14. lokakuuta 2010

Pikkusiskon talvitamineet

Siskon villoittamisesta saisi kyllä ihan päivätyön. Tällä kertaa ihanalle pikkusiskolle valmistui pipo. Kuulemma sileää neulosta pitää olla ja ei saa olla sellaista roikkuvaa mallia, joita aina teen... Sopivaa ohjetta en löytänyt, joten sovelsin sitten ihan itse. Ensimmäinen värivaihtoehto ei läpäissyt tarkkaa väriseulaa, mutta lanettilta löytyi sitten liila joka kelpasi. Sopii nyt sitten hyvin kaulurin kanssa yhteen. Kaulurin, jonka tein viime talvena itselleni, mutta joka nykyään asustaa siskon asustekorissa...


Ohje: Oma
Lanka: Sandnes Garn Lanett
Puikot: 2½ mm 40 cm pyörö

Ja vielä löytyy yksi raitahuivi, se ihan ensimmäinen, jota en ole ehtinyt esitellä. Tämä odotti ensin laatikossa eteenpäin lahjomista, mutta sitten samainen sisko nappasi sen mukaansa ja kuva jäi ottamatta. Kuva saatiin vihdoin, joten esitellään sekin nyt vielä, kun kerran huivien makuun ollaan päästy.


Ohje: Silk Kerchief by Kate Gagnon Osborn
Lanka: Filcolana Arwetta Classic sininen 67 g ja Sandnes Garn Lanett valkoinen 78 g
Puikot: 3½ mm

Tähän en vielä tehnyt tuota paksumpaa reunaa vaan päättelin vain. Hieman paksumpi reunaväri korostaa huivia hyvin, mutta kiva se on tämäkin. Lankana kutittamatonta merinoa ja näitä kahta oli ihan kiva neuloa. Arwettan väristä tykkään hirmuisesti, jos en olisi lakossa, tilaisin heti lisää... Tähän huiviin tein ihan ensimmäisen kerran ommellun päättelyn ja reuna onkin tosi siisti, mitä nyt vähän pingotuksen jäljiltä tuollainen röyhelö.

5 kommenttia:

 1. Nätti pipo, kyllä siskon nyt kelpaa..:)

  VastaaPoista
 2. Riikka: Kiitos, no joo kyllä siskon nyt kelpaa :D

  VastaaPoista
 3. Siskot on välillä vaativia :) Mun pikkusisko sentään asuu kaukana eikä käy mun pipo- ja huivivarastoilla, mutta osaa kyllä toivoa, että kutoisin milloin mitäkin! Onhan se toki kiva kutoa, kun tulee suoraan käyttöön. Kauniit lämmittimet siskosi on saanut, ja taas kerran kiva kukkanen koristaa pipoa!

  VastaaPoista
 4. Hepuli: Kiitos :D

  Outi: Kiitos :D mun pikkusisko osaa kyllä toivoa myös jos mitä, mutta mielelläni minäkin kudon, kun käyttöön kerran tulee.

  VastaaPoista

kiva kun kommentoit :)