13. joulukuuta 2010

Minä ja mun singeri

Minä olen taas ommellut. Tein toisellekin naapurin tyttöselle samaisen mekon samaisesta kankaasta. Varmaankin jokin etikettivirhe, mutta kun kangas on niin kiva. Kohta meillä juoksee koko taloyhtiön plikat samoissa koltuissa... Tämä versio on isompaa kokoa, joten tähän sopivat nämä isot napit, jotka jostain syystä joskus ovat nappikaupasta mukaan lähteneet. Ompelukone ei kuitenkaan suostu tekemään ihan näin isoja napinläpiä, joten ompelin napit koristeeksi ja napin alle sitten vanhan ajan nepparit. Muuten mekko on sama, vain isompi kuin edeltäjänsä. Ja jälleen kerran en jaksanut tätä vain kuvan takia silittää, joten tuo taitos tuossa sitten kummittelee kuvassa...


Ohje: Liivimekko, Suuri käsityölehti 5/2009
Koko: 110 cm

Pakettiin laitoin mukaan askartelutarvikkeiden lisäksi kaulurin. Tämä on sata prosenttisesti akryylia enkä puolustele tätä muuten kuin että mulla on tätä lankaa paljon, syystä jos toisesta, ja ohuemmasta tämä vaan ei olisi ehtinyt pakettiin mukaan. Ekaa kertaa tein tämän kaulurin ohjeen mukaisesti paksummasta langasta ja oli kyllä hurjan nopea työ. 


Ohje: Kauluri kirjasta Hyvän olon neuleet
Langat: Novita Karuselli 70 g
Puikot: 7 mm

Sitten olen ommellut myös neidin nukelle haalarin. Löysin Joskan ohjeen netistä ja se oli pienen pohtimisen jälkeen ihan simppeli ja näppärä. Kiinnityssysteemiä piti pohtia hieman aikaa, lopulta laitoin vain tarrat yläreunaan. Olisi pitänyt laittaa koko matkalle tarranauhaa, mutta juuri nyt en taida jaksaa/ehtiä tätä säätää. Koska neidillä on kolme nukkea, näitä tarvinnee tehdä lisää. Seuraavaan laitan ehkä vetoketjun, joko toiseen reunaan tai voisin säätää kaavaa ja laittaa sen keskelle. Hupusta puuttuu ohjeen mukainen kuminauha, sillä se vaan unohtui ostaa kerta toisensa jälkeen ja lopulta halusin tehdä tämän vain valmiiksi. Tämän piti olla joululahja, mutta olin niin innoissani tästä, että en vaan kyennyt odottamaan antamisen kanssa.


Kotia on tullut koristelua hieman ja jouluverhonkin sain sitten ikkunaan. Joulumieltä keräsin sunnuntain Turku Desing Now! joulumyyjäisistä ja mukaan tarttui nuken vieressä oleva Klo Designin tyynynpäällinen ja sen kaveri. Tykkään, vaikka harmaan sohvan kanssa ehkä pitäisi käyttää jotain muuta kuin harmaata koristetyynyä. Myyjäisistä sain mukaan myös yhden joululahjan, joten siltä listalta saa ruksia yhden pois. Kymmenisen päivää jouluun ja osa lahjatöistä on todella pahasti kesken...

6 kommenttia:

 1. Mitä ihanuuksia! Vau! Oliks tuon haalarin ohje ilmainen?

  Maija

  VastaaPoista
 2. Anteeks, huomasin nyt linkin. Mut siis ihania! Nuo mekot on tosi kauniita! Mulla on hyviä kaavoja yhdessä nukenvaatekirjassa, mut jos tuo ei olis kauhian vaikea, tuotakin vois harkita.

  VastaaPoista
 3. Sullahan sujuu yhteistyö ompelukoneen kanssa hyvin, kun näin urakalla tulee valmista! Tsemppiä joululahjapajalle, kyllähän kymmenessä päivässä paljon ehtii ;)

  VastaaPoista
 4. Maija: Tuo linkki olisi voinut olla kyllä näkyvämminkin esillä, jotenkin se vain jäi :D Hyvä että löysit. Mä en ole kauheasti ehtinyt noita nukenvaatteita tekemään, mutta tarkoitus olisi. Mutta tämä haalarin kaava ei ollut vaikea kunhan sen vaan keksi miten se toimii. Kannatta katsoa niitä ohjesivun kuvia niin niistä voi jo aikalailla päätellä.

  Outi: Kiitos :D Ompelukone alkaa olemaan vähemmän pelottava laite nykyisin. Laitoin eilen joululahjatyöt tärkeysjärjestykseen ja jos jotain en saa valmiiksi niin sitten en saa. Tosin heti lipsuin ja aloitin uuden (!) työn eilen illalla! Tosin se on kauluri 8 puikoilla ja melkein valmis jo :D

  VastaaPoista
 5. Ja aivan ihana mekkohan tuo on! =)

  VastaaPoista
 6. Riikka: Kiitos :D Onhan se, vaikka itse sanonkin :)

  VastaaPoista

kiva kun kommentoit :)