19. maaliskuuta 2012

Mojoa etsimässä

Neulemojo on ollut jo muutaman viikkoa hukassa. 
Mikään ei innosta ja mistään aloitetusta ei tule mitään ja kaikki tuntuu menevän purkuun. Muutaman myssyn olen väkertänyt mutta nekin vähän haluttomasti ja pakosta, jotta neuletuntuma pysyisi yllä. Villaiset ei innosta enää, kun ei niitä ehdi enää käyttää kun kevät kerran saapuu. Ja kesäisten neuleiden tikuttaminen tuntuu tällä hetkellä hieman turhalta. Enkä osaa päättää mitä sitä sitten kesäksi edes tekisi.Kangasostoksilla paikallisessa Jättirätissä pongasin hyllyjen välistä matonkudetta. Tai jotain trikoo-onteloa tuo on. Minä kun tykkään niistä raidoista. Muutaman kilon rikkaampana ja vain kuutisen eroa köyhempänä läksin kotio ja lauantaista asti olen yrittänyt erilaisia tekeleitä virkkuukoukulla. Eivät tuntuneet onnistuvan ja  kupruilivat vain niin nappasin isoimmat puikot jotka omistan ja iskin silmukoita puikoille. Nyt särkee niska, pää ja kädet kauttaaltaan. Mutta tuosta tulee vielä hieno matto!


Tytär tahtoi oman ja kolmella eurolla saatiin tuollainen kartio. Nyt hän harjoittelee kympin koukulla köysien tekoa. Toki tuostakin saisi kivan maton...

9 kommenttia:

 1. No huh huh, olet kyllä melkosen operaation laittanu alule. Tarkotan sitä, että minun niskat ja käet ei tosiaankaan kestäis nuin paksuja puikkoja ja raskasta neuletta, ja sitä, että vielä kokonaisen maton meinasit tehä! Ja vielä ko mojo on hukassa! Mutta onhan tuo raitatrikoo kivan näköstä, ehottomasti. :o) Minun mojo on kans jossaki muuala nyt eikä tulis kyllä mieleenkään alottaa mattoa. ;o)

  VastaaPoista
 2. Mulla on niin sama tunne ollut jo hetken, ei vaan mikään projekti innosta!

  VastaaPoista
 3. Juu, tuo paksu "lanka" on rankkaa ranteille. Mun kipeytyy jo jos neulon paksumpaa lankaa, eli olis paras pysytellä jossain max. 3 mm puikoilla. Niillä neulomisessa on sitten taas se ongelma, että valmista tulee niin kovin hiiiiitaaaaassssti! Mutta hei, kaikilla meillä on välillä into jossain hukassa, silloin voi olla vaan ja odotella että palaakohan se ikinä. Aina se on sitten jossain vaiheessa taas syttynyt, siis se kipinä ja palo.

  VastaaPoista
 4. Aika ihanan näköistä kudetta! Mikä siitä tulee?
  Mun olkapää on nyt hieman mäsänä, en uskalla aloittaa Lilli- kuteesta koria..

  VastaaPoista
 5. Kyllä me täälä pysytään vaikka ois mojo hukassa ja tullaan sitte kurkkimaan taas ku mojo pallaa takasin. Hienoa mattoa tulossa. Sama mulla, ei hartiat ja ranteet kestä tuommosta.

  VastaaPoista
 6. Trikoota on hankala kutoa, mutta valmiina se on ihanan kimmoisaa ja tiivistä. Jos vaan kädet kestää, niin siitä vaan. Kuviokude on raikkan näköistä!

  VastaaPoista
 7. Vasta äskettäin näin jossain ulkomaalaisessa blogissa älyttömän paksusta langasta neulotun maton. Se oli ihan mahtava, tästäkin varmasti tulee! :)

  VastaaPoista
 8. No, jopas yllätti.. Jaksuja :) Meidän pojat ihan kilpailee kumpi saa päähäsä minkäkin pipon.. Niin mahtavat pipot teit! Onneksi Janne löysi varastosta vanhan AKU piponsa ja se kelpaa Santerille, kun ei saa sitä raitapipoa :D Älähän uuvuta nyt itseäs.. Meidän pojat KIITTÄÄ ISOSTI pipoista. Pata voittaa, eikös :D Kuullaan :)

  VastaaPoista
 9. Hurahtanut Heidi: no todellakin oikea projektien projekti! Mutta se on jo valmis, pitäisi vaan kastella sitä että tulis tasasemmaks. Aika työ tuossa oli mutta sisulla selvisin, en ihan heti tee uutta... paitsi jos törmään sopivaan kuteeseen :D

  Serayna: Niinpä! Ehkä se on tää kevät! Tiedä sitten mistä johtuu. Mä selasin lankojani ja muiden projekteja ravelryssa ja nyt onkin sitten taas lankaa puikoilla enemmänkin :D

  helena: Kyllä muuten tuntu hassulta neuloa sukkaa 2.25 puikoilla noiden halkojen jälkeen :D Mutta kädet kesti kuitenkin tuollaisen pikku maton tekemisen. Ei ihan heti uudestaan kuitenkaan :D Jonkinlainen palo on täällä jo syttynyt, keltaista iskin puikoille niin johan nappasi!

  KahviKaneli: mattohan siitä, ja mä niin tykkään noista raidoista niin eihän sitä voi olla ostamatta kun tuollaista tuli eteen puoli ilmaiseksi :D Paranemista olkapäälle!

  Näppi: kiitos, kiva tietää :D Mutta nyt on yhtä jos toistakin jo puikoilla ja sitenhän sitä saa valmista :D

  juuli: no on kyllä hankalaa kerrakseen :D mutta tosiaan on kimmoisaa ja tiivistä. Raidat on aina raikkaita!

  Neulisti: Kiitos, tästä tuli ihan kiva. Mutta jotta se hieman tasottuu mä aion kastella sitä, saan venytettyä tasaiseksi nuo sivut. Tämä vaan ei ihan nuppineuloilla pingotu :))

  Sanna J-K: Yritän jaksaa ja kyllä se neuleinto sieltä parissa päivässä löytyikin :D Valtteri jo ehtikin kertoa että Santeri yritti omia sen raidallisen. Tekisin toisen mutta kun sopivat langat on loppu :( Mutta Akuhan on mitä mainioin korvikepipo :D Ei kestä, ja totta kai Pata voittaa, vähän jännittää!

  VastaaPoista

kiva kun kommentoit :)