12. toukokuuta 2010

Huvinsa kullakin...

Sarjassamme Huivihupia: Miehen äidille ja mummolle pääsi molemmille pakettiin Haruni.


Oman äitini shetlantilaisen innoittamana, myös kimalluksesta pitävä anoppi sai lahjaksi kultaa. Äidin lankaa ei löytynyt varastoista enempää, joten tämä on virallisesti tilaustyö, johon mies osti langat. Katia Brisaa tähän meni piirun vaille neljä kerää, joten yksi kerä tuli tekopalkaksi. Lankalakkolainen kiittää ja kumartaa.



Brisa on puuvillasta ja viskoosista tehty lanka, jonka pingotusominaisuuksista minulla ei ole harmainta aavistusta. Toivottavasti kestää. Pingottui ainakin ihan kivasti. Tästä piti tulla isompi, mutta koska lanka ei olisi riittänyt, pysyin ohjeen mukaisessa koossa. Onneksi, sillä tämä oli kyllä ihan tarpeeksi kookas jo näinkin.



Ohje:   Haruni by Emily Ross, ohje Ravelrystä
Lanka: Katia Brisa kulta 193 g ja Drops Alpaca punainen 132 g
Puikot: 4,5 mm pitsi-addit


Lilja-Mummu sai lahjaksi samaisen huivin punaisesta alpakasta. Dropsin alpakkaa on kiva neuloa, se on pehmeää, se ei hierrä sormella ja lankaa on kerässä mielestäni paljon. Ainut miinus on pienet karvat, joita kertyy vaatteisiin, kun työtä pitää sylissä. Tästä harunista tuli ihanan herkkä ja ohut, mutta lämmin.



Tekisi mieli sanoa, että näiden jälkeen jotain aivan muuta, mutta tämän kevään huivisaaga vaan jatkuu ja jatkuu. Tosin ehkä seuraavassa postauksessa ei ole vielä huivia, mutta taas sen jälkeen palataan huivin pariin, tosin silloin aivan uudella mallilla!

9 kommenttia:

  1. Wow, ihania kuten aiemmatkin huivisi :)

    VastaaPoista
  2. Tuo kimaltava lanka onkin uusi tuttavuus, ja se näyttää juhlavalta. Molemmat huivit on kyllä kauniita :)

    VastaaPoista
  3. Milettömän kauniita huiveja! =) Mistä sais neulomisinnostusta..? ;)

    VastaaPoista
  4. Molemmat huivit on tosi kauniita!

    VastaaPoista
  5. Kiitos kaikille ihanista kehuista! Tässä ihan punastuu :)

    Riikka: Mulla alkaa kans vähän tökkiä, mutta vielä etenen tasasta tahtia silmukka silmukalta... Ei kannata ottaa stressiä, nauti auringosta. Ehkä kesän jälkeen sitten puikot sauhuu oikein kunnolla =D

    VastaaPoista
  6. Upeita Hanur... eikun Haruneita! Kultainen varsinkin. Täm malli täytyy ehdottomasti joskus vielä neuloa...

    VastaaPoista

kiva kun kommentoit :)