8. kesäkuuta 2010

Kiukkukoukku ja muuta kyhäilyä

Esittelyssä Kyh#7 ja #8.

Se on virkannut! Ihan totta se on virkannut! Ensin se kiukutteli lauantaina tuon tyttären boleron ohjeen kanssa, heitti lehden ja langat nurkkaan, kiukuspäissään nappasi käsiinsä koukun ja päälimmäiset langat jämäkorista ja aloitti. 30 ketjua ja ympäri. Vuoron perään kahta lankaa ja avot sillä oli parin tunnin päästä nukenpeitto! Jotta sellanen kyhäily tällä kertaa.


Ohje: kuka sellasia tarvii?
Puikko: ei kun koukko nro 5
Lanka: Novitan jotain akryylilankaa kasin puikoille
Koko: melkein tiskirätin kokoinen eli 30 x 30 cm

Just passeli PenniBolle, pysyy lämpimänä vaunuissaan.

Eikä tässä kaikki! Toisten hienoja virkkauksia ihmetellessä, se ajatteli myös osaavansa. Se nappasi pienemmän koukun ja lisää jämälankoja. Akryylia nämäkin. Ensin se teki tuon, jossa on noita koristerinkuloita päällä. Tähän meni ehkä "vain" kaksi tuntia. Hirveän nopeita nää virkkaustyöt... Toisen se teki sitten jo ehkä tunnissa. Siihen ei vaan osunu yhtä kivat langat.


Ohje: Sanna Vatasen Jämälankakirja, cupcake nuppineulatyyny
Koukku: 2,5 mm, liian pieni näille langoille, tosin langat oli kaikki eri vahvusia
Lanka: akryylia ja akryylia jämälankakorista, näitä riittää...

Mä en tiedä tosta virkkauksesta. Mä en osaa laskea niitä silmukoita oikein, en tiedä koska kerros vaihtuu ja muutenkin nuo on aina kuprulla. Etusormesta muuten huomas, että on virkannut. Pidemmän päälle luulisin, että ei sormet kestäis virkkausta. Nämä on tarkotettu neulomiseen. Mutta jos tulee kyhäilyjen kanssa kiirus niin ehkä virkkaan lisää, ehkä.

Äidin helmikuu / kyh#4 edistyy. Tällä alkaa olla kiire, sillä mä tarviin noi puikoi toiseen työhön vielä ennen juhannusta...


Samoin siskon tunika / kyh#5. Tälläkin on siinä suhteessa kiirus, että mä en jaksa enää katsoa tätä tai tuota lankaa. Eilisen illan aikana tää edisty ehkä 10 cm. Kyllä se tästä.


5 kommenttia:

 1. Virkkaukset edistyy juu vauhdilla. Ja vaikka ei edistyiskään, niin on helppo jättää sikseen ja käyttää koukkua toiseen työhön.

  Nukenpeitto.. Hmm..
  Santoriinia riittäis vielä vaikka mihin..

  VastaaPoista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Hienoa, osasithan kuitenkin! Kyllä neulominen virkkauksen voittaa 6 - 0, mutta vaihtelu virkistää aina joskus.

  VastaaPoista
 4. Hauskat cup caket, kalorittomat ainakin!

  Sulla on kyllä mahoton tahti noitten neulomusten kanssa :)

  VastaaPoista
 5. Mrs. Marple: edistyyhän nuo jotenkin, mutta sikseen en voi jättää, koska mä en osaa enää jatkaa, kun en tiedä missä mennään :D

  Ellimelli: No osasin ja osasin, nuo pysyvät pystyssä juuri ja juuri jotenkuten :D Mutta oli kiva kokemus, kyllä mä voisin jotain jäätelöitä virkata, ne vois olla suosittuja leikeissä. :) Kiitos innostuksesta!

  Outi: Kiitos :D Mä yritän parhaani ja puikot on kyllä usein käsissä. Tuo keskeneräisten määrä kyllä ahdistaa ja silti pitäisi vaan aloittaa uutta, syö naista tämä homma.

  VastaaPoista

kiva kun kommentoit :)