15. tammikuuta 2012

On äiti laittanut...

Sarjassamme mitä äiti ei lastensa vuoksi tekisi? No minä tein taas kerran tyttärelle huivin. Liilan. Sain neuvoteltua joulupukin tuoman Heritage Silkin itselleni, kun tarjosin liilaa merinoa tilalle. Neuvottelut olivat pitkät ja työläät. Raidoitin valkoisella merinolla. Raitahuivi siis taas kerran ja tämä valmistui lopulta muutamassa tunnissa. Viime vuoden viimeinen valmistunut työ. Kerrankin tein sopivan kokoisilla puikoilla enkä liian isoilla, sillä tämän oli tarkoitus tulla sellaiseksi tiiviiksi neulokseksi.


Ohje: Silk Kerchief by Kate Gagnon Osborn
Lanka: Schachenmayr nomotta Extra Merino Premium liila 50 g 
Wendy Merino Bliss 50 g
Puikot: 3.5 mm


Toki työ tekijänsä palkitsee. Tämä on kuulemma liian iso, sillä takin vetoketju ei mahdu kiinni ylös asti, jos on huivi kaulassa. Ja sitä vetoketjuahan ei voi jättää senttiäkään auki. Eli tätä ei voi käyttää. Mutta pingottaa se kuulemma pitäisi.

10 kommenttia:

 1. Haha, on se tyttö ihana. :) Musta huivi on kaunis ja just sopivan muhkea. Kerropas sille tarkalle tytölle, että se on just muodikasta, kun se takin vetska jää vähän auki ja sisältä pilkistää tommonen tosikivan värinen ja muhkea huivi.

  VastaaPoista
 2. Kaunis huivi. Ja oih... lapset osaa joskus olla niin (v)ihastuttavan "kiitollisia"! :)

  VastaaPoista
 3. Tiukat on kriteerit hyvälle huiville! :D

  VastaaPoista
 4. Ihanainen huivi, pingottaa pitää jos neiti niin tahtoo. Ehkä sitä voi sen jälkeen myös käyttää :)

  VastaaPoista
 5. Nätti huivi jälleen, monesko tuo silk kerchief tuo jo on siulle? :D Jos laittais ensin takin kiinni asti ja sitten avsta huivin siihen päälle?

  VastaaPoista
 6. Voit vitsit nuita lapsosia. :o) Jospa se pingotus tosiaan tekis ihmeitä ja Emman ehotus laittaa huivi takin päälle vois toimia (tosin voi vaatia kaulurin alle?).
  Olet tainu muutaman huivin pingottaa ko tyärki osas sitä omallensa vaatia? ;o)

  VastaaPoista
 7. Kaunis. Ja vastaanotto tutunlainen ;)

  VastaaPoista
 8. Tiina: Näin tein ja kyllä tuo on jo kahdesti käyttänyt huivia niin että vetskari on peräti sentin auki, hui! Niin ja kiitos :D

  -maria-: Kiitos ja juurikin hyvin sanottu :D

  Neulisti: No meidän tytöllä on aina aikas tiukat kriteerit :D

  helena: kiitos :D No kyllä tämä vielä pingotetaan. Ja saa tehdä sen aivan itse. Eli nuppineulat ympäriinsä keskelle huivia kun niin se kuulemma kuuluu tehdä. Näin minua aina neuvotaan kun huiveja ollaan pingotettu :D Ehkä se pingotettuna mahtuu paremmin sinne takin allekin.

  Lettu: Pakkohan se on vähän nauraakin tälle tilanteelle :D

  Emma: No tuota en uskalla edes ehdottaa. Huivi kuuluu sinne takin sisään ja sillä siisti. Meillä on aika tarkka tyttö... :D Tämä oli kymmenes. Mutta kun nämä on niin helppoja... :D

  Hurahtanut Heidi: Sanopa muuta :D kauluri ja huivi ois jo ehkä liikaa hänellekin. Yhdessä ollaan näitä huiveja pingotettu jo kohta vuoden, äiti kaipais työrauhaa siihen prosessiin mutta helpommalla pääsee kun antaa auttaa. Pitsikuviot on vaan kiva asetella kun on pikku neiti kertomassa miten ne kuuluu laittaa... :D

  Minna: Kiitos :D Vastaanotto lienee tuttu useammallekin äidille :D

  VastaaPoista

kiva kun kommentoit :)