27. tammikuuta 2012

Rikke Hat

Rikke on ollut valmiina ja käytössä jo viikon. Näyttää tosiaan valmiina pannumyssyltä mutta on niin mukava käyttää ja istuu päähän loistavasti. Paremmin ei varmaan voisi kuvailla tätä monissa blogeissa jo tehtyä ja hurrattua pipoa. Tämän kanssa meinasi jo tulla tuskahiki, sillä neule ei tuntunut kasvavan laisinkaan. Ensi kerralla haluttaisi tehdä tasona, jotta saa nopeammin valmista. Taidan olla vähän hätäinen neuloja. Tuohon kerrosten vaihtumiskohtaan tulee kyllä näin pyörönä neulottuna hieno sauma, josta tykkään. Tietää ainakin miten päin myssy laitetaan päähän.


Ohjeesta poiketen tein kokoa pienemmillä puikoilla, sillä minulla oli ohjetta ohuempi lanka. Kavennukset aloitin jo 20 sentin kohdalla ja näyttää tuo roikkuvan ihan tarpeeksi näinkin. Lanka on regian liukuvärjättyä sukkalankaa ja tämä oli jo puikoilla matkalla sukiksi, mutta neuloessa heräsi halu tehdä tuosta kuitenkin jotain muuta. Purin ja päätin tehdä Rikken kaksinkertaisella langalla. Tästä tulikin sopivan tuhtia neulosta ja myssy on sen takia aivan ihanan lämmin. Juuri sopivasti kun lämpötila laski paremmille talvikeleille. Väri on aivan ihana, harmaan ja haaleansinisen värikarttaa. Kovasti miellyttää omaa silmää tällä hetkellä.


Ohje: Rikke by Sarah Young
Lanka: Regia Hand-dye Effect, väri 8853, 96 g
Puikot: 3 mm ja 4 mm
Ravelryssa: Rikke


Ja Rikken kun pistää päähänsä niin huomaa olevansa äitinsä tytär. Tai ainakin minä huomasin. Näitä kuvia kun selailin niin huomasin katselevani äitini profiilia. Ihan odotettavissa ollut asia, kun kukin nyt äitinsä tytär on :)

10 kommenttia:

 1. Nätti on! Mietin omaa Rikkeäni neuloessa myös, että seuraavan kyllä neulon tasona. Mutta sitten ottaa hiatahan se sauman ompeleminen - niin tuskaisaa hommaa! :D Ja toisaan, tuossa pyörönä neuloessa tulee kuin huomaamatta se semmöinen nätti sauma, mäkin tykkään siitä.

  VastaaPoista
 2. On kyllä kivannäköinen myssy! Nyt on niin monessa blogissa ollut tämä pipa, että pitää itsekin tuo tekaista :).

  VastaaPoista
 3. Ihan pakko itsekin neuloa moinen pipa. Sinulla riittää kauniita neuleita! :)

  VastaaPoista
 4. Taas yksi aivan ihana The Rikke! Pakko kai minunkin on kohta sortua ja hipsiä lankakauppaan. ;)
  Itsekin ajattelin tehdä pipan ohuemmasta langasta kuin ohjeessa oli ja kutoa langan kaksinkertaisena. Riittikö sinulla 100 grammaa sukkalankaa vai pitäiskö varata enemmän?

  VastaaPoista
 5. :) huvitti tuo äitinsä tytär, niinhän se on. Rikke on hieno!

  VastaaPoista
 6. Jep. Pakko se on minunki ko muutki. Rikke puikoile vain. Eihän tätä nyt vain VOI jättää kutomatta.
  Siis hieno on, väritki miellyttää minuaki. Tukkaki vois mahtua sisään. :o)

  VastaaPoista
 7. Tiina: kiitos ja vähän nyt keikun että kumpi on pahempi, se sauman neulominen vai tämä oikeanurjan neulominen :)

  Lotta: kiitos. Puikoille vaan, pakkohan se on kun muillakin on :D

  Mari: Kiitos ja pakkohan tätä on kokeilla ja istuu päähän tosi hyvin. Turhaan tätä ei kehuta ja kyllä tätä ihmiset päässäkin kehuu :)

  Neulisti: Kiitos :D

  Jaana: Kiitos, sorru vain :D Kaksinkertaisena neulominen on vaan niin työlästä, mutta tässä tapauksessa sen väärti. Tässä langassa riitti 100g hyvin, vähän jäikin. Toki tein ohjetta lyhyemmän, mutta luulisin että riittäisi vaikka sen ekstrankin neuloisi.

  Näppi: Kiitos ja niinhän se vaan on :D

  Hurahtanut Heidi: Kiitos ja puikoille vain, tätä ei kannata jättää kutomatta :D Tukka mahtuu varmasti hyvin sisään :D

  VastaaPoista
 8. HIENO ON :) Mistäs mä saisin tuollaisen :D Takkikin on nykyisin musta, niin tuo harmaa sopis oikein mainiosti... Vink, vink :D Aina kerjuulla :O Mut mitä pikkusisko ei isosiskolle tekis ;)

  VastaaPoista
 9. Sanna: no kiitos, ja kuule valmista on. ei oo kyllä tämän harmaa mutta kiva tuli. pidän ite jos ei kelpaa :D ja sen punaisenkin voin tehdä jos aika välttää :D

  VastaaPoista

kiva kun kommentoit :)