kuin älysin mitä siellä tehdä! Nyt kyllä meinaa olla taas sellanen vaihe, että ei saa ees muutamaa sukkaa sinne laitettua eikä jaksa yhtään kiinostaa koko paikka..:) Mutta ihaniin ohjeisiin siellä törmää!
    Määkin tykkään sisusta! =)

    VastaaPoista
  7. En tiedä kummat ovat kauniimmat; itse huivi vai nuo kuvat. Ihastelen ja fiilistelen sekä laitan mallin sinne Ravelryyn listan jatkoksi :) .

    VastaaPoista
  8. Wau, aivan UPEA huivi! Onneksi et luovuttanut!

    VastaaPoista
  9. Mari: Kiitos! Mä luulen, että sitä on aika vanha siinä vaiheessa, kun edes puolet ravelryn ihanuuksien listasta on neulottu... :D

    Ellimelli: Kiitos! Mä oon aina luullut olevani hidas neuloja, mutta kaipa mä sitten ihan suht nopsa oon :D Tosin viime aikoina oon tuhlannut kyllä ihan kaiken liikenevän ajan neulomiseen.

    Anonyymi: Kiitos! Eikö olekin ihmeellinen maailma tuo ravelry? :D En nyt tiedä olenko kummoinen pitsihuivien taitaja mutta kiitos kehuista :D Kyllä se huivi siitä vain muodostuu, kun sitkeästi joka toisella kerroksella lisää sen 4 silmukkaa eli yhdet molemmissa reunoissa ja yhdet keskisilmukan molemmin puolin. Tai niin se ainakin suurimmassa osassa huiveista menee. Kannattaa kokeilla mutta varoituksen sana, näihin jää koukkuun :D

    hillanen: Kiitos kaunis :D

    Sanni: Kiitos! Värit olivat kyllä todella onnistuneet omastakin mielestä.

    Hepuli: Kiitos!

    Riikka: Kiitos! Tuonne ravelryyn saisi kyllä aikaa menemään tuntitolkulla per päivä, mutta se aika on pois neulomiselta niin joku roti siihenkin :D Sisu oli kyllä kiva neulottava ja tuo väri oli ihana :D

    Epa: Kiitos! :D

    Heidi: Voi kiitos! Kyllä mä näiden kuvien kanssa pohdin, että mitä ja mitenpäin. Tämä malli oli ihana, että sinne listan jatkoksi vain. Mulla on jo uusi puikoilla ja sukkasato ei oikein edisty, kun pitää neuloa huivia... :D

    Emma: Kiitos! Onneksi en luovuttanut, näinpäin neulottuna huivin valmistus oli ehkä palkitsevampaa, sillä lopussa ei tarvinnut neuloa niitä ikuisuuskerroksia vaan viimeiset kerrokset valmistuivat hujauksessa :D

    VastaaPoista
  10. Hieno huivi, pitäisi varmaan itsekin raaskia ostaa tuo ohje. :)

    VastaaPoista
  11. Hieno huivi, pitäisi varmaan itsekin raaskia ostaa tuo ohje. :)

    VastaaPoista
  12. ArualMaria: Kiitos, kannattaa ostaa, tämä on varmaan halvin ohje, jonka olen ostanut. Ja kannattaa tehdä se isoin koko, sillä tätä ei ole pahemmin koolla pilattu.

    VastaaPoista

kiva kun kommentoit :)