17. lokakuuta 2010

Crystal

Puikoilta on päässyt vuorostaan paljettilankaa. Se on paksua ja akryylia ja siinä on paljetteja. Samainen pikkusisko halusi ja sai huivi-kaulurin tästä Novitan uusimmasta. Oravan nahkana lapsenvahtipalveluista, langat sisko osti itse.

Neuloin 2 oikein 1 nurin joka kerroksella, tulee tuollaista valepatentin näköistä. Loin 24 silmukkaa ja neuloin kunnes kolme kerää oli kulutettu. Pituutta tuli ihan kivasti ja ompelin sen kiinni päistä niin sen saa kahdesti kaulan ympärille.


Ohje: ihan oman pohdinnan tulosta
Lanka: Novita Crystal 3 kerää
Puikot: 10 mm
Koko: pituutta kertyi 154 x 28 cm


Lanka oli ihan jees, parempaa kuin osasin haaveillakaan. Välillä puikko nappasi kiinni siihen ohueen lankaan, jossa nuo paljetit on kiinni. Mutta suurin ongelma oli nuo puikot. Ihan yhtä tuskaa neuloa kympin (!!!) siis kympin puikoilla! Kädet sattui vielä seuraavanakin päivänä ja taukoja joutui pitämään tuon tuosta. Mutta ihan kiva tuosta tuli. Että sellanen tällä kertaa.

17 kommenttia:

  1. Ihanan muhkea ja varmasti lämmin! Meinasin tänään paleltua, kun olin autoa tankkaamassa ja ajattelin, että tätä se sitten taas on monta kuukautta... Pitäisi kyllä varautua tuuliin ja tuiskuihin juuri tuollaisilla vaatekappaleilla. Yllättävän kivan näköistä pintaneuletta noin yksinkertaisesti. Täytyy kokeilla!

    VastaaPoista
  2. Nätti! Mulla on kans tätä jemmassa nyt ja pitäis tehä huivi ja pipo. Ei vaan oo sopivia puikkoja! Löytys 15mm pyörö, mut se oli jo vähän liian paksu.. Pitänee siis tuhlata toiset pari kymppiä että saa mitään noille kerille tehtyä..:/

    VastaaPoista
  3. Kivan näköinen muhku! Hauskan näköstä tuo lanka, oon monesti hypistelly kaupassa, mut en vielä oo kotiin asti kantanu. Pitänee harkita :)

    VastaaPoista
  4. Haluaa seuraavaksi tehdä tuollaisen :)!

    VastaaPoista
  5. Ellimelli: No on varmasti lämmin :D Perjantaina ajattelin ihan samaa, hain lapsen hoidosta ja vaatetta ei ollut tarpeeksi ulkoiluun, mutta neiti tahtoi keinua ja äiti sai sitten palella. Tuo on kyllä helppoa pintaneuletta, sen kun posottaa vaan. Kannattaa kokeilla.

    Riikka: Kiitos, voi kääk mulla ois puikot mutta et taida ihan lähellä asua. Sain nuo joskus jonkin setin mukana, ei mullakaan muuten varmaan tämän koon puikkoja olisi.

    Hepuli: Kiitos :D Muhkea on kyllä, tuon kanssa ei varmaankaan tuu kylmä talvella. Mua vähän nuo paljetit alussa raapi kaulalla, mutta siihenkin tottui.

    VastaaPoista
  6. Elli: Tee vaan :D Malli on helppo ja lanka paksua, valmistuu nopsaan. Ja tulee puikoillekin lisää käyttöä :D mä en noihin ihan heti koske :D Tuo lanka oli just jossain tarjouksessa, oisko ollut sokoksessa...

    VastaaPoista
  7. Sepä on tosiaankin muhkea. Olen hiplannut tuota lankaa mutta jättänyt hyllyyn juuri paksuuden takia. Olisipa samaa ohuempana niin tekisin takuuvarmasti myssyn ja huivin. Paljetteja talven keskelle, ihanaa :) .

    VastaaPoista
  8. Valtavat puikot, ihan kuin haloilla neulois :D

    Olisin ikionnellinen jos voisit lahjoittaa miulle niitä kulta- ja hopealankanöttösiä! Ei tarviis lakkoa rikkoa, kun en tosiaan tarvitse niitä kokonaisia keriä :)

    VastaaPoista
  9. Heidi: :D On kyllä muhkea, ei pääse kylmä yllättämään. Paljetit tuo vähän luksusta talven keskelle, mutta tuo lanka on kyllä luvattoman paksua kutoa.

    Neferi: Kiitos :D

    Emma: No on kyllä, kymppi oli jo liikaa. Mä etsin ne langat esille vielä tänään niin saan ne postiin. Täytyyhän sitä lakkolaista auttaa hädässä :D

    VastaaPoista
  10. Ja taas täällä ihania neuleita. Varsinkin tuo kauluri osui het silmään. Munki kuopus 11v. aloittelee just Sirdarin Big Softiesta 10:n puikoilla isoa ja paksua kauluria.

    VastaaPoista
  11. Maila: Kiitos :) Ihanaa, kun lapset oppii neulomaan :D Tuollainen onkin hyvä, kun tehdään isoilla puikoilla ja paksusta langasta niin tulee nopeasti tulosta ja lapsi on tyytyväinen.

    VastaaPoista
  12. Google ohjasi minut tänne kun etsin inpiraatioita kauluriin. Elikkäs kiitos inspiraatiosta! =)

    VastaaPoista
  13. Jenni: Eipä kestä :D Upean kaulurin olit tehnytkin, tervetuloa toistekin :D

    VastaaPoista
  14. Kiitos! =)

    Onhan tämä Softy pehmeämpi kuin Crystalista tehty, mutta ne paljetit ois ollu ihania! :D Niin nythän on tullu kauppoihin se uus kevätlanka Kide, mutta on semmoista keväisen ohutta.

    VastaaPoista
  15. Hei, näyttääpä niiin ihanalta että alanpa värkkäämään tämän mallin mukaan lahjaksi saamistani kolmesta kerästä!

    Tv Tuija

    VastaaPoista
  16. Ihana kauluri :) ite puikottelin ohjettasi seuraten oman huivini punaisesta Crystalista, jätin vaan huivinpäät vapaiksi kun semmoisella on täällä enemmän käyttöä. Kiitos mallista!

    VastaaPoista

kiva kun kommentoit :)