9. helmikuuta 2010

Samos ja mallitilkun tärkeys

Tästä onnettomasta kirjoitin jo syksyllä.



Tästä piti tulla isosiskolle paita. Langat ostin keväällä 08, mutta aloittaminen venyi. Hieman. Toukokuussa 09 aloitin uurastuksen. Ensin kokeilin 5,5 puikkoja, jälki oli reikäistä ja epätasaista. Sitten neuloin isomman koon hihan 4,5 puikoilla, siis ihan koko hihan mallitilkun sijaan, tuli hyvää ja tasaista jälkeä mutta lanka vaan ei riittäisi. Niinpä päätin hampaita kiristellen tehdä 5,5 puikoilla. Kun työ oli hihoja vaille valmis, päätin että se on vain yksinkertaisesti niin karmiva, että en kehtaa sitä valmiiksi tehdä. Niinpä se on marinoitunut meidän tv-tason sisällä kuukausi tolkulla. Sieltä se on luonut ahdistavia katseita maitolasin läpi ja huudellut olevansa hihaton rääpäle.



Eipä huutele enää. Joulun jälkeen kävin läpi keskeneräisiäni ja päätin että tästä tulee jotain ihan muuta. Parin viikon miettimisen jälkeen löysin uusimmasta novitasta neuletakin mallin, joka mielestäni on siskoni näköinen ja oloinen ja sopisi hänelle loistavasti. Puikkodiktaattori neuloo mitä tahtoo, ei mitä pyydetään.

Ja ei muuta kuin töihin. Kaiken varmistaakseni aloitin tekemällä mallitilkun!!! Siis minä, varmaan ekaa kertaa kymmeneen vuoteen! Neuletakki oli lehdessä neulottu Puro Batikista mutta Samosin neulominen 4,5 puikoilla näytti tuottavan täsmälleen samaa tulosta, joten ei muuta kuin töihin. Vajaan viikon työ takana ja takakappale sekä toinen etukappale ovat valmiina. Jälki on tasaista ja tykkään mallistakin, ainakin vielä. Nyt pitäisi vain purkaa loput aiemmasta paidasta, jotta takki tulisi joskus valmiiksikin.

4 kommenttia:

  1. Se on muuten tooosi ahdistavaa kun jokin keskeneräinen ei-niin-kiva -työ vainoaa jossain kaapissa. Suotuisia neuletuulia puikkodiktaattorille :) .

    VastaaPoista
  2. Edetään hitaasti, mutta varmasti. Viimeiset purkamiset pitäisi vielä tuosta vanhasta tehdä, jotta se olisi sitten kokonaan historiaa. Sitten voisi sanoa heihei tälle ahdistukselle.

    Sisko vaan ei tiedä vielä näistä muutoksentuulista, saattaa diktaattorikin saada vähän kyytiä...

    VastaaPoista
  3. Niin sitä pitää, vanhat ufot liikkeelle ;) Minkähänlainen tuosta tuleekaan! Kivoja TURKOOSEJA ja suloisia pöllöjä :) Meidän tytöllä ei vielä ole oikein kavereita joille tehdä lahjoja, mutta eiköhän senkin aika vielä tule...

    VastaaPoista
  4. Niinpä, vanhat ufot nurkissa vaan ahdistaa. Mallina tässä uudessa versiossa on uusimman novitan neuletakki nro 60. Saapa nähdä mitä tuosta tulee...

    Eipä meilläkään vielä olis pakko jaella ystävänpäivälahjoja mutta kun äly-ja-väläys iski niin oli pakko kokeilla. Jos meidän kujan lasten äidit olis yhtään käsityöintoisia niin eipä noita olis kehdannut edes jakaa =D

    VastaaPoista

kiva kun kommentoit :)