28. huhtikuuta 2014

Isoja isoäidinneliöitä

Olen yrittänyt muutaman viikon ajan virkata ystäväni pienokaiselle vaunupeittoa isoäidinneliönä. Varastosta löytyi edelleen monta kerää novitan puroa, joka on erinomainen lanka tähän tarkoitukseen. Vaikka ystävän vauva onkin poika, ajattelin, että hieman tyttöjen värejä ei haittaa mitään. Yhden kerän virkattuani tulin kuitenkin siihen päätökseen, että peitosta tulee aivan liian pinkki. Ja koska pinkki ei ole ystävänikään lempiväri niin päätin aloittaa uudella värillä. Kaikeksi onneksi nuorempi tytär tuli ihastelemaan työtä juuri silloin ja niin tuosta yhden kerän alusta tulikin peitto hänen nukelleen.
 
 
 
Ja jotta nyt ei helpolla pääsisi niin seuraavaksi sainkin virkata vanhemmalle tyttärelle myös peiton hänen nukkejaan varten. Siihen sitten uhrasin jo kaksi kerää pinkihköä puroa. Loppuu ne langat vielä näinkin. Lopulta pääsin työstämään sitä aitoa vaunupeittoa ja tuosta tuli sitten ehkä hieman miehisempi. Kauniita värileikkejä nämä tälläiset pikkupeitotkin.
 
Ohje: Isoäidinneliö, ohjeistus Sekaisin langoista-kirjasta
Lanka: Novita Puro, jäätynyt karpalo 150 g, tundra 50 g ja iltanuotio 200 g
yhteensä 400 g
Koukku: 5 mm
Ravelryssa: Vaunupeittoja
 

  
 
 
 

9 kommenttia:

 1. Kauniisti vaihtuu nuo väriraidat, ei yhtään semmoinen rikotunnäköinen mitä usein raitalangoista tulee :) Ja hyvin sopii pojalle tuo viimeiseksi virkkaamasi peitto, se on nätti! :)

  VastaaPoista
 2. Hienoja peittoja - varsinkin tuo "ei niin pinkki" :)
  Puroissa on kyllä tosi kauniita värejä!

  VastaaPoista
 3. http://wild-crafts-anni.blogspot.fi/2014/04/panta-ja-haaste.html
  HAASTOIN SUT MUN BLOGISSA :)

  VastaaPoista
 4. Kauniita tuli! Puron värit pääsevät tosi nätisti esille.

  VastaaPoista
 5. Upeat värit kyllä Puro-peitoissa! Täälläkin tuli juuri pari tiukkaa toivetta tytöiltä, kun virkkasin synttärilahjaksi kummipojalle keppihevosen. Kovasti pitäis toinen ja kolmaskin tehdä, mutta taitaa into loppua tähän ensimmäiseen:).

  VastaaPoista
 6. Suloisia peittosia! Näitä ois kyllä leppoisa virkkailla, löytyis vaan jotain kivaa lankaa varastosta... Puro sopiikin tarkoitukseen kuin nenä päähän :)

  VastaaPoista
 7. Ihania! Nyt keksinkin mihin käytän loput Puron jämät... :D

  VastaaPoista

kiva kun kommentoit :)