3. syyskuuta 2012

kattokaa mitä mä tein!

Kun tämä nyt on muutenkin sellainen kato mitä mä tein-blogi niin esitellään nyt vähemmän kivaa katos mitä mä tein kättentöitä.


Neuletakin pesu muun pyykin seassa 40 asteessa ei ole hyvä idea. Tiedoksi niille, jotka sitä harkitsevat. Paitsi jos tahtoo tehdä huovutettuja nukenvaatteita. Silloinkin kannattaa käyttää sellaisia neuleita, jotka ovat jo jääneet pieneksi.

Yllättävän hienosti huopuu tuollainen puuvilla-merinovillasekoitelankakin. Ei harmita kovinkaan paljon... lähes lainkaan. Vanhempi tytär oli tosin innoissaan. Nukke kun sai uuden takin.

14 kommenttia:

 1. Noinkin voi joskus käydä, onneksi takilla on uusi käyttäjä!

  VastaaPoista
 2. Auts. Voi harmi. Onneksi ei kuiten itku tullu. Uudenhan voi aina tehdä, eikö? (Joopa joo, ihanko ei olis sata muutaki juttua oottamassa puikoille pääsyä, mulla ainaki.) Noh, sattuu sitä paremmissaki piireissä, vai miten se meni.. Tässä muuten yks hyvä syy miksi mie olen se joka saa käyttää pyykkikonetta tässä huushollissa, muila (miehelä) ei ole siihen asiaa. :o)

  VastaaPoista
 3. Vooi eeiii :(.

  Mulle kävi SG:n Duettin kanssa hiukan samalla tavalla. Kuopuksen ollessa vauva neuloin takin omilla mitoilla. Takki jäi marinoitumaan vuodeksi, ja kun vihdoin sain sen viimeisteltyä se olikin liian iso. Tykkäsin siitä silti. Vaikka kuinka valitsin hienopesuohjelman, takki kutistui ja huopui.Onneksi tässä tapauksessa takista ei tullut liian pieni -alun perin 3/4 hihat ovat nyt 1/2, ja pepun peittävä malli on nyt myötärömalli. :)

  Onneksi kaunis takkisi löysi uuden käyttäjän - olkoonkin että käyttäjä on nukke.

  VastaaPoista
 4. Varsin nätisti huopunut! (Saako näin sanoa kun kyse on vahingosta?) Mie pesin josku tahallisesti nukkaantuneen villatakin koneessa, siitä tuli niin pieni ettei mahtunut nukellekaan :D

  VastaaPoista
 5. Voi itku! Mutta sattuivat noita. Onpahan syy neuloja uusia :)

  VastaaPoista
 6. Kaunis takki nukella. Näin käy joskus. Minulle aikoinaan esikoisen ensimmäisen nutun kanssa... Harmittaahan se, mutta minkäs teet. Onneksi sopi sentään nukelle.

  VastaaPoista
 7. Oi voi! On kyllä aika nätisti huopunut... Tuo Duett on yllättänyt minutkin huopumalla lahjakkaasti pesussa. Kyseessä oli onneksi vain pipo. :)

  VastaaPoista
 8. Upea villatakki nukella, mutta kyllähän tuo harmittaa.

  Itse joskus pesin alpakkasukista onnettomat, muodottomat mytyt, jotka eivät kyllä kevanneet edes nukelle. Jäi kyllä ihmetyttämään kun pesin ainakin mielestäni pesuohjeen mukaan ja silti kutistuivat.

  VastaaPoista
 9. Voi ei! Itse pilasin samalla systeemillä sen yhden ainoan kaulurin jota olen käyttänyt viime talvena.. Eikä löytynyt ees uutta käyttäjää..;) Onneksi teillä löytyi tälle =)

  VastaaPoista
 10. Auts. :/ Mutta tytär on onnellinen, kun nukella on uus takki, eiks se ole tärkeintä? :)

  VastaaPoista
 11. Voi ei! Mutta toisaalta, nyt se ei koskaan jää käyttäjälleen pieneksi.

  VastaaPoista
 12. Oho, hups. Harmi, että takki kutistui, mutta onneksi sille on jotain käyttöä tuollaisenakin. :)

  VastaaPoista
 13. No voi hö, kurjuus että noin kävi, vaikka tosi nätisti huopuikin ;)

  VastaaPoista
 14. Kiitokset sympatiasta ja kyllähän se on iloittava että sain sentään nukenvaatteen aikaiseksi :D

  VastaaPoista

kiva kun kommentoit :)