13. tammikuuta 2012

Elenfanttimarssi

Olen joskus pari vuotta sitten neulonut ystävän lapselle raidallisen elefantin. Totta kai sellainen piti aloittaa omallekin tyttärelle, mutta puhti loppui kesken, sillä tämä on jokseenkin työläs neulottava ja koottava. Sellaista pientä piipertämistä. Tyttären versiolta on uupunut jalat ja häntä jo pari vuotta... Ohje: Elefante Susan B. Andersonilta
Lanka: Lankana Novita Tennesseetä sinisenä, beigenä ja fuksiana.
Grammoista ei hajuakaan, mutta ei kyllä paljon.
Puikot: 3½ mmYstävä toivoi nyt toiselle lapselleen myös elefanttia. Niin että tekisinkö? Heh, totta kai. Synttärijuhliin oli vajaa kaksi viikkoa, kun laskeskelin että olisi ehkä aika aloittaa. Jotta ei mene yötöiksi. Muistaakseni jalat olivat äärrettömän työläät ja erityisen ärsyttävät tehdä. Niinpä aloitin niistä. Ehdin tehdä yhden, kun eteeni tuotiin tuo kesken jäänyt fantti ja suureen ääneen ihmeteltiin, milloin se saisi jalat. Tein toisen jalan kunnes keskeytin ja etsimme joka nurkan ja jämäkorin löytääksemme edes muutaman metrin verran fuksian väristä tennesseetä, jota olin huolettomasti käyttänyt pois varastosta. Onneksi löysimme pienenpienen kerän ja se riitti sittenkin neljään jalkaan ja häntäänkin. Ylempi norsu on se aiemmin tehty. Sain sen mallia varten lainaksi. Alempi on tyttärelle vihdoin valmistunut norsu.


Siitä lahjanorsusta. Kun aloittaa jaloista, joista ohjeessakin neuvotaan aloittamaan, niin ei tämä nyt niin työläältä tunnukaan. Toisaalta olen tehnyt vasta nuo yläkuvassa näkyvät jalat. Niin että jalat maassa nyt vaan. Silti suunnittelen jo tekeväni oman fantin vauvalle. Pakkohan se on.


Kaivoin kaikki tennesseeni esiin ja kokeilin eri yhdistelmiä. Mulle on muutama kerä tuota tennesseetä kertynyt. Ostin sitä aikanaan aina alesta jos jossain näin. Noista kiloista virkkaisi vaikka päiväpeitteen jos toisenkin. Ehkä sitten joskus. Tai monen monta fanttia...  Minä voisin tehdä nuo kaikki yhdistelmät. Nyt saa kertoa mikä seuraavista yhdistelmistä olisi kivoin sellaiselle ihanalle pikkutytölle, joka vain nauraa ja nukkuu? Toistaiseksi :D

yhdistelmä no1

yhdistemä no2

yhdistelmä no3


yhdistelmä no4

20 kommenttia:

 1. Voi kuinka söpöjä norsuja, minäkin haluan tuollaisen!

  VastaaPoista
 2. Ääni yhdistelmälle nro 3!

  Ihania möhköfantteja, just niinkuin siinä Nalle Puhin unessa..
  "Voi meitä, me hullut.."

  VastaaPoista
 3. Ihania fantteja!

  MUn ääni menee joko yhdistelmällä 2 tai 3, molemmat näyttää kivalta (joudut ehkä nyt tekemään kaksi ;D ).

  VastaaPoista
 4. iiiihania ^^

  2. yhdistelmälle menis mun ääni ^^

  VastaaPoista
 5. Kakkonen ehdottomasti!

  Miekin neuloin norsun pari vuotta sitten, ärsyttävää pipertämistä mutta ihana lopputulos :)

  VastaaPoista
 6. Ihania ovat!

  Ehdottomasti vauveli ansaitsee omansa. Kakkosvaihtoehdon kannalle kallistun minäkin. Kolmonenkin on kiva, mutta ehkä turhan samankaltainen kuin isosiskon?

  VastaaPoista
 7. Ihana elefantti, minulla tekellä virkaten vähän saman tapainen.

  VastaaPoista
 8. Suloisia! Melkeinpä voisin minäkin neuloa fantin! Numero 4 EHDOTTOMASTI!

  VastaaPoista
 9. Ääni numero 1

  Ihania ronsuja :)

  VastaaPoista
 10. Ihania :) Mun ääni menee kakkos-väriyhdistelmälle.

  VastaaPoista
 11. Voihan ronsu! On ne söpöjä. :)

  Mä valkkaisin vaihtoehdon 1 tai 2.

  VastaaPoista
 12. Mie valitsisin väriyhdistelmän nro 3. On se kakkonenki kiva. :o)
  Ja on muuten mahtavat elefantit! Mie olen parit pikkuset nallet värkäny ja en kyllä kovin montaa sarjassa alkais tekemään. Sen verran pientä värkkäämistä. Mutta lopputulos on yleensä kuitenki aina vaivan arvonen, niinko sullaki nyt. :o)

  VastaaPoista
 13. Ykköselle menee mun ääni :)

  VastaaPoista
 14. Ykkönen :)

  Mullakin on toi fantti ollut listalla kauan, pitäis varmaan nyt omalle pojalle toteuttaa! Jaksaiskohan tuota... ja ehtiskö, ei ainakaan kauheesti kannustanut tää sun postaus, vaikka kyllä tosi ihania onkin mutta ilmeisesti ei maailman nopeinta ja aivottominta neulottavaa :)

  VastaaPoista
 15. Minulta saat äänen vaikka kaikille :) Kertakaikkisen ihania norsuja. Näpertely palkitaan!

  VastaaPoista
 16. Voi teitä, taitaa olla ihan yleinen aate että nämä fantit ovat äärettömän söpöjä :D Tehkää ihmeessä jos vain kiinnostaa, aika pipertämistä tämä on mutta ei sitä kannata pelästyä :D Kyllä jokainen lapsi tarvitsee fantin :D

  Puikoille on tänä viikonloppuna päässeet 1 ja 2 sekä tietysti tuo lahjafantti. Ajattelin tekeväni kaikki neljä vaihtoehtoa mutta nyt alkaa tuntua että nämä kolme kun nyt tekisi ensin... :D

  VastaaPoista
 17. 2! Aivan ihania fantteja. Tuollasia vois tehä omillekki, ehkä... Onko ohoje jossain??

  VastaaPoista
 18. Ai olihan tuossa linkki ohojeeseen, sokea minä... ;)

  VastaaPoista
 19. Eii miten ihania! Etsin googlen kuvahaulla kyllä jotain aivan muuta, mutta fantin kuva pakotti kurkkaamaan tänne. pakkohan tänne blogiin on lukijaksi ryhtyä, onhan täällä niin paljon muutakin nähtävää :)

  VastaaPoista

kiva kun kommentoit :)