22. huhtikuuta 2010

Hiljaista kuin huopatossutehtaalla...

Kevääseen on mahtunut tahaton blogihiljaisuus, neulottu on mutta ei vain ole ehtinyt kuvaamaan. Tosin osaa ei vielä kuvatakaan. Ja ei täällä ihan hirveästi ole neulottukaan. Välillä on ollut jopa parin päivän taukoja, jolloin puikkoja ei ole vilkaissutkaan. Tai no on vilkaistu mutta samalla huokaistu ja käännetty katse toisaalle. Pelkäsin jo, että nyt iskee tännekin neulomistauko, mutta seuraavana päivänä jo sormet halusivatkin jatkaa.


Blogitauolle saattaa olla syynsä. Tämä on vähän innostunut noista huiveista. Enkä ole edes ihan varma tykkäänkö niistä... missä niitä sitten käytän? Täällä kun ei juhlita kauhean fiinisti kauhean usein. Tosin voihan tuon kaulalle kiertää ihan töihin lähtiessäkin, mutta raaskiiko sitä? Siksi näitä onkin tullut tehtyä vain muille. Tämä esiteltävä on kuitenkin ihan oma. Muille onkin sitten puikoissa runsaissa määrin toukokuuta varten... Niistä myöhemmin toukokuussa.


Ohje: Shetland Triangle Lace Shawl
Lanka: Drops Alpaca väri 4010 helmenharmaa, 140 g
Puikot: 4,5 mm
Koko: 160 x 70 cm


Shetland on ihana! Tykkään tuosta kuviosta ihan mielettömästi. Se on niin kaunis ja vielä helppo neulottavakin. Kaavion oppi kyllä nopeasti ulkoa. Tämän kanssa ryhdyin ahneeksi ja ajattelin, että teen vielä 15. kuvion. Huivilla oli vaan kokoa jo niin paljon, että vaikka lankaa näytti olevan reilusti, ei se sitten kuitenkaan riittänyt. Jouduin purkamaan reunakuvion 13. riviltä ja harmitti.



Pingottaessa harmitti vielä enemmän, sillä huivilla oli purkamisesta huolimatta kokoa niin etten meinannut saada sitä mahtumaan mihinkään pingottumaan. Tai sanotaan mihinkään turvalliseen paikkaan pingottumaan... En tiedä kuinka kauan muut pingottaa huivejaan, mutta mulla se aina vähän venahtaa, koska töiden jälkeen ei aina vaan ehdi. Tämäkin sai kuivua kuusi päivää kaikessa rauhassa saunan lauteiden alla. No onpahan ainakin kuiva.


Lakkokin pitää, enää ei ole edes vaikeata mennä lankahyllyjen ohi kaupassa. Lankakaupassa olen käynyt kerran ostamassa äidille lankaa, joten sitä ei lasketa. Oli kyllä mieli haikeana lähteä tyhjin käsin kotiin, en ehkä ihan heti eksy toiste. Mutta posti toi jo helmikuussa tilatun langan edellisellä viikolla ja sitä olen sitten ihastellut ja paijaillut. Huvinsa ne on lakkolaisellakin.


Ja esitellään se arvontavoittokin vielä, vaikka lahjottu on jo aika päiviä sitten. Kuva on iltahämärässä otettu, paremman löytää Heidin kutomosta.

13 kommenttia:

  1. Kaunis huivi!
    Huiveja ei (kai) voi olla loslaan liikaa..
    Nimim. Addiktoitunut huivisti

    VastaaPoista
  2. Tuntuu siltä, että kaikki kutovat nyt Shetland Triangleja. Minä myös :-). Malli on sekä kaunis että mukava tehdä. Mulla on lankana pellava, saa nähdä, pysyykö huivi käytössä siistinä.

    Samaa mieltä Mammutin ^ kanssa, huiveja ei voi olla liikaa.

    VastaaPoista
  3. Mä en ole vielä ehtinyt tekemään tuota mallia. Tekis kyllä mieli aloittaa, kun näki sun kauniin version! :)

    VastaaPoista
  4. Mä en ole vielä innostunut noista huiveista, tai tykkään kyllä ja voisin pitää, mutta tekemisinnostus siis vielä puuttuu.

    Ehkä vielä joskus.

    VastaaPoista
  5. Kaunis huivi!

