12. tammikuuta 2016

Raitavillaa

Hetkinen on taas vierähtänyt edellisestä kirjoituksesta! Mutta ei huolta, neulonut olen kyllä! Kerrankin olin ajoissa liikkeellä talvea varten. Että ei tarvitse sitten marraskuussa ihmetellä, kun on kylmä. Paitsi että marras- ja joulukuussa saikin sitten ihmetellä, että kun ei olekaan kylmä. 

Tästä huolimatta tein tytöille villapaidat talvea varten. Ensin valmistui isomman paita hieman verkkaisesti ja sitten nuoremman suhteellisen nopeaan, sillä kannustusta neulomiselle löytyi, kun nuorempi sai tietää isosiskon villapaidasta. Nämä ovatkin lämmittäneet tyttöjä, nyt kun ilmat ovat aika arktiset.


 Ohje: Enkel nøstebarngenser by Kathrine Gregersen
Lanka: King Cole Merino Blend 4 ply, tummanharmaa
Drops Alpaca, vaaleanpunainen
Puikot: 2½ ja 3 mm
Koko: 8 vEtsin netistä helppoa neuleohjetta ja Ravelryn kautta törmäsin norjankieliseen Enkel nostebarngenser ohjeeseen. Ja hyvin sujui neulominen norjaksi. Silmukkamäärät, sentit, lisäykset ja kavennukset oli listattuna nätisti koon mukaan niin siitä päättelemällä/suomentamalla neuloin ja paidat sain aikaiseksi! Ja koska aina pitää säätää omia, niin toiselle neuloin koon isomman, jotta ensi vuonna en ole taas neulomassa paniikissa uutta paitaa. Nuorimmalle 4-vuotiaalle tein ohjetta paksummasta langasta, mutta 2-vuotiaan kokoa. Tästä tuli silti aika reilu, mutta hihoja hieman käärimällä siitäkin selvittiin.


Ohje: Enkel nøstebarngenser by Kathrine Gregersen
Lanka: Lanas Stop Palio, pinkki 100 g
Rico Merino DK, valkoinen 110 g
Sublime Extra Fine Merino DK, harmaa 45 g
Puikot: 3½ ja 4 mm
Koko: ohjeen koko 2 v, paidasta tuli kokoa 5 v

10 kommenttia:

 1. Kauniita paitoja. Tällaista yksinkertaista ohjetta olen etsinyt myös omille lapsille. Täytyy pistää muistiin. Raidat on upeita. :)

  VastaaPoista
 2. Kauniit ja siistit paidat, sie oot ollu ahkerana! Mie kans haaveilen tytöille siskospaidoista, mut tällä neulomisvauhdilla haaveeksi se jääkin :D

  VastaaPoista
 3. Söpö ja raikas ovat mun valitsemat adjektiivit. :) Onnentyttöjä siellä!

  VastaaPoista
 4. Tosi kivat raitapaidat. Alkoi ihan mietityttää että tarviisinko mä kanssa tuollaisen puseron =D

  VastaaPoista
 5. Aivan ihanat raitapaidat molemmat. Olen sun blogissa ekaa kertaa ja liityin jäseneksi. Ois kiva jos tulisit kylään Aurinkokujallekkin.

  VastaaPoista
 6. Hienot paidat! Tosi kiva etenkin tuo puna-valko-harmaa-yhdistelmä.

  Sait muuten haasteen mun blogissa: http://thingstomakeanddooo.blogspot.fi/2016/01/villasukat-ja-yhden-blogin-tarina.html

  VastaaPoista

kiva kun kommentoit :)