25. helmikuuta 2012

Sukkarohmu

Muutama viikko sitten nappasin kaupan alelaarista kerän novitan polku-lankaa, kun värit olivat jotenkin niin puhuvat. Tässä mustajuuri nimeä kantavassa kerässä oli sinistä niin kivasti että oli vaan pakko. Tästä piti tulla sukat itselle, mutta kun olin kantapäässä niin mies ihasteli, että ompa hienot ja neuloin sitten muutaman kerroksen lisää kantalappua ja jalkaterässä sitten jätinkin kavennusten jälkeen silmukkamääräksi 72. Varressa siis oli 64 silmukkaa. Sopivat kuitenkin miehen jalkaan, vain tuo varsi saisi olla inan pidempi.


Ohje: Lichen Ribbed Sock by Nancy Bush kirjasta Knitting Vintage Socks
Lanka: Novita Polku, väri mustajuuri 68 g
Puikot: 2½ mm
Ravelryssa: Lichen Ribbed SockMalli on mainio, vaikka ihan peruspullaa taitaa olla muille. Minä en ole koskaan neulonut näitä 3o, 1n sukkia, joten nautin näistä. Lanka oli aika heppoisen ohutta välistä, hieman ihmettelen, jos kestävät kovassa käytössä. Tosin miehen sukkavarastoa on nyt kartutettu muutamalla parilla, joten kierto on hieman suurempaa. Eikä täällä omatkaan varpaat palele, vaikka nämä rohmuttiinkin. Ihan riittämiin on kaapissa täysin käyttämättömiäkin sukkia...

8 kommenttia:

 1. Lanka tekee tuosta perusmallista kivan näköisen :) Itsekin tein ehkä vuosi sitten ohuemmasta langasta sukat, kyllä ne muuten ovat hyvin kestäneet, mutta koira teki päälle reiät ollessaan pieni :)

  Btw kiva blogi sinulla :)

  VastaaPoista
 2. Nätit sukat, ja lanka on tosi kaunista. Väri tulee tosiaan paremmin esille yksinketaisessa mallissa. Eikä villasukkia voi olla kenelläkään liikaa...

  VastaaPoista
 3. Kovin ovat kauniit, vaikka en sinisestä hirveästi välitäkään. Taidan itsekin tehdä sukat tuolla 3o 1n -meiningillä, tulee vähän jotain jujua.

  VastaaPoista
 4. Kauniit sukat. Hyvän värinen sininen.

  VastaaPoista
 5. En lainkaan ihmettele, että tuota lankaa oli vain pakko ostaa - värit on tosi upeat! Ja hienot on sukatkin.

  VastaaPoista
 6. On kyllä tosi hyvän näköiset =)

  VastaaPoista

kiva kun kommentoit :)