22. joulukuuta 2010

Tuurineulojan raitasukat

Mummille piti neuloa jouluksi sukat. Koska hienouksiin ei enää ollut aikaa, piti kiertää ja valita edes raidottuva lanka sukkia varten. Minä en edes muistanut tälläistä lankaa omistavani, mutta sieltä se löytyi monen muun kerän vierestä. Tein ihan perussukat, mutta tuurilla sain suhteellisen samalla kuviolla/raidalla menemään. Toinen sukka kulkee ehkä kaksi kerrosta jäljessä raidoissa, ei siis mikään helposti silmään pistävä ero. Tuurilla neulottu.

Minun piti kokeilla tiimalasikantapäätä ekaa kertaa näihin, mutta muistin sen vasta kun olin neulonut kantapäätä jo hyvän matkaa. Ensi kerralla sitten. Puikkoina oli neliskanttiset sukkapuikot ja tykkään neuloa niillä. Ja vaikka puikkojen koko onkin 3 mm niin vastaa 2½ mm puikkoja. Niin ne ainakin paketissa väittää ja jäljen perusteella uskoisin näin olevan. Näistä tykkään niin kovin, että näitä lähtee pukinkonttiin lahjaksi asti.

Ohje: perussukka
Lanka: Drops Fabel väri 912, 60 g
Puikot: Square 3 mm
Koko: 38


Jossain ihmeen välissä olen ehtinyt myös askarrella. Tämän piti mennä niin että äiti ja tytär askartelevat yhdessä, mutta kyllä se meni niin että äiti huokaili ja askarteli ja pappa viihdytti tytärtä sen aikaa. Jonnalta löytyi  linkki tähän paperitähtiseen. Muut ovat saaneet hienoja aikaiseksi. Minä halusin kivaa jouluista paperia ja ostin skräppäyspaperia ihan tätä varten. Kun oli kiva kuvio. Se on vaan turkasen paksua tuo paperi ja hieman se repesikin tuosta keskeltä. Leikkasin noita sakaroita liikaa auki ja lopulta osat eivät tarttuneet millään toisiinsa kiinni. Lopulta liimailin kaksipuolistateippiä joka puolelle ja näin kaukaa katsottuna se on ihan hieno.


7 kommenttia:

 1. Hieno se on :D Miekin ihailin tähtösiä, tutoriaali ois mainio mutta ei taida olla aikaa tän muuttorumban keskellä enää askarrella...

  VastaaPoista
 2. Kauniisti raidoittuvat sukat! Ja tähtikin on nätti :). Meillä menee ihan samalla tavalla noiden askartelujen suhteen: yhdessä aloitetaan innolla ja lopulta äiti yrittää saada nopeasti askartelut päätökseen tyttärien kyllästyttyä puuhaan jo aikoja sitten... :)

  VastaaPoista
 3. Kivat sukat. Väri lämmin. Kivoja noi itseraidoittuvat langat. Neulojalle jää neulomisesta nautiskelu :)
  Hyvää joulua!

  VastaaPoista
 4. Komea on tähtönen ikkunassa :) Näin kans tuon ohjeen ja mietin josko värkkäisin pikkutähtiä, mutta jää nyt tältä joululta.

  VastaaPoista
 5. Emma: Kiitos ja onhan se hieno ja malli oli helppo, jos vain tuo liimaaminen olisi onnistunut. Jaksamista sinne muuttorumban keskelle, kohta ootte uudessa kodissa :D

  Maikki: Kiitos, lapsen kanssa askartelussa pitäisi olla pitkä pinna ja kärsivällisyyttä, kiireessä sitä ei multa löydy. Ja aika usein saa tehdä itse loppuun kun lapsi jo viilettää toisaalla :D

  Quickstep: Kiitos, sanopas muuta, mullahan näitä sukkalankoja riittää vaikka en mikään sukankutoja mielestäni ole. Hyvää joulua!

  Outi: Kiitos, ensi jouluna sitten ja noitahan voi tehdä ihan mistä paperista vaan ja pienempinä ja silti näyttävät näteiltä.

  VastaaPoista
 6. Tähti on oikein nätti, samoin sukat. Hyvää joulua!

  VastaaPoista
 7. Ellimelli: Kiitos :D Hyvää joulua sinullekin :D

  VastaaPoista

kiva kun kommentoit :)