23. syyskuuta 2013

Pieniä ilon aiheita

Pieniä sukkia pienille ihmisille. Niitä on valmistunut täällä. Lasten sukat on kyllä hyvä kohde aloittaa, jos yrittää herätellä nukkuvaa neulemojoa. Olen neulonut useammat junasukat ja yhdet tälläiset ison pojan sukat koossa 25/26 kolmivuotiaalle kummipojalle. Kuvassa sukat 28 koon jalan omistavan tyttären jaloissa niin kanta ei nyt ihan osu kohdilleen.
 
 
Ohje: perus, 48 s, 3o 1n
Lanka: Filcolana Arwetta Classic, siniharmahtava 25 g
Puikot: 2½ mm
Koko: 25/26
Ravelryssa: Aapon
 
Sitten niitä junasukkia. Näihin kuluu aikuisten sukista jäävät jämäkerät aika kivasti. Paitsi että aina jää vielä pieni kerä jäljelle, väkisinkin muutama metri. No yhtä kaikki, junasukat on kivoja ja söpöjä, mutta voi niin työläitä neuloa! Miksi siis juuri näitä piti neuloa? No kun ne on niin hyviä pienten jaloissa ja sanoinko söpöjä. Tiedä sitten mikä aivopieru tässä on tapahtunut, mutta vasta neljänsien, jotka eivät näy tässä, kohdalla mietin, että jokin tässä ohjeessa nyt ei mene oikein. Piti oikein ohjetta konsultoida, että valkeni. Yhtään miettimättä olen jatkanut tuota resoriosuutta myös jalkapöydälle. Voi sentään, toivottavasti nämä nyt pysyvät jalassa kuitenkin.
 
 
 Ohje: Junasukat by Kerttu Latvala 
Langat: Austermann Step, punakeltavihreä 18 g
Katia Olé Socks Duetto, ruskea 20 g 
Katia Laine Nylon, harmaa 20 g
Puikot: 2½ mm
Ravelryssa: pieniä sukkasia
 
 
 
Loppuun vielä suurin ilon aihe. Etsiskelin kesällä aloittamaani sukkaa, jonka tiesin lojuvan keskeneräisenä jossain. Ja voi sitä iloa kun sen vihdoin löysin ja pussukassa olikin jo kokonainen valmis sukka ja toisen vartta tehty jonkin matkaa! Siis voiko näin käydä, että ihan unohtaa neuloneensa kokonaisen sukan? Tälläisiin pitäisi törmätä enemmänkin!
 

14 kommenttia:

 1. Sieviä sukkia olet neulonut. Nuo junasukat ovat kyllä todella käytännöllisiä lasten jalkoihin. Pysyvät hyvin jalassa ja kasvavat mukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Junasukat on parhaita, pysyvät niin hyvin jalassa.

   Poista
 2. Että mie tykkään näistä siun kuvien tunnelmista :) Aina. Sukat näyttää myös hyvälle. Toki voi unohtaa neuloneensa sukan, miekii unohan aina kaikenlaisia neuleita...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, kiitos! <3 Mä yleensä muistan tosi tarkkaan asioita, mutta nyt taitaa kahden lapsen äidin hektinen elämä alkaa painaa, sillä oikeasti olin todella yllättynyt sukasta! Siis kokonaisen sukan oon neulonut eikä mitään muistikuvaa :D Mutta hyvä niin :D

   Poista
 3. Ihania sukkia! Itsekkin innostuin tekemään ensimmäistä kertaa junasukat. Yllättävän hitaasti ovat edenneet, tosin ohut lanka vaikuttaa tähän enemmän kuin ohje :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Junasukat on hyviä käytössä, mutta niiden tekemisellä on hintansa. Niiden kestäminen kestää ja kestää :D siis kokoonsa verrattuna :D

   Poista
 4. Junasukat on kyllä aina söpöjä, totta. Siksipä mullakin on juuri semmoiset puikoilla. Ja että unohdit kokonaisen sukan? Mitä? Mäkin tahdon tollasia ylläreitä mun keskeneräisten pussukoihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Junasukat on söpöjä ja niihin saa jämiä tosi hyvin tuhlattua. Mä tahdon myös lisää noita valmiita toisia sukkia komeroon, ei tulis syndroomia... :D

   Poista
 5. Tästäpä muistuikin mieleen, että pitäis pistää junasukkia puikoille! Se vain on niin passeli malli. Ja lasten sukat kutoutuvat niin nopsaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puikoille vaan! Lasten muut sukat tulee nopsaan mutta mulla nämä junat kyllä ei :D

   Poista
 6. Ihanaa että löytyy melkein valmiit sukat joista sen toisen on jo ehtinyt unohtaa =) Kauniita sukkia taas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanos muuta, mä ihan innolla neulasin sen toisenkin sitten, kun kerran tuollainen yllätys tuli vastaan :D Kiitos!

   Poista
 7. Niin kauniita sukkia!!! Junasukat ovat kyllä ihania, mutta allekirjoitan tuon työläyden niissä täysin - miten niin pieni sukka voikin viedä niin paljon aikaa? Ihana ylläri tuo löytynyt sukka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Työläitä mutta palkitsevia! Mä en kanssa käsitä että juuri noita saa tikuttaa pidempään, mutta ne on ne nurjat...

   Poista

kiva kun kommentoit :)