31. maaliskuuta 2014

Neulekateus

Muutama viikko sitten olimme kylässä appivanhemmilla ja anoppi neuloi ranteenlämmittimiä. Minulla oli käsityökassissa keskeneräinen villapaita, sukkalankaa ja sattumalta alelaarista löytynyt yksinäinen kerä alpakkaa mukana. Keskeneräiset saivat jäädä, kun neulojaan iski neulekateus ja alpakkakerä sai kyytiä. Pakkohan se oli sitten itsekin päästä neulomaan niitä ranteenlämmittimiä. Mallikuvio oli vain niin kaunis.


Ohje: catching snowflakes by tiny owl knits
Lanka: Sandnes Garn Mini Alpakka, harmaa
Puikot: 2½ ja 3 mm 
Ravelryssa: catching snowflakes


 
Ohjeen kanssa nyt säädin sen verran, että peukalokiilat tein järjen mukaan, sillä ohje oli hieman epämääräinen niiden osalta. Enkä vain jaksanut nähdä vaivaa. Ja niin, näitä ranteenlämmittimiä pitäisi koristaa virkatut lumihiutaleet, mutta minulta ne jäävät puuttumaan, sillä kauniit ovat näinkin. Ohje on tehty alkuaan Mollie Makes-lehdelle, josta Kotivinkki sen sitten on itselleen hankkinut. Ohje löytyy maksullisena Ravelryn kautta tai ilmaiseksi Kotivinkin sivuilta.

9 kommenttia:

 1. Ai että ne on ihanat! Mulla on Kotivinkki jemmattuna ihan vaan tuon ohjeen takia:) Viimeistään syksyksi minäkin...

  VastaaPoista
 2. Onpa kauniit! Mitenkähän mun ei tuu ikinä neulottua ranteenlämmittimiä, vaikka varsinkin koneella ollessa on aina sormille kylmä. Pitäis varmaan joskus ottaa asiakseen. Alpakkaakin löytyy vaikka kuinka paljon lankakorin kätköistä.

  VastaaPoista
 3. Kauniin pörheät! Ja kiitos ohjevinkistä, tai siis siitä tiedosta että tämä on saatavilla ilmaiseksikin :D

  VastaaPoista
 4. Kauniit! Lankavalintasi teki kämmekkäistä aivan ihastuttavan herkät.

  VastaaPoista
 5. Onpas kaunis malli ja toteutus! Lanka sopii malliin todella hyvin.

  VastaaPoista
 6. Suloiset ja niin pehmeän näköiset. Nyt se neulekateus iski sitten minuun ja arvaa onko täällä nyt alpakkaa missään? :D

  VastaaPoista
 7. Tämä on kyllä kaunis malli. Ajattelin ohjeen Kotivinkissä nähdessäni tehdä oman version lapasina, kun ranteenlämmittimet jää useinmiten käyttämättä.

  Olen jo jonkin aikaa lukenut blogiasi, mutta tämä taitaa olla ensimmäinen kommenttini. Sinulla on paljon kauniita käsitöitä täällä. :)

  VastaaPoista
 8. tosi nätit! mää sitten tykkään tuollasesta vaaleen harmaasta!!! =)

  VastaaPoista

kiva kun kommentoit :)