27. joulukuuta 2011

Paljon päälle laitetaan osa II

Vanhempi tytär piti myös villoittaa talvea varten, vaikka talvi nyt antaakin odottaa itseään. Kovin on harmaata ulkona eivätkä leikit märässä ja värittömässä maastossa oikein innosta. Nyt on tytärlapsella yksi syy enemmän kiukutella ennen ulos lähtöä. Äidin tekemät villahousut, joista nyt neuvotellaan joka päivä, että pitääkö vai eikö niitä pidä laittaa jalkaan.


Lanka: Novita 7 veljestä, ruskea 178 g
Puikot: 3.5 mm ja 4.0 pyörö ja sukkapuikot
 Koko: 2- 3/4 vuotta


Aika työ näissä oli. Toki lanka oli hieman paksumpaa tällä kertaa. Ja näyttää tuo seiska veikka olevan aika kestävää lankaa, sillä nämä saavat aika kyytiä ja jäävät kiinni kenkien tarroihin päivittäin. Näiden vuoksi kauhean kalliiseen lankaan en viitsinyt investoidakaan. Housuissa on mittaa sen verran, että toivottavasti sopivat vielä ensi talvenakin. Jos siis käytössä kestävät. Kuvien ottaminen oli luonnollisesti taas työn takana. Joko pitää harjoittaa suoraa lahjontaa tai kärsiä huonoista kuvista.

4 kommenttia:

 1. Kivat housut, ainakin näin aikuisen silmin :) Tänä vuonna ei tosiaan kylmästä ole tarvinnut kärsiä. Niin ne vuodet ovat erilaisia.

  VastaaPoista
 2. Suloiset!
  Mua harmittaa, että kun lapset olivat pieniä, niin en osannut silloin neuloa tai virkata. Nyt he lentävät kohta pesästä ja pienille olis vaikka mitä ihanaa.
  Ehkä sitten mummona villahousuja..

  VastaaPoista
 3. Sellaset neuleet jotka joutuu kovaan käyttöön, on tosiaan varmempaa tehdä jostain edullisemmasta langasta, ettei sit harmita niin paljon jos/kun ne nyppääntyy/hajoaa. Villahousut on ehdottoman tärkeä osa lapsosen ulkovaatetusta meilläkin.

  VastaaPoista
 4. -maria-: Niin minustakin :D Eipä tosiaan ole kylmästä tarvinnut kärsiä, toivotaan josko kuitenkin kunnon talvikin vielä tulisi.

  KahviKaneli: Mua harmittaa että en neulonut lähes lainkaan silloin kun tämä vanhempi tytär oli pieni. Mutta hyvä että nyt sentään neulottaa. Toivotaan että mummona sitten saat tehdä näitä ihania hyödykeneuleita :D

  Emma: Totta, ei näitä ihan parhaista silkkivilloista kannatakaan tehdä. Ei ne kestä käytössä tai ainakaan kestä katsella kun kuluvat käytössä kamaliksi. Villahousut ovat kyllä tulleet tarpeen, vaikka kauheita pakkasia ollakaan tänä talvena vielä koettu :D

  VastaaPoista

kiva kun kommentoit :)