11. joulukuuta 2011

Lämmintä pakettiin

Täällä on valmistunut paljon pieniä juttuja mutta kuvien ottaminen ei ole ollut aikataulussa ensimmäisenä. Tänään on saatu hieman sumaa purettua ja kunhan ehdin jotain pientä selostustakin kirjoittamaan niin saan ne tänne blogiinkin. Hiljaa hyvää tulee.

Ensimmäisenä esittelyvuorossa on Hedda ja kauluri viisivuotiaalle naapurintytölle. Lanka on kivaa ja suht pehmeää King Colen merinoa. Ei aivan kutittamatonta, mutta väri on kuin tehty tälle neidille. Tein Heddan ilman nyppyjä, sillä ensimmäisen version tekeminen tuntui niiden vuoksi turhan työläältä. Outi teki Heddan viime jouluna ilman nyppyjä, joten ajattelin kokeilla minäkin. Nyt näitä valmistui noin viikossa neljä kipaletta, joten helpommin meni näin.


Ohje: Hedda by Vilma Vuori (linkki vie ravelryyn)
Lanka: King Cole Merino Blend Aran haalea lila 70 g
Puikot: 4 ja 4½ mm


Ohje: Kauluri Sanna Vatasen kirjasta Hyvän olon neuleet
Langat: King Cole Merino Blend Aran haalea lila 80 g
Puikot: 4½ mm
Tällä kertaa tein muuten ohjeen mukaan mutta pienensin puikkokokoa
tuohon kuvio-osuuteen yhdellä koolla. Viimeksi tuli niin kovin pieni, kun pienensin puikkokokoa ja lankaa liikaa. Ja tällä viisivuotiaalla on suht aikuisen kokoinen pää niin hyvä tästä tuli kun omaan päähän oli hieman jämpti. Yhdessä kohtaa meni kuvio hieman sekaisin, mutta en ehtinyt enää purkaa, joten toivotaan ettei häiritse tuo hieman hassusti kiemurteleva silmukkarivi. Kaulurista nyt ei ole enää mitään sanottavaa, kun sen on tikuttanut ties miten monesti. Tällä kertaa taas menin mistä aita oli matalin eli lisäsin vain oikeita silmukoita enkä nurjia ollenkaan. Joustaa se näinkin.

4 kommenttia:

  1. Voi kuinka sievä vaaleanpunainen setti! Ja Hedda toimii kyllä ilman nyppyjäkin. Mun oli tarkoitus laittaa jotkut helmet tai paljetit omaani nyppyjen tilalle, mutta eipä ole tullut laitettua :)

    VastaaPoista
  2. Eka vierailu blogissasi. Selailu osotti, että taitava kädentöitten tekijä sinäkin oot, niinku suurin osa täällä blogistaniassa.

    VastaaPoista

kiva kun kommentoit :)