19. huhtikuuta 2012

Tulkoon kevät tännekin

Innostuin Tiinan villatakista niin että pistin samanmoisen itsekin puikoille. Koska en jaksanut säätää silmukkamäärää, ajattelin että pienennän puikkokokoa tarpeeksi niin voin neuloa ohjeenmukaisella silmukkamäärällä. Ja pah. Takki oli melkein valmis tai no ainakin lanka oli loppumaisillaan, kun huomasin että mittaa pitäisi saada kyllä huomattavasti lisää ja hihatkin vielä uupuivat.

Ei muuta kuin purkuun koko touhu ja alusta uudelleen. Neuloin sitten neuvotulla puikkokoolla ja vähensin silmukkamäärää. Aloitin 72 silmukalla ja lisäsin silmukoita muistaakseni 20 kertaa tai ehkä 22. Muistiinpanot kunniaan...

Hihoissa kavensin heti neljä silmukkaa pois, neuloin muutaman kerroksen ja tein sileää siihenkin kuten kaulalla. Posotin sitten helmaan kaiken lopun langan ja mitta on just eikä melkein. Lankaa jäi hieman niin virkkasin vielä tuohon etureunaan ketjusilmukoita, jotta pysyy siistinä.
Ohje: Garter Stitch Swingy Sweater by Jenn Pellerin
Lanka: Novita Samos keltainen 400 g
Puikot: 5.5 mm
Muuta: iso nappi


Tästä tuli kivan pirteä. Samosia pitäisi neuloa vitosen puikoilla, joten jälki on hieman epätasaista. Kastelin tämän mutta vasta kuvien ottamisen jälkeen ja uusia en nyt jaksa ottaa. Kastelu hieman jännitti mutta ei tämä venahtanutkaan mahdottomasti.

Harmittava ongelma on lankojen päättely, sillä nuo päättelykohdat näkyvät kyllä hyvin tuolta neuloksen seasta. Paksu lanka, minkäs teet. Välttää tuo nyt kuitenkin. Ehkä sitä joskus kehtaa ulkoiluttaakin. Mutta hei, tuli neulottua itsellekin sentään jotain joskus. Ja varastolangoista. Ja samoksesta, jota lepää kivasti varastossa mutta en keksi niistä mitään. Ehkä teen seuraavaksi tyttärelle puseron?

Ensimmäistä kertaa tuli muuten kunnolla käytettyä hyväksi KnitPron puikkojen kaapeleita. Nuo on tullut kyllä ostettua mutta ovat jääneet kovin vähälle käytölle. Nyt sai vaihtaa päitä ja isompia kaapeleita. Aika välineurheiluksi tämä neulominen menny :D

16 kommenttia:

 1. Onpa herttaisen kaunis takki. Onpa hyvä, että neuloit sen ihan itsellesi. <3

  VastaaPoista
 2. Todella kaunis takki! Mulla on yleensä käytössä siliytyneet ne päätetyt langanpäät :)

  VastaaPoista
 3. Ihanan keltainen :) Ihan hirmuisen kiva malli tuo kun on edestä "toispuoleinen". Tämä pitää itsekin laittaa korvan taakse :) Ja knitprot on kyllä tosi mielltyytävät neuloa, välineurheilu kunniaan :)

  VastaaPoista
 4. Suloisen herkkä takki. Pitää sitä itseään välillä hemmotella ja neuloa itselleenkin jotakin ihanaa. :)

  VastaaPoista
 5. Nonni, nyt miunkin on kai pakko tehdä toi :D Tiinan versiokin oli niin ihana, ja tää siun niin keväinen...

  VastaaPoista
 6. Ihanan keväinen takki! Jonkun pitäis neuloa minullekin tuollainen!

  VastaaPoista
 7. Kevättä ja keltaista sielläkin!!! Kiva kuulla, että innostuit neulemallista. Sitkeys palkitaan. Minäkin neuloin ekaksi hieman ison version. Äiti otti ilolla vastaan. Tykätään molemmat mallista.

  VastaaPoista
 8. Sievä keväinen neule! Ja hauska toispuoleinen malli.

  VastaaPoista
 9. Kehtaa kyllä ulkoiluttaa. Tosi kiva keväinen keltainen :) . Eikä ainakaan näiden kuvien perusteella lankojen päättelyt mitenkään hypi sieltä silmille.

  VastaaPoista
 10. Katoin eka, että tytölle olet neulonu takin - näyttää jotenki pieneltä kuvissa. :o)
  Mullaki on tuota Samosta kaapissa. Olen siitä jo kolme neuletakkia tehny, vielä taitaa olla yhteen tai kahteen jäljellä. Pitäski tässä kesää vasten kaivella ne esille ja koittaa pistää neulotuksi, että sais ne pois viimein. Mukava rauhallinen keltanen väri, mulla on/oli sitä ärtsympää keltasta (tykkään siitäki).

  VastaaPoista
 11. Itsekin tykästyin tähän malliin ja odottaa intoa ja inspiraatiota =) Kaunis toteutus, väri on juuri ihanan keväinen.

  VastaaPoista
 12. Ehotomasti kehtaa ulkoiluttaa tuota takkia, se on niin kivan raikas. Itekki ihastuin tuohon malliin nähtyäni samaisen Tiinan takin. TUo keltanen on niin ihanan pirteä että haluaisin vastaavasta tehä omani. Tosin pitäs ostaa sinne alle joku sopiva paita. Mutta kauppojahan on. Tahtoo tuollasen!

  VastaaPoista
 13. Ihana takki! Minulla on sama takki hihoja vaille valmiina ja odotan jo innolla että pääsen sitä käyttämään.

  VastaaPoista
 14. Tosi nätti on! Kelpaa vaikka laitettavaksi siskon valmistujaisjuhliin! ;)

  VastaaPoista

kiva kun kommentoit :)