6. tammikuuta 2012

Lisää joulusukkia

Nancy Bushin kirjasta Knitting Vintage Socks tuli seuraavaksi testattua Gentleman's Sock in Railway Stitch. Kuvio ei mielestäni kauhean hyvin erotu, mutta neuloihan nämä. Helppo kuvio ja suhtellisen nopeasti neuloontuivat nämä sukat.


Ohje: Gentleman's Sock in Railway Stitch by Nancy Bush
Lanka: Katia Laine Nylon, vihreä 83 g
Puikot: 2.5 mmPerusraitasukat 7 veljeksestä. Ruskeaa ja kanervaa. Ruskea on vanhaa veikkaa 90-luvulta, kanerva jämäkerä, jonka kestoa sai jännittää ja riittihän se. Lankaa jäi peräti pari metriä jäljelle.


Ohje: perus 44 s
Lanka: Novita 7 veljestä ruskea 60 g ja kanerva 36 g
Puikot: 3.5 mm

5 kommenttia:

 1. Kiva nähdä tuo Railway Stitch neulottuna, kirjan kuvassa se on niin tumma ettei siitä oikein saa selvää. Oikein hyvältä näyttää ja malli on sopivan ruhallinen juuri miesten sukkiin. Ja että pari metriä jäi kanervan väristä lankaa? Tuota voi todellakin kutsua optimaaliseksi langankäytöksi :) .

  VastaaPoista
 2. Tein joskus minäkin nuo Railway stitch-sukat, ja samaa mieltä, kuvio ei ole hirveän erottuva. Kuitenkin mies tykkäsi, simppeli mutta erilainen kuin tavallin 2o2n. Ihanan herkulliset nuo raitasukat :)

  VastaaPoista
 3. Kauniita sukkia! Miesten sukkiin tuollainen kuvio on varmasti omiaan. Ei erotu niin selkeästi, että paistaisi silmään, mutta on kuitenkin jotain pientä.

  VastaaPoista
 4. -maria-: kiitos :D

  Heidi: Totta tuo ettei siitä oikei saa selvää. Se on kyllä rauhallinen ja kivan selkeä neuloa ja rytmikäs, mutta tuntuihan se noiden cookien mallien jälkeen hieman yksinkertaiselta :D Tuota kanervaa sai kyllä jännittää, jätin ekan sukan langat päättelemättä että jos joutuu purkamaan jotta saa raidat samalla tavalla niin ei tarvitse sitten päättelyistä alkaa. Onneksi riitti kuitenkin :D

  Anna: Miesten sukissa se kuvio ei taida kauhean tärkeä olla, mutta neulojalle se on kiva jos on vähän haastettakin, mutta kivathan nämä on ja raidallisetkin :D

  Tess: Kiitos :D Miesten sukkiin on oikein omiaan totta. Ja just niin että on sentään jotain neulottavaa ettei pelkkää sileää.

  VastaaPoista

kiva kun kommentoit :)