25. kesäkuuta 2009

Kesän satoa

Kesän ensimmäiset retiisit on poimittu!Toukokuu on ollut touhua täynnä enkä ole ehtinyt kirjoittaa lainkaan terassille tehdyistä istutuksista. Täytyy kyllä ihmetellä, että yleensäkään mitään on enää elossa, sen verran huono kastelija olen. Jostain syystä se vaan aina unohtuu... onneksi nyt on pikku apuri jonka avustuksella kastelukin sujuu.

Tomaatin taimia on kolme, tosin sadon tuottamisen kanssa näyttäisi olevan ongelmia, tomaatti kun näyttäisi tarvitsevan paljon aurinkoa ja lämpöä. Onneksi sitä on nyt tarjolla ja toivottavasti koko loppu kesänkin.

Tomaattien lisäksi purkkiin on istutettu myös hernettä ja retiisiä. Retiisien kanssa hieman arkailin harvennuksessa ja nyt raukka parat eivät mahdu kasvamaan kunnolla. Olen auttanut parhaani mukaan ja napsinut isompia talteen sieltä täältä koko viikon ajan. Hyvältä maistuvat vaikka pieniä vielä ovatkin.

Herneisiin on tämän päivän aikana puhjennut kukkia, joten satoa on sittenkin odotettavissa. Lajiltaan nämä ovat sokeriherneitä eli syödään kuorineen. Tosin näidenkin kanssa oli hieman harvennusongelmia... ja nyt laatikossa kasvaa yksi iloinen ryteikkö. Mutta näyttäisi tosiaan siltä, että satoa saa tästäkin huolimatta odottaa.

Uusin istutus on anopilta saatu dahlia, joka löysi vihdoin paikkansa oven vierestä. Olen harmitellut, että aiemmin ruukussa olleet krysanteemit olivat hieman lakastuneet ja ruukkuun tarvitsisi hankkia uusia kukkia. Samalla pitäisi ostaa dahlialle ruukku... no puolitoista viikkoa myöhemmin vihdoin raksutti, ehkä tuon dahlian voisi laittaa tuohon ruukkuun niin säästyy taas reissu kauppaan. Mutta loppu hyvin kaikki hyvin. Ehkä jopa jossain vaiheessa saan kuvia myös tänne kurjista tomaatintaimista ja rehottavista herne- ja retiisipenkeistäni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kiva kun kommentoit :)