    Mulla on vähän sama juttu, että en osaa huiveja käyttää muuta kuin kaulalle kiedottuna (jolloin kaunis pitsikuvio ei kyllä pääse oikeuksiinsa). Useampia huiveja on tullut kudottua, ja juhlahuiviksi olen yhden Shetland trianglenkin tehnyt, vissiin kerran sitä olen tähän mennessä käyttänyt ;) Mutta kun kolmiohuivien kutominen on kivaa!

    VastaaPoista
  6. Ihan mielettömän ihana huivi! Tosi kauniin värinen. =) Mullakin on huima blogihiljaisuus päällä.. Ja jatkuu vielä ainakin viikon!

    VastaaPoista
  7. Mammutti: Kiitos! Näiden neulomiseen tosiaan addiktoituu aika pahasti. Tosin nyt tekisi jo mieli tehdä muuta, mutta pari vielä täytyy saada valmiiksi.

    Ellimelli: Mä tykkään myös, tuo kuvio on niin kaunis mutta sen muistaa helposti. Mitä pellavalankaa käytät huivissa? Mä ostin Dropsin pellavaa huivia varten, mutta tuntuu että se jo kerällä menee niin pörröiseksi, että mahdanko nähdä vaivaa huivin neulomiseksi.

    Mari: Kiitos! Shetland on kyllä ihana! Ikävä kyllä mä vasta harjoittelen pingotusta ja tästä tuli enempi leveä kuin olisin tahtonut mutta pituutta ei ole kyllä liiaksi.

    Mrs. Marple: En mäkään aiemmin, mutta lahjaks aloitin muille tekemään ja loppua ei näy... Näitä postauksia tullaan näkemään vielä muutama, ikävä kyllä.

    hillanen: Kiitos kehusta!

    Outi: Kiitos! Täytyy nyt katsoa josko tätä tulisi oikein käytettyä ennen kuin lähden toista tekemään itselle. Kaulalla tosiaan ei tuo kuvio kyllä pahemmin näy, mutta kivaahan näiden kutominen on! :)

    Riikka: Kiitos kaunis! Tykkäsin väristä heti kun sen näin, harmittaa etten ottanut neljättä kerää ja tehnyt hieman pidempää huivia. Nyt ihan jännittää, mitä seuraavaksi esittelet! :)

    VastaaPoista
  8. Voi miten kaunis ja herkkä, langan väri sopii malliin täydellisesti! Mie oon ainakin käyttänyt sitä ainoaa pitsihuiviani ihan vaan kaulan ympärillä ulos lähtiessä :P Miun blogissa on siulle jotain :)

    VastaaPoista
  9. Heti kun näin tuon langan, ajattelin että huivilankaa selvästi. Ja kaunishan siitä tuli. Syksyllä sitten kaulan ympärille vaan, nyt on täällä jo liian lämmin siihen.

    Ja kiitos tunnustuksesta :)

    VastaaPoista
  10. Huivi on tosi kaunis! Itse ihailen niitä toisten blogeissa, mutten ole koskaan kutonut kun tykkään, että kolmiohuivit on mummoille. Tai sitten pitää olla tosi nuori.

    VastaaPoista
  11. Ihana kaunis huivi. Huivit koukuttavat. Niitä on mukava neuloa. Ison huivin mittoihin viritys on kyllä haastavaa hommaa. Tila meinaa loppua kesken.
    Tuo sinun huivi on tosi kaunis. Kuvio ja väri. Tykkään kovasti :)

    VastaaPoista
  12. Juuli: Kiitos! Minäkin oon aiemmin vain ihaillut, mutta päätin kokeilla muille lahjaksi, koska itselle on hieman vieras juttu. Hieman sama mielikuva huiveista on myös mulla. Mutta tämän tein silti ihan itselle, katsotaan tuleeko käytettyä.

    Quickstep: Kiitos! Huivien ja pitsin neulominen muutenkin on aika koukuttavaa. Mutta mä oonkin vähän järjestelmällinen ihminen ja tykkään kun on kaavoja, joita noudatetaan pilkulleen...

    Mutta se pingottaminen on kyllä yhtä tuskaa. Oon tällä viikolla pingottanut kaksi Harunia viikonloppua varten ja kyllä on selkä ja polvet kipeät saunassa konttamisesta. Meillä kun pikkuneiti ei anna noiden olla rauhassa pitää ne pingottaa turvaan... :)

    VastaaPoista

kiva kun kommentoit :)