26. joulukuuta 2010

Nappikauluri

Olin jo neulonut ystävälleni jouluksi huivin, kun kuulin hänen pohtivan kaulurin ostoa. Kauluri jäi ostamatta, joten päätin yrittää neuloa sellaisen hänelle nopsaan itse. Paksu lanka ja isot puikot = nopea tulos. Ostin syksyllä kartion villalankaa ja kuumeisesti pohtinut sille käyttökohdetta. Lanka on paksua ja yritin siitä neuloa jo huivia mutta päädyin purkamaan sen. Kaulurin kanssa ei kauan kestänyt.



Ohje: ihan oma pähkäily
Puikot: 7 mm
Lanka: tuntematon villalanka 160 g
Muuta: iso nappi

8 kommenttia:

  1. Kaunis on, ja tuo nappikiristys näyttää hauskalta!

    VastaaPoista
  2. Wautsi! Tosi hieno toi nappi tossa!! :)Muuten vois tilata tällasen, mut aika käy vähiin kun oliko se niin ettei ensi vuonna enään heru upeita luomuksiasi? :)

    VastaaPoista
  3. Varmasti lämmin ja käytännöllinen.

    Hei muuten, miten pingotat huivisi, kun niistä tulee niin siistejä? Ihan nuppineuloillako vai jollain vaijerilla? Mun mielestä pingotus on ihan inhottavan vaikeaa, kun en oikein tiedä, kiristelisinkö enemmän pituus- ja leveyssuunnassa. Eikä ikinä tunnu tulevan tasaista jälkeä.

    VastaaPoista
  4. Hiano :) Toi nappi on kiva yksityiskohta.

    VastaaPoista
  5. Kiitos kaikille kommenteista!

    Niina: saahan noita vielä, josko vain yritän itsellekin tehdä jotain myös :D

    Ellimelli: Nuppineuloilla pingotan sellaselle lasten ruutuhyppyalustalle biltemasta. Laitan niitä 5 vierekkäin, mikä määrittää leveyden ja sitten pingotan reippaasti alaspäin. Usein joudun laittamaan painoja reunoihin, jotta eivät nouse, kun huivi on niin tiukalla. Mutta tulee sitten sellanen kaunis pitsipinta.

    VastaaPoista
  6. Ok, kiitos. Tuo voisikin olla hyvä ratkaisu, pystyisi pingottamaan tasaisemmin. Patjaan pingottaessa AINA jompikumpi sivu tulee kireämmälle ja huomaan sen vasta, kun kaikki neulat on jo asennettu paikalleen ja mittanauhalla mittaan. Ja sitten taas irrotellaan neuloja :-(

    VastaaPoista
  7. Ellimelli: tiedän tunteen :D nuppineulojen irroittelu ja uudelleen asettelu on niin jostain. Sormenpäät kipeinä saa vertailla oisko nyt parempi. Tekemällä tuonki oppi, tosin mulla on aika monen huivin verran harjoitusta, nyt menee kuin vettä vaan :D

    VastaaPoista

kiva kun kommentoit :)