3. marraskuuta 2010

Pöllö

Kun on tämän kokoinen lankavarasto, niin joskus sitä joutuu neulomaan jotain vain päästäkseen langoista eroon. Tein silmät ympyräisinä joululahjalistaa neulottavista asioista ja selailin samalla lehtiä. Tämä pongahti silmille Modasta. Alkuperäinen paita oli tehty Hjertegarnin toisesta ohuemmasta langasta kaksinkertaisena, mutta tämä Silky Bamboo soveltui tiheytensä puolesta tähän aivan yhtä hyvin, joskin tavoitteenani oli saada hieman isompi paita kuin ihan jämpti 92 cm. Tein suurimman koon ohjeen mukaan, hieman lisäsin pituutta ja resorit ovat pidemmät, mutta muuten mentiin täysin ohjeen mukaan. Tästä tuli sopiva tai hieman iso, joten menee neidille luultavasti tämän talven ellei mittavia kasvupyrähdyksiä tule.



Ohje: Moda 3/2010 koko 92
Lanka: Hjertegarn Silky Bamboo vaalea lila 4 kerää
Puikot: 4 mm


Silky Bamboo oli todella halkeilevaa ja tuota nurjaa oli kurja neuloa koko ajan. Onneksi tämä oli vain lastenpaita. Langan paksuus aiheutti myös sen, että langan päättelyt näkyvät myös oikealle puolella todella hyvin. Kuvien ottaminen oli työlästä, kun töiden jälkeen on valoa tarjolla kovin vähän ja neidillä vauhtia sitäkin enemmän. Tämän parempia ei ikävä kyllä ole tarjolla. Väri kuvissa on kuitenkin suht oikea, tuollainen hailakka lila. Jotta nyt ei aivan täysin valittamiseksi mene niin kerrotaan, että kiva tämä on ja tytär tykkää. Ja se lienee tärkeintä. Ja minun lankavarastoni, vaikkakin on kasvavaa mallia sekin, on 200 g kevyempi tämän langan osalta.

14 kommenttia:

  1. IHANA pusero! Tosi kaunis! Upea!
    -Ritva-

    VastaaPoista
  2. Onpa sievä pusero! Ja juu, tämä pimeys on tylsää...

    VastaaPoista
  3. Suloinen paita! Mie oisin varmaan huijannu ja neulonu tuon nurja puoli päällä, en tykkää myöskään yhtään nurjan neulomisesta. Siitä ei vaan ikinä tule yhtä tasaista kuin oikeasta...

    VastaaPoista
  4. Jaana: Kiitos :D Pöllöt on niin ihania! Näppärä keksintö tämä palmikoilla tehty pöllö.

    Ritva: Kiitos ihanista kehuista :D

    Neferi: Kiitos ♥

    Outi: Kiitos, pimeys on niiiiin tylsää, nyt kun kellojakin siirrettiin niin tuntuu illat niin pimeiltä. Tulis jo lunta niin valkastuis maisemat :D

    Emma: Kiitos, no arvaa harkitsinko, kyllä. Mut sit arvelin, että pöllöstä ei tuu yhtä hieno jos sen neuloo ns. väärinpäin. Ja kun olin neulonut nuo pöllöt olin jo ihan kypsänä tähän nurjaan. Koko ajan sai tiirailla käsialaa ettei tule löysiä väliin.

    VastaaPoista
  5. Söpö paita!

    Osa langoista on aivan järkyttäviä lankojen päättelyn kannalta. Vaikka kuinka yrittäis kikkailla niiden kanssa, niin aina paistaa päättelykohdat silmiin. Omasta kokemuksesta vähän paksummat puuvilla- ja puuvilla-bambusekoitteet on vaikeimpia.

    VastaaPoista
  6. Oikein suloisia sekä paita että tyttö. Nurjat varmasti vaati hermoja...

    VastaaPoista
  7. Onpa se kaunis! Hienoa työtä. =)

    VastaaPoista
  8. Söpöläinen! Nuo pöllöt on kyllä hauskat!

    VastaaPoista
  9. Tess: Kiitos :D tuo päättely tuotti kyllä ikävän yllärin, sillä näin ihan vaivaa saadakseni tasaista nurjaa ja sitten nuo päättelyt hieman pilaavat tasaisen pinnan. Puuvilla/bambut on kyllä just niitä vaikeimpia.

    Ellimelli: Kiitos :D Nurja vaati kyllä todellakin hermoja. En ihan heti lähtisi aikuisen kossa neulomaan paitaa nurjana...

    Riikka: Kiitos :D

    Hepuli: Kiitos :D pöllöt on kyllä ihania!

    VastaaPoista
  10. Kylläpä se on söpö!

    Yhdyn edellisiin kommentteihin koskien nurjan neulomista: ei oo kivaa. Ainahan sitä neuloo yhden siellä ja toisen täällä, mutta jos joutuu kokoajan niin... Mutta tuo nurja pinta on kyllä tosi nättiä, joten sinnillä sitten vaan ;D.

    Onnistuikohan muuten jos kääntäisi tuon pöllöosuuden jälkeen neuleen reteesti nurin kurin ja jatkaisikin oikeaa? Joskus olen kääntänyt nurjan neuleen "ympäri" silmukointia aloittaessani, näin olen saanut nurjan silmukoinnin aikaiseksi (en osaa silmukoida nurin pöin :)).

    VastaaPoista
  11. Anneli: Kiitos :D

    Maikki: Kiitos. Nurja on toden totta juuri niin kurjaa neulottavaa kuin miltä kuulostaakin :D Varmasti tuo kääntäminen onnistuisi, mutta näin pienessä en viitsinyt lähteä säätämään, mutta aikuisen neuletta kyllä säätäisin ties miten, jotta nurjalta välttyisin :D

    VastaaPoista

kiva kun kommentoit :)