21. toukokuuta 2010

Kesä ja myssy

Kun kesä tuli yllättäin pari viikkoa sitten, meidän neidillä ei ollut päähän mahtuvaa kesälakkia. Ajattelin kevyttä ja vilpoisaa ja tein yhden yrityksen virkkauslangasta. Siitä tuli aika hirveä, vaikka neiti itse siitä pitikin. Sitten törmäsin tähän kesä novitassa olleeseen malliin. Suurin koko oli 74 cm, mutta ohjeen lankana oli novita bambu. Vaihdoin langan tennesseehen ja puikot kokoa isompiin.


Ja kas lapsella on pipo. Ja se on ehkä hivenen liian iso, tosin kyllä se olisi sopiva, jos neiti ei kiskoisi sitä koko ajan silmilleen. Minä muuten tykkään neuloa puuvillaa. Tiedän, että monet eivät tykkää, mutta huomasin vain, että minä tykkään. Ja tykkään tennesseestä myös. Se kiiltää kauniisti ja vaikka halkeilee välillä niin ei niin kauhean paljon. Olen kerännyt sitä aina, kun jossain olen halvalla nähnyt ja sitä löytyykin useampi kilo varastoista, muistaakseni noin kuusi kiloa. Siinä sitä on puuvillaa kerrakseen.


Ohje: Vauvan myssy Novita Kesä 2010
Puikot: 40 cm pyöröt 3,5 ja 4,0 mm
Lanka: Novita Tennessee pinkki 47 g ja vihreä 38 g


Tein toisen pipon 1,5 vuotiaalle naapurin tytölle 68 kokona ja siitä tuli myös ihan sopiva. Pienempi se on eikä roiku silmillä, mutta sopiva Iipalle. Näissä ei kauan mennyt, yksi ilta per myssy. Nämä olisivat olleet juuri sopivia KYH-projekteja, mutta tuli tehtyä nyt kun tarve oli. Minä siis osallistun KesäYön Hullutukseen. Eli uusi työ joka päivä kesäkuun alusta juhannuspäivään asti ja valmista pitäisi olla heinäkuun lopussa. 26 työtä ja kaksi kuukautta aikaa neuloa. Nyt pitää tarkkaan miettiä mitä kaikkea sitä sitten yrittäisi ehtiä tehdä. Muutama isokin työ täytyisi mahduttaa mutta myös pieniä hyötyneuleita, jotta edes muutaman valmiin saisi aikaiseksi.

7 kommenttia:

 1. Mä osallistun myös KYH:een. Ajattelin laittaa vireille joululahjoja, vaikka en kyllä kuvittelekaan saavaní kaikkia valmiiksi. Mutta ehkä ne valmistuvat sitten melkein itsekseen, kun on jo aloitettu...?

  Sisarentyttärelle ajattelin myös tehdä synttärilahjaksi leikkiruokia. Ravelrystä löytyy vaikka miten paljon vinkkejä ja ohjeita. Osviittaa löytyy myös osoitteesta http://pennyshouse22.blogspot.com/ Nehän sopisi myös sulle, kun teillä on tuo pieni nukkeäiti. Tulee nopeasti valmiiksikin.

  VastaaPoista
 2. Suloisia, varsinkin tuo pinkki ;)

  VastaaPoista
 3. Ellimelli: Mä kanssa ajattelin tehdä joululahjoja valmiiks... mutta kun aloitin tekemään listaa, on siellä yhtäkkiä ties mietä muuta paitsi niitä lahjoja. Ja itsehän ne itsensä neuloo juu...

  Kiitos linkkivinkistä. Ensin katoin, että ei onnistu kun noihan on virkattuja, mutta ravelrysta löyty sitten niitä neulottujakin. Hyviä välitöitä, kun ihan joka päivä ei kannattane aloittaa villapaitaa... :D

  Emma: Kiitos! Ihanan nopea tehdä ja neitikin tykkää. :D

  VastaaPoista
 4. Täälläkin KYHäillään, jo toista kertaa. Viime vuosi olikin helpompi kun juhannus ei ollut niin myöhään. Sain muutaman ison ja paljon pieniä projekteja valmiiksi. Kyllä niiden joukkoon sopii joululahjatkin.

  VastaaPoista
 5. Tosi nättejä! Tuollainen täytyisi olla jokaisella pikkutytöllä! Pitääpä laittaa tuo malli muistiin, jos tekasis lähipiirin friiduille. :)

  VastaaPoista
 6. Suloisia kevätmyssyjä :) . KYH jää minulta väliin, sillä olen tooosi hidas kutoja ja 26 aloitetun työn valmiiksi saattaminen kestäisi ehkä vuoden tai ylikin. Ellen sitten valitsisi aloitettaviksi töiksi tilkkuja tai tiskirättejä :) .

  VastaaPoista
 7. Juuli: Mukavan moni on mukana KYHäilyssä, hieman vaan epäilyttää tuo hurja töiden määrä. Miten voikin olla noin monen päivän ero juhannuksessa. En kuitenkaan ota stressiä, vaan teen minkä ehdin. Pieniä projekteja valmiiksi ainakin ja toivottavasti tosiaan niitä joululahjojakin :D

  Riikka: Kiitos, on nämä kyllä tosi söpösiä. Eikä ole työläskään, joten lähipiirin friiduille lankaa puikoille vaan! :D

  Heidi: Kiitos! Tuo 26 aloitettua on kyllä mullekin hirvittävä määrä, mutta saanpahan ainakin puikoille valmiiksi syksynkin neuleita :D Kyllä munkin listaan mahtuu tiskirättiä ja ties mitä pientä, ei touhussa ois muuten mitään toivoakaan :D

  VastaaPoista

kiva kun kommentoit :)