7. huhtikuuta 2010

Faffan sukat

Nämä harvinaisen isot ja työläät sukat on vihdoin lahjottu eteenpäin. Näiden vuoksi metsästin metsänvihreää nallea ympäri kaupunkia. Vihdoin löysin samaa sävyä tarjoustalon hyllystä kaikkien kerien alta oikeana sävynä kolme kerää. Aiemmin ostin samaa lankaa kaksi kerää, mutta sävy taittoi aivan eri suuntaan ja kaksi kerää minulla oli alun perin tätä työtä varten. Saako seitsemästä 100 g kerästä kaksi herrasmiehen kokoista metsästyspolvisukkaa? No saa ja jäähän sitä vähän ylikin...

  


Ohje: Gentleman's Shooting Stockings with Fluted Pattern by Nancy Bush
Lanka: Nalle aloevera metsänvihreä noin 280 g
Puikot: resorissa 2½ mm, muu sukka 3 mmAikaa näiden tekemiseen meni vajaa kuukausi. Luulin, että menisi kauemmin, sillä sukat olivat todella varrekkaat. Välillä pidin taukoa lisälangan etsimisen ajan, sillä jos minun pitäisi neuloa kokonainen varsi uudelleen, en halunnut neuloa ainakaan enempää purettavaa. Jotta toisen sukan syndrooma ei nostaisi päätään, tein toisen sukan resorin valmiiksi, kun ensimmäisen sukan kantapää oli valmis. Näin sain jatkaa ensimmäisen sukan valmistuttua suoraan mallikertaa ja tuntui kuin toinen sukka olisi neulonut itse itseään. Ja toisen sukan puurtaminen oli helpompaa, kun ei enää tarvinnut miettiä montako mallikertaa neuloo ja miten ne kavennukset osuvat kohdalleen.Ohje oli mukava neulottava ja suhteellisen helppo, ainoastaan nuo pohjekavennukset pitivät tarkkana ja tällöin ohjetta piti seurata koko ajan. Sukat tein 12 s isommalla silmukka määrällä kuin ohjeessa, joten kavennuksetkin sain tehdä kahteen kertaan. Kavennukset tekivät ihan kivan kuvion pohkeeseen ja osuivat juuri sopivasti saajansa jalkaan. Muutenkin Faffa oli sukistaan otettu ja olihan se kiva kuulla, että itse tehdystä pidetään. Komiat on ja taas kerran olen hirmu tyytyväinen.

16 kommenttia:

 1. Upeilta näyttävät!

  Nyt on yksi sukkakudinkin odottamassa valmistumistaan joten en viitsi uutta aloittaa, mutta mulla tuolla kaapissa odottelee kans Nalle Aloeveraa jota on niin ihana neuloa, kädet suorastaan kaipaavat sitä kun tätä 90% muovilankaa väkertää..

  VastaaPoista
 2. on ne komiat! ja varmasti ollu kova työ!

  VastaaPoista
 3. Mrs. Marple: Kiitos! Mä en kauheasti huomannut tuota aloeveraa tuossa langassa, tosin mun kädet on talvella niin kuivat, että tarttis olla aika öljyinen lanka, jotta huomaisin :)

  Riikka: Kiitos! Olihan noissa työtä, ekaa kertaa sain hiertymän pikkusormeen aikaiseksi neulomisesta :) Mutta hieno hetki kun näki nuo valmiina.

  VastaaPoista
 4. Wow, noissa sitä on ollut neulomista! Mutta on ne komiat :)

  VastaaPoista
 5. Komeat ovat ja pohjekavennukset ovat kauniit kuin koru. En ole koskaan kutonut polvisukkia, joten voin vain kuvitella että sukan varressa on ollut hiukka tekemistä :) .

  Kiitokset myös paketista! Se oli aivan täydellisen upea ja ihana <3

  VastaaPoista
 6. Todella hienot sukat ja valtava työ! Minun hermoilla ei varmaan ikinä tehdä noin pitkiä sukkia...

  VastaaPoista
 7. Mari: Kiitos, neulomista oli kyllä riittämiin.

  Heidi: Kiitos, nämä oli mulle jo kolmannet polvisukat ja varressa on kyllä aina loputtomalta tuntuva työ. Mukava että tykkäsit paketista :)

  Katsula: Kiitos! Kyllä nuo varrelliset aina vaativat hieman asennoitumista, jotta työ tulee tehtyä loppuun asti ja se toinenkin sukka pääsee puikoille.

  VastaaPoista
 8. Tosiaan mahtavan komeat sukat! On se kumma miten sama väri voikin olla ihan erilainen :D

  VastaaPoista
 9. Emma: Kiitos! Niinpä, kyllä harmitti tuo koko värisoppa, mutta ilo oli ylimmillään kun löysin oikeaa sävyä kaupasta. (Kuvista väri näkyy oikeana yläkuvissa, joissa näkyy koko sukka.)

  VastaaPoista
 10. Vau! Kovin ovat komiat tosiaan!

  VastaaPoista
 11. No johan on sukat, kelpaa niissä metsästellä!

  VastaaPoista
 12. Outi: Kiitos!

  Juuli: Kiitos, varmasti kelpaa!

  VastaaPoista
 13. On hienot! Varmasti saaja on tyytyväinen.

  VastaaPoista
 14. Mimmi: Kiitos! Saaja oli kyllä todella tyytyväinen!

  VastaaPoista

kiva kun kommentoit :)