17. tammikuuta 2012

Veriappelsiinia

Tuo talon ainut miespuolinen täyttää joka vuosi vuoden viimeisenä päivänä vuosia. Ihan joka vuosi. Kun on neulonut mielipuolisena joulupaketteja koko marras-joulukuun niin harvoin löytyy energiaa pusertaa vielä yksi aikataulutettu työ. Viime vuonna tein kuitenkin sukat, jotka valmistuivat juuri ennen vuoden vaihtumista. Tänä vuonna sain tehdä kaulahuivin.


Ohje: Lotalta
Lanka: Cascade Yarns Heritage Silk, väri Blood Orange 126 g
Puikot: 3 mm
Koko: 160 x 20 cm
Ravelryssa: Blood OrangeSyy joululahjalankojen suunnattomaan määrään löytyy tästä. Kun tilattiin miehelle huivilankoja, sain siihen kylkeen toivottua hieman muutakin. Muutaman vyyhdin. Langaksi valikoitui Heritage Silk, jota pääsinkin kokeilemaan ensi kertaa. Mahtava lanka, hieman kiiltoa mutta ei liikaa. Väriksi mies valitsi ihan itse veriappelsiinin.Lankaa tilattiin varmuuden vuoksi kolme vyyhtiä ja tähän meni alle puolitoista.

Mallin lainasin Lotan omalle miehelleen tekemästä huivista. Siistiä ja helppoa, mutta kuitenkin tuossa on jotain ideaakin. Ei käynyt aika ihan niin pitkäksi, sillä näin pienillä tikuttaminen oli aika turruttavaa puuhaa. Pituutta mietittiin pitkään ja hartaasti ja lopulta mies sanoi että nyt on sopiva. Ja kun langat oli päätelty ja huivi höyrytetty niin nyt onkin kuulemma liian lyhyt. Ehkä joskus voin neuloa tähän lisäsenttejä, se hetki ei kuitenkaan tule ihan heti.

9 kommenttia:

 1. Komea väri ja tyylikäs huivi! Voin vain kuvitella neulojan tunnelmat, kun sovittamisen ja viimeistelyn jälkeen saakin kuulla, että vähän olisi saanut olla pidempi... ;)

  VastaaPoista
 2. Onpa kivan näköinen neulepinta. Kaulahuiveista tulee kyllä ihan aina liian lyhyitä.

  VastaaPoista
 3. Näyttää upealta! Pelkistetty, mutta siinä on kuitenkin jotain. Tykkään.

  VastaaPoista
 4. Tyylikäs ja kauniin värinen =)

  VastaaPoista
 5. Hieno huivi, ja huippu väri! On ollut tikuttamista ohuella langalla.. :)

  VastaaPoista
 6. Kiva malli. Munkin mies on esittänyt toiveen ohuesta kaulahuivista, tuo voisi olla oiva malli.

  VastaaPoista
 7. Kappas :). Hyvännäköinen tuo punanen huivi, parempi minusta kun se alkuperänen rohkeanharmaa.

  VastaaPoista
 8. Heidi: kiitos :) No ei kauhean iloinen ilme ollut naamalla :)

  Neulisti: kiitos :) No taitaa olla vähän kyllä niin :)

  Sirpa: kiitos :)

  tiinaf: kiitos :) Just noin itekin mietin :D

  riikka: kiitos :)

  Outi: Kiitos ja väri on kyllä mahtava! Oli kyllä tikuttamista, mutta välipäivinä oli aikaa tikuttaa tätä niin sitten en muuta tehnytkään :D

  -maria-: on kyllä tosi kiva mutta simppeli :D

  Lotta: No kyllä, kiitos mallista ja inspiraatiosta :D Mallia kun mietittiin niin muistin sun huivin ja näytin miehelle ja se oli heti päätös tehty :D Ja tästähän tuota väriä löytyy, yllätyin ite että mies halusi näinkin näkyvän värin.

  VastaaPoista

kiva kun kommentoit :)