21. tammikuuta 2012

Aapeli

Rikke on selätetty ja on se kyllä loistava. En yhtään ihmettele sen saamia kehuja. Istuu ihan älyttömän hyvin päähän. Pitää ulkoiluttaa sitä tänään, jotta saa kuvia aikaiseksi.

Mutta lisää sukkia. Vuoden ensimmäiset sukat olivat aapelit. Äitini on sukkaihmisiä ja neuloo niitä enemmän kuin mielellään. Äidillä oli vauvan kastepäivänä synttärit ja korvaukseksi juhlapäivän kaappaamisesta tein äidille sukat. Ja vierailin sukkalankaostoksilla. Ostin äidille pari vyyhtiä Vuorelman Vetoa ja toki itsellekin samalla muutaman. 


Ohje: Aapeli by Suvi Heikkilä
Lanka: 7 veljestä unikko 105 g
Puikot: 3.5 mm
Ravelryssa: Aapeli


Kuvat ovat taas kurjat, sillä juhlapäivänä ei pahemmin ollutkaan aikaa sukkakuvauksiin. Valaistus on niin kattolampusta ja jalatkin on ihanan valkoiset. Mutta ohje oli loistava ja todella nopea neulottava. Ehdottomasti tehtävä toistekin.

8 kommenttia:

 1. Nätit. Hyvä korvaus juhlapäivän kaappaamisesta (vaikka kyllä epäilen, että isovanhemmat enemmän kuin mielellään luovuttavat omat kemunsa tällaiseen tarkoitukseen ;-) ).

  VastaaPoista
 2. Teillä oli siis tuplajuhlat! Ihana muistaminen äidillesi. Aapelit ovat kauniit!

  VastaaPoista
 3. Ihanan väriset unikkosukat! Ja kiitos vinkistä - mulla on juuri työn alla muutama pari nopeasti neulottavia sukasia. Taidanpa ainakin vilkaista ohjetta.

  Rikke siis puri sielläkin :) Koitan malttaa odotella postausta, kiinnostaa nimittäin se mitä tuo ihana harmaa lanka on...

  VastaaPoista
 4. Kauniit Aapelit! Itsekin tein joku vuosi sitten ja on varmaankin olleet eniten käyttämäni pari.

  VastaaPoista
 5. Mäkin tyrkkäsin Rikke-pipan puikoille, pakkohan se oli kokeilla. Ja hyvältä vaikuttaa. :)

  Nui Aapelit on kauniit. Mä olen tehnyt niitä kahdet ja lisää tulee, aivan varmasti.

  VastaaPoista
 6. Onpas kivat Aapelit, pitääpä laittaa malli muistiin...

  Veto on ihanaihana lanka, sitä vaan ei saa juuri mistään.

  VastaaPoista
 7. -maria-: Kiitos ja mielelläänhän äiti sen luovutti :D

  tiinaf: Kiitos :D Tuplajuhlat tosiaan, muistaa ainakin tuon kastejuhlapäivän hyvin :)

  Näppi: Kiitos :D

  Minna: Kiitos :D No nämä kyllä neuloo suhteellisen nopeaan. Rikke tosiaan puri täälläkin ja ulkoiltu on jo kaksi päivää riken kanssa :D Lanka oli Regian Hand-dyed sukkalankaa. Mulla oli siitä jo sukanvarsi valmiina kun päätinkin purkaa, sillä niin kovasti puhui tahtovansa rikeksi.

  riikka: Kiitos, aapeli on kyllä kaunis malli. Ehdottomasti teen toistekin.

  Tiina: No hyvä, mä en oikein lämmennyt sille "ainaoikean" tikuttamiselle, tuntui kestävän ikuisuuden että sai valmista. Mutta oli se sen väärti kyllä lopulta. Harkitsin jopa tasona neulomista, mutta en viitsinyt purkaa :D
  Aapeli on kyllä mainio malli!

  Emma: Kiitos :) Mä en oo vielä saanut vetoa puikoille saakka, meinasin tuolle nuoremmalle villahousut tehdä, mutta saapa nähdä ehdinkö. Löytyi niin ihana purppuran väri. Meillä Turussa saa vetoa onneksi käsityö-elisasta.

  VastaaPoista

kiva kun kommentoit :)