31. tammikuuta 2011

Koukussa

Kun nyt kerran tuli tehtyä kämmekkäät, käden lämmittimet, ranteen lämmittimet tai miksi noita sitten kutsuisikaan, niin täytyihän niitä sitten tehdä useammat.Olen nähnyt virkattuja lämmittimiä netissä ja sitten Outi teki sellaiset. Ja sitten Helena esitteli myös omansa. Ja kun nyt olin kerran aloittanut näitä tekemään, niin pitihän sitä virkattujakin kokeilla. 


Ensimmäinen versio on ihan 7 veikkaa. Pari kertaa piti purkaa ja vähentää silmukkamäärää, jotta alkoi näyttää siltä, että en ole tekemässä hauiksen lämmitintä.


Lanka: 7 veljestä harmahtava 60 g
Koukku: 3½


Ja sitten kun nämä olin saanut valmiiksi ja toinen vaihtoehto oli jatkaa pipo tehtailua tai jatkaa muita keskeneräisiä, tein sitten perään heti toiset.


Lanka: Sirdar Snuggly Baby Bamboo DK 60 g
Koukku: 3½ 


Molemmissa oli aloittaessa silmukkamäärä 34. Virkkaus ei ole minun lajini ja kerrosten vaihtuminen ja 
silmukoiden laskeminen jne. tuntuvat äärimmäisen työläältä touhulta. Näiden avulla pääsin jo hieman sisään tuohon salatieteeseen. Tosin noissa pinkeissä heti alusta hukkasin yhden silmukan jonnekin. Tein sitten saman hukkaamistempun toiseenkin niin että osaan minä ehkä sittenkin laskea noita silmukoita. Näistä tuli piukemmat kuin harmaista. Nyt mulla on sitten yhdet ylipitkät, yhdet löysät ja yhdet piukat käden lämmittimet. 

7 kommenttia:

 1. Sieviä kädenlämmittimiä, niin nämä virkatut kuin edellisen postauksen neulotut :) Ja ainakin sulla on kämmekkäitä joka lähtöön, ehkä sitten seuraavat on jo kaikinpuolin sopivat!

  VastaaPoista
 2. Sulla on hyvin asiat. Mulla ei ole kuin ne yhdet.:) Ja jos yhtään lohduttaa, katoaa niitä silmukoita muillakin virkatessa... Sieviä tuli!

  VastaaPoista
 3. Mukavia lämmittimiä :) Ei se virkkaus niin vaikeaa ole, treeniä treeniä ;)

  VastaaPoista
 4. Koukussa! Mä jotenkin arvasin :) Eri kokoisia on hyvä olla. Ja jokaista väriä myös :D

  VastaaPoista
 5. Oi, rannekkeilla saa lämpöä paleleviin käsiin ja ranteetkin pysyvät lämpiminä. Superhauskaa ja nopeaa tekemistä. Niitä voi olla vaikka minkäkokoisia, -värisiä ja -näköisiä eri asuihin. Kivoja olet tehnytkin!

  VastaaPoista
 6. Outi: kiitos, no nyt on millä pitää kädet lämpiminä :) Ehkä mä seuraaviin oikein valitsen ohjeen niin saan sopivat :)

  outi: kiitos :D No nyt on mullakin ritarihanskat ja lämmintä piisaa. Sinullakin silmukat katoaa?! Eli ehkä minäkin sitten voin oppia tämän jalon taidon? Mulla ois kyllä tuota noroa sukkalankana, pitäiskö niistä aloittaa...

  Riikka: kiitos :D Nämä pinkit aiheutti kyllä tyttäressä hieman katkeruutta kun hän valitsi sen pupullensa paitalangaksi mutta äitipä teki tuollaiset ihmerätit. Mutta pupulle riittää kyllä paitalankoja...

  helena: :) No kyllä näitä vois tehdä ihan koska vaan ja missä vaan. Ja eri kokoiset on osoittautuneet erittäin näppäriksi. Väriskaalaa en ole vielä laajentanut, mutta ehtiihän tässä :D

  nätti rätti: kiitos :) On kyllä nopeita tehdä nämät. Täytynee virkata lisää, jotta on sitten sopivia aamulla valita vaatteiden kaveriksi. Ja siskokin jo innostui että voisi tälläiset haluta...

  VastaaPoista

kiva kun kommentoit :)