4. lokakuuta 2010

Marianne

Huivien sarjatuotanto jatkuu ja seuraava ystävä uunista ulos. Eilen vuosia täytti toinen jo lapsuudenaikainen ystävä ja häntä lahjottiin myös huivilla talvea ajatellen. Väriyhdistelmä tuo mieleen marianne-käärepaperin. Tämä ystävä on itsekin kunnostautunut neulomisessa viime kuukausina oikein urakalla ja tämä huivi on sävytetty sopimaan aiemmin hänen omilta puikoilta valmistuneeseen pipoon. Hyvää syntymäpäivää Johanna!


Ohje: Silk Kerchief by Kate Gagnon Osborn
Lanka: Drops Alpaca punainen 65 g ja valkoinen 84g
Puikot: 3½ mm


Tähän huiviin kului lähes sentilleen viimeiset punaiset alpakat. Jonkin aikaa jouduin puntaroimaan pikku nöttösen kanssa riittääkö lanka vielä yhteen punaiseen raitaan. Otin riskin ja lankaa jäi lopulta noin 30 senttiä ylikin. Ihana tunne valita Ravelryssa "kaikki käytetty" vaihtoehto. Kyllä tämä varasto joskus hieman tyhjeneekin. 

12 kommenttia:

 1. Voi hyvänen aika sentään, miten ehditkin olla noin tuottelias! Ei ymmärrä.

  VastaaPoista
 2. Tosiaan sulla on melkoinen huiviputki meneillään, vähän väliä uusia tuotoksia näytillä :) Hieno on tämäkin Marianne-versio.

  VastaaPoista
 3. Oih, tuo väriyhdistelmä on ihanan raikas. Ja alpakkaa...pehmeää. :)

  VastaaPoista
 4. Kaunis, taas :) Tiirailen tuota mallia aina vaan :) Varmasti pehmeä ja ihana kaulassa!

  VastaaPoista
 5. Vitsit että oot tuottelias! Tämäkin on ihanan värinen. :)

  VastaaPoista
 6. Ellimelli: no sitä sukkasatoa en sitten olekaan ehtinyt neuloa, kyllä nämä huivit kuitenkin aikansa ottaa :D

  Outi: Kiitos, juu huiviputki todellakin, niin moni ystävä on syntynyt syksyllä ja nämä on nyt hieman linjalta valmistuneet...

  Heidi: Kiitos, raikas on ja pehmeä todellakin. Alpakka on niin ihanaa :D

  Hepuli: Kiitos. Täältä ainakin löytyy aivan sama malli, tosin eri nimellä... http://anopeneye.wordpress.com/2010/03/16/free-knitting-pattern-the-jubilee-year-shawl/

  Riikka: Kiitos, kyllä täytyy olla tyytyväinen että ehdin nämä kaikki saada valmiiksi ajallaan. Tuotteliasta tosiaan :D

  Anu: Kiitos! :D

  VastaaPoista
 7. No on kyllä kaunis huivi. Tässähän alkaa pikkuhiljaa sormet syyhytä noiden huivien perään. En oo yhtään pitsihuivia vielä neulonu, mutta tällainen ei-pitsinen vois olla kiva neuloa. Sulla on kyl kaikkea muutakin ihanaa täällä.

  VastaaPoista
 8. Kaunis huivi! Ja nätit oli edellisetkin!

  Sie olit tehny nätin kukan pipoon ja sain siitä idean, et tuo kävis myös mun pipoon ja kirja on hyllyssä. No, en osaa virkata, hyvät ohjeet tuon kirjan takana, mut MITÄ IHMETTÄ sillä renkaan ympäri tarkoitetaan? Siis miten se silmukka tehdään valmiiksi renkaan yllä? Tavallisestiko, lanka vain pujotetaan eri lailla? Mie en tajuu! Ois nätti kukka ja siinä kirjassa oli muitakin nättejä, kokeilin, mut ei. Eihän ne kaikki pylväät sun muut mene tasan, jos vaikka kukan terälehti 3 silmukkaa, niin miten siihen mahtuu ne miljoonat pylväät? Tein itelleni Ullan adalmiina-pipon mallilla pipon ja kaipais koristetta, näytän muuten yhdeltä pallopäältä... (mikä olenkin, mut hämäykset kunniaan!)

  Maija

  VastaaPoista
 9. Hei mie taisin tajuta tuon! Ei laiteta minkään silmukan läpi vaan kiepautetaan renkaan läpi ja saadaan siitä silmukka? En teekään ihan samanlaista kukkaa vaan toisen tuosta kirjasta.

  Maija

  VastaaPoista
 10. Maila: Kiitos! Huivit on jotenkin niin koukuttavia, niitä kun alkaa neuloa niin niitä tulee neulottua useampia :D Tästä vois olla hyvä aloittaa, jos pitsistä et vielä halua tehdä.

  Maija: Kiitos kehuista! Hyvä että keksit miten tuo kukka tehdään. Nämä virkatut kukat on kyllä ihania ja tuo pipoon hieman sitä jotain lisää. Hämäyksen kunniaan ;D

  Täältä löytyy selkeä ja hyvä virkatun kukan ohje: http://harmaata.blogspot.com/2010/09/virkattu-kukka.html
  Outi on tehnyt selkeän ohjeen ja tuosta tulee myös suloinen kukka.

  VastaaPoista
 11. Kiitos kovasti vinkistä, tulostan sen heti sieltä niin on tallessa!!!

  VastaaPoista

kiva kun kommentoit :)