22. helmikuuta 2011

Arni

Yhtenä hamsterityönä halusin tehdä miehelle sukat. Arnit piti tehdä jo joululahjaksi, mutta saivat odottaa helmikuulle. Kun malli julkaistiin Ullassa, tiesin heti, että nämä on neulottava, sillä malli on niin hieno ja sopisi mieheni jalkaan loistavasti. Ensimmäinen yritys oli 2½ mm puikoilla, mutta siitä tuli mielestäni liian löysää ja epäsiistiä jälkeä. Ensimmäistä kertaa tuli koettua 2 mm puikoilla neulomista. Ihan heti en mielelläni samaan leikkiin ryhdy.


Ohje: Arni by Lotta Palonen
Lanka: Opal Uni Solid 4 ply, harmaa 88 g
Puikot: 2 mm


Neuloin nuo mallikerran silmukat kiertäen oikein ja varteen neuloin mallikertaa ohjeen mukaisen kolmen sijasta neljä kertaa. Kantapään tein vaan ja hieman taisi mennä erilailla kuin ohjeessa, mutta eipä tuo haitanne. Lanka oli ihan äärettömän ohutta ja luulen, että kakkosen puikoilla tätä on vastaisuudessakin neulottava. Tulee napakkaa ja tiivistä pintaa sitten ainakin. Mies tykkää sukista ja minä myös.

Koska näiden Arnien tikuttaminen kesti kolme viikkoa, tein samalla välityönä toisia ihan perussukkia. Silmukoita oli 56 eli suht kapeaan jalkaan. Nämä pääsi lämmittämään Isomummin jalkoja.


Ohje: ihan perussukat
Lanka: Hjertegarn Sock 4, punertavan kirjava 68 g
Puikot: 2½ mm

Näistä hamsteritili kasvoi yhteensä 156 grammaa.

6 kommenttia:

 1. Hienoja sukkia! Tuo Arni-malli on hyvä miesten sukkamalli, pientä jujua palmikossa (vai voiko tuota sanoa palmikoksi?!), mutta ei kuitenkaan liikaa kiemuraa.

  VastaaPoista
 2. Hyvän näköiset miesten sukat!
  ... tuota mallia täytyykin joskus kokeilla :)

  VastaaPoista
 3. Minäkin tallensin tämän mallin tehtäväksi.

  VastaaPoista
 4. Mahottoman hienot miesten sukat :)

  VastaaPoista
 5. Ei päivää ilman päivitystä :-). Arnit on kivat ja erityisen hyvä mun mielestä on se, että ne on yksivärisestä langasta, jolloin kuviokin oikeasti tulee näkyviin.

  VastaaPoista
 6. Outi: kiitos :D Arni on kyllä loistomalli! kyllä mä tuota palmikoksi sanoisin ja tuo on kyllä hieno tuo kuvio.

  Scaritsa: kiitos :D Puikoille vaan, on kyllä miehinen malli tämä :)

  Neili: hyvä :) Tämä onkin niin hieno malli että kannattaakin neuloa :D

  Neferi: kiitos :D On kyllä omastakin mielestä :D

  Ellimelli: no ei nyt ihan päivittäin tällä hetkellä :D Arnit on kyllä hienot ja hieman harmittaa, kun en tunnu löytävän varastosta sopivaa lankaa, jotta voisin tehdä toiset. Juuri yksivärisestä ne toisetkin haluaisin tehdä :D Kuvio tulee hyvin esiin just niin.

  VastaaPoista

kiva kun kommentoit :)