16. tammikuuta 2015

Riitta Marian lankasukat

Jämälankasukista innostuneena joulun aikaan tuli sitten neulottua vain lisää sukkia. Sain äidiltä lainaksi Sukupolvien silmukat kirjan. Minä kun en kirjoneuleista perusta niin nytpä innostuin. Jos vaikka kokeilisi, eihän sitä harjoittelematta opi!
 
Pikkusiskoni toivoi kirjasta sukkia ja sellaiset sitten sai. Välipäivien suoman loman ansiosta ehdin sohvan nurkassa tikuttaa nämä muutamassa päivässä valmiiksi. Ensimmäinen mallikuvio tuli tehtyä hieman tiukemmaksi, joten jouduin jättämään mallikuviosta yhden toiston pois, jotta sisko saisi nämä jalkaansa.
Malli oli todella helppo ja kirja on kyllä todella innostava! Ihania malleja, suosittelen! Ja ehdottomasti täytyy ryhtyä treenaamaan kirjoneuletta enemmän. Kyllä täällä tehdään nyt historiaa, kun joulukuussa sain ensimmäiset kärjestä aloitettavat sukat tehtyä ja kaupan päälle vielä kirjoneulesukatkin!
 
 
Ohje: Riitta Marian lankasukka by Eija Bukowski
Lanka: Regia Angora Merino vaaleansininen 
 Sandnes Garn Sisu Solids, harmaa ja tummansininen
Puikot: 2½ mm ja 2 mm
Koko: 37
 

14 kommenttia:

 1. Harmonisen kaunista kirjoneuletta, ihanat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna! Olin kyllä itsekin aika tyytyväinen näihin, paitsi siihen alun hieman kireämpään kirjoneuleeseen. Mutta kirjoneuletta, saavutus sekin!

   Poista
 2. Sukupolvien silmukat-kirjassa on kyllä toinen toistaan kivempia malleja. Itsekin ihastelin Riitta Marian sukkia, tosin en ollut tunnistaa näitä samoiksi. Siun väreillä kuvio tulee nimittäin paljon paremmin esille kuin kirjassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjassa on kyllä ihania malleja! Nämä tuli valittua ensimmäisenä, koska sisko tykkäsi ja kaunis malli onkin. Ehdomasti pitää neuloa muutakin tästä kirjasta.

   Poista
 3. Kyllä ovatkin kauniit! Tuo kirja houkuttelisi minuakin kovasti. Ehkä löytäisin kirjoneuleinnostukseni sen avulla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa hankkia! Todella kauniita malleja ja on siellä näitä helpompiakin, joissa ei ole kauhean pitkät lankajuoksut, vai mitä ne onkaan. Saa treenata ennen kuin siirtyy vaativimpiin malleihin :)

   Poista
 4. Kauniit sukat! Mä oon kanssa neulonut yhdet tällä mallilla, mut ne kuvat on jossain hukassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Iikku! Voi vitsit kun kuvat löytyisivät! Yritin ravelrysta ja googlella löytää näistä kuvia, mutta ei oikein onnistanut. Olis kiva nähdä eri värivaihtoehtoja näihin :)

   Poista
 5. Suurenmoisen herttaiset sukat. :) Se kirja on kyllä ihana inspiraationlähde!

  VastaaPoista

kiva kun kommentoit :)