25. syyskuuta 2015

Qipican no 2

Mulla on tullut tavaksi käydä lankakauppa Kerässä, jos Tampereelle eksyn. Jo pari vuotta peräkkäin oon onnistunut eksymään sinne ainakin kesällä. Tavaksi on tullut, että mä pääsen lankakauppaan ja vasta sen jälkeen lapset Särkänniemeen. Ja hyvin on toiminut.

Viime kesänä ostin kokeilumielessä Merilin lankaa, kun sitä jotkut blogeissaan kehuivat. Kaksi vaaleanruskeaa ja yhden vaaleanpunaisen huivia varten. No eipä ne itsekseen neuloontuneet huiviksi vuoden aikana ja nyt menneenä kesänä pääsin jälleen Kerään ostoksille. Olin juuri saanut ensimmäisen Qipicanin puikoilta ja halusin neuloa toisen juurikin Merilinistä, josta paita ohjeen mukaan neulotaankin. Pohtimisen jälkeen täydensin lopulta varastoa yhdellä kerällä molempia jo minulta löytyviä värejä ja näin sain tästäkin hyödyllistä varastoneulontaa aikaiseksi.


Ohje: Qipican by Suvi Simola
Lanka: Isager Merilin
vaaleanruskea 129 g
vaaleanpunainen 100 g
Puikot: 3½ ja 4 mm
Koko: 34"
Ravelryssa: Qipican IIMerilin on aivan ihana lanka ja vaikka se kerällä tuntui hieman karhealta niin päällä ei lainkaan! Tällä kertaa tein ohjeen mukaisilla puikoilla ja pituuttakaan en neulonut lisää. Vaaleanpunaista lankaa riitti molempiin hihoihin toiseen raitaan vain 35 kerrosta muuten neulomani 40 kerroksen raidan sijaan, mutta ei haittaa ainakaan minua. Ensimmäisellä kerralla tuli sählättyä noiden hihalisäysten kanssa, mutta tällä kertaa nekin meni ihan nappiin ja nätisti. En nyt taaskaan ennen kuvien ottamista kastellut tätä, mutta ihan siistiltä näyttää suoraan puikoiltakin tippuneena.

14 kommenttia:

 1. Ihana :) Merliniä pitäis kyllä päästä testaamaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Niina! Kannattaa ehdottomasti testata Merlin! Se on niin ihana ja lämmin päällä!

   Poista
 2. Oih, kuinka kaunis! Upea väriyhdistelmä! Ehkä nähdään joskus Kerässä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna! On kyllä ihana hempeä tämä yhdistelmä! Mä kyllä käyn niin harvoin Kerässä, mutta toivottavasti joskus törmätään :D

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos Iikku! Nämä värit on kyllä ihanan herkät :)

   Poista
 4. Ihanaa jälkeä - tosi kaunis neule jälleen! :)

  VastaaPoista

kiva kun kommentoit :)