30. marraskuuta 2010

Viimaa vastaan

Lähimmät lapset on nyt varustettu kaulureilla. Näitä on tullut tehtyä talvea varten jo seitsemän, ainakin jos kaikki muistan. Tyttärelle tein syksymällä jo yhden, mutta Teeteen Primavera ei kestänyt käytössä paria viikkoa kauempaa, vaan muuttui nyppyiseksi, venyi mahdottoman kokoiseksi ja muutenkin oli ihan reppanan oloinen. Tein uuden pinkistä Dropsin merinosta. Siskon pojille tein harmaasta Sublimen merinosta. Tykkään tosta lankasta ihan mielettömästi!

Ohje: kirjasta Hyvän olon neuleet
Langat: DROPS Merino Extra Fine pinkki 50 g
Sublime Yarns Extra Fine Merino Wool DK tumman harmaa 120 g
raidalliseen käytin kaikki mahdolliset pienet merinonöttöset, jotka löysin eli yhteensä noin 60 g
Puikot: 3½, 4 ja 4½ mm

Viimeisenä valmistui tuo raidallinen kauluri naapurin pojalle. Hänen kaulurinsa oli mennyt hukkaan ja kun talvi teki tuloaan, niin pakkohan tuo oli pojalle tehdä. Sopivaa lankaa ei varastosta tuntunut löytyvän, mutta kun on näitä raitoja muutenkin tullut tehtyä niin keksin sitten raidottaa tämän kaulurinkin. Tähän tuli käytettyä todella hyvin eri merinojämät, jotka ovat laatikon pohjalla pyörineet.

9 kommenttia:

 1. Voi kun ihanat kaulurit ! Ja blogi täynnä kauniita neulomuksia..Kunpa itsekin osais...

  VastaaPoista
 2. Tosi kivan näköinen malli :). Munkin pitäis, lapsille, miehelle ja itselle. Mutta kun tuo joulu puskee päälle, niin kai se täytyy ensin niitä lahjaneulomuksia...

  VastaaPoista
 3. Hienot! Ja varmasti ihanat päällä, kun merinoa!

  Maija

  VastaaPoista
 4. Ihania! Onpas kauniita värejä!

  VastaaPoista
 5. Hyvin olet löytänyt yhteensopivat värit tuohon raitaiseenkin!

  VastaaPoista
 6. Se ON laadukas lanka toi Dropsin Merino. Ja vielä ihanaa neuloa ja edullistakin. Harmittaahan se aina, kun lanka onkin nyppyyntyvää ja venyvää ja ties mitä. Kauniit ja lämpimät kaulurit olet neulonut.

  VastaaPoista
 7. Kati: Kiitos :D Sun blogi taas oli täynnä ihania koruja :)

  Maikki: Tämä malli on kyllä helppo ja näppärä. Ja sen osaa lapsi itsekin sujauttaa päälleen, kun ei ole esim. nappeja. Kovasti ovat vanhemmat näitä kehuneet.

  Maija: Kiitos :D Merino on kyllä niin hyvä lapsilla, kun on lämmintä mutta ei kutita.

  Hepuli: Kiitos :D Nämä on tasan sävytetty muiden ulkovaatteiden värien kanssa :D

  Ellimelli: Aika tuuri kävi noiden jämäkerien kanssa, että löytyi noinkin hyvin yhteen sopivia.

  Riikka: Kiitos :D Mä vasta treenaan näitä hieman elämämpiä raitarivejä. Mä oon helposti niin tarkka noissa, 2 tätä ja 2 tota väriä ja vaihto. Nyt vähän yritin päästää irti siitä :)

  Maila: Kiitos :D Dropsin merino on kyllä hyvä lanka. Ihana neuloa ja kestää käytössä ihan hyvin. ja tosiaan edullistakin.

  Tuo Primavera oli kyllä pettymys. Viime talven versio kaulurista huopui pieneksi ruttanaksi, kun pesin sen ja tämän vuotinen versio meni ihan hirveän näköiseksi jo parin viikon käytön jälkeen. :( Enpä osta tätä lankaa enää toiste.

  VastaaPoista
 8. Hienot kaulurit ja hahaa maljakot on saanut uuden käyttötarkoituksen..:)

  Niina

  VastaaPoista

kiva kun kommentoit :)