27. heinäkuuta 2010

Kultaa ja kimallusta

Tälläinen tippui puikoilta jo jokin aikaa sitten, tilaustyö tädille. Tunnetaan myös nimellä shetlantilainen tai kyh#23. Samasta langasta tein äidille äitienpäivälahjaksi ja toinen samanmoinen mutta eri väristä odottaa pingotusta. Isosisko ilmoitti eilen haluavansa myös samanlaisen eli vielä ei ole shetlantilaiset neulottu...


Lanka: Katia Gatsby kulta 192 g
Puikot: 5,0 mm 100 cm pitsi-Addit


Jos nyt jotain kommentiakin niin tätä oli miellyttävä neuloa helleaallossa. Lanka on 77 % viskoosia, 15 % polyamidia ja 8 % polyesteria eli ei ihan normilanka. Liukas ja karhea. Mutta lanka ei hiostanut tippaakaan ja siinä ehkä syy miksi nämä molemmat shetlantilaiset kyhit sai niin nopsaan valmiiksi, kunhan työhön ryhtyi. Puikot kilisivät ja lanka suorastaan lensi. Tätä on neulottu autossa, bussissa, veneessä, aamulla, illalla, yön hämärinä tunteina ja päivän mittaan aina, kun vain hetki oli aikaa. Ohje on hyvässä muistissa eikä sitä tarvitse enää vilkuilla.


Kyhit edistyvät ja valmistakin olisi, kamera vaan on taas toisaalla. Pienoinen takapakki sattui sunnuntaina, kun ampiainen pisti sormeen muumimaailmassa. Siellä niitä ilkimyksiä riittää kyllä riesaksi asti, tosin kehuttakoon, että infosta sai hyvää ja nopeaa apua. Sormi turposi joksikin aikaa, mutta iltasella sillä saattoi jo neuloa. Ei sentään sen pidempi takapakki. Tämä viikko menee vielä töissä, mutta seuraavat kaksi viikkoa onkin lomaa. Otan tavoitteeksi valmistuttaa kyhit silloin. Eli pari viikkoa myöhästynen, mutta omat alkuperäiset tavoitteet on saavutettu jo kyhin alkupäivinä. Positiivisinta on, että näyttäisi uhkaavasti siltä, että yhtään uutta ikuisuusprojektia ei tästä kyhäilystä jää nurkkiin roikkumaan...

7 kommenttia:

 1. Es divino.
  un abrazo desde madrid, españa
  SIONA

  VastaaPoista
 2. Todella kaunis! Tuo lanka vaikuttaa aivan ihanalta, mahtava shamppanjan väri! =) Hienoa työtä!

  VastaaPoista
 3. Kaunis huivi, ehdottomasti! Täytynee joskus itsekin ostaa tuota lankaa, että pääsee kokemaan miten se lentää puikoilla.

  VastaaPoista
 4. Todellista ylellisyyttä: kullanvärinen huivi. Ja niin kaunis taas kerran.

  VastaaPoista
 5. Siona: Thank you!

  Riikka: Kiitos! Shamppanja kuvaa kyllä tuota väriä hyvin. Eikä tuo lanka nyt ihan niin ihanaa ole, se on itse asiassa aika kovaa ja koppuraista, tosin pehmenee kyllä pesussa.

  Tiina: Kiitos! No ei tämä lanka sitten ihan itsestään lennä... :D

  Heidi: Kiitos! Ylellisyyttä tosiaan, ei ihan joka päiväiseen käyttöön tämä huivi.

  VastaaPoista
 6. Kaunis huivi, upea väri! Shettis on kyllä yks mun lempparihuivimalleista.

  VastaaPoista
 7. Anu: kiitos! Kuten myös, mä tykkään shettiksestä, tuo kuvio on niin kaunis. Ja lisäks se on niin simppeli ohje.

  VastaaPoista

kiva kun kommentoit :